Да, и јас мислам дека не се вистонските болки, оти сигурно нема вака во една точка да боли. Ама како што кажа @Andrejaaaaaa да може да е од притисокот на бебето, сеа тоа си реков. Веројатно кога се тегни и така боли
Мене ме фатија, околу 3-4 часот вечерта. Прво беа на долги интервали, а потоа на пократки. Во 8 часот отидов на гинекологија, а во 11 часот родив по природен пат бебче од 4 кг и долго 55 см.
Идни мајки, магнезиум од кога почнавте да земате? Јас го земав на џемисон, ама не знам од кога да почнам(12 недела сум). Фала
Можеш да си го земаш од одма, штета нема. Препорачаната доза е 350мг/ден, со што, по потреба (грчеви), слободно се зема дупло.
Јас од почеток на бременоста го пијам и супер ми делува немам грчеви од него. Еве веќе девети месец само во зголемена доза од 500мг го земам
А женички овој магнезиум смеам да го пијам ? 8 месец бремена. До сега пиев на Natural Wealth, веќе ми е при крај, а мајка ми го пие овој вели дека многу и помагал. Докторката матична што ми е секогаш препорачува што и одговара нејзе. Ме болат коски, зглобови, се. Ноќеска ме фаќаат грчеви во нозите, а и имам болки во стомакот доле ниско, пијам од 250мг по двапати на ден.Овој бил 400мг , дали смеам и колку пати ? Искуство има ли некоја да го пиела?
Не е 400, треба 3 апчиња да испиеш за доза од 400 да внесеш. И јас се зезнав така. Види позади на упатството пишува. Мене не ми помагаше, ама јас не пиев 3 апчиња наеднаш, шубе ми беше, ги делев, и немав ефект
Мила добредојде баш се сетив на тебе знам за твојта случка ти посакувам успех лесна бременост се ке биди во ред не му ја мисли искрено јас сум од 13 недела без прогрестерон се си е во ред ако си природно останата види бар до 12 недела ставај утрогестан од 200 навечер не штети ништо имаш само придобивки ем ке си мирна ибаку јас еве 28 недела терам ...
Добредојде во клубот знам како ти е. Со тоа што јас имам стрии и тие ми се малце распукани и ме чеша ми иде да се откорнам. Јас мачкам Еуцерин масло за трудници, на Алведре масло, алое вера гел, судокрем и масло од кантарион домашно. Алое гелот ми помага коа ќе ме фати нагон за чешање пошо ми ја лади кожата у тој момент. А од овие другиве шо мачкам мислам дека кантарионот највеќе ми помага и судокремот ако се разранам и ако ми испука кожата. Маки невидени се
Za strii mi kazaa deka mnogu pomagalo puter od kakao e sega ne znam kade go ima toa kaj nas ,ima edno na Alverde ama ne znam dali e od kakao.Isto za strii Bi Oil imam slusnato deka e okej go imalo vo DM , ama za cesanje ne najdov lek, od vvera pocnav da se cesam i ima period vo denot kade ato sakam da si kako sto velis iskornam koza od cesanje hahaha , vednas se mackam so kokosovo ama ne pomaga bas.. Ke probam i jas so kantarion domasen imam doma a taa kremata sudokrem kade ja ima?
Во секоја аптека. Таа е уствари бебешка крема со цинк оксид и помага при црвенило, потпарушки, воспаление на кожата. Пробај баш со кантарион и мачкај се по повеќе пати дневно, чим те зачеша одма намачкај се и не се зачешувај пошо ако почнеш...крај нема јас така правам и преживувам некако и само се мачам, по 5-6 пати. А и исто, пробај дома додека си ако имаш услови, стомакот да ти биде гол или некоја ептен широка блуза, да не те допира облека. Јас дома седам по широка спавача или со гол стомак баш пробај и ќе кажеш дали ти помогнало се ова
Ke probam bas se so mi kaza i ke ti kazam ima li podobruvanje.Jas pocnam da se cesam i posle nema kraj setam so hol stomak se cesam maz mi me gkeda se smee mene em mi se smee em mi se place
Читам Малта си... Парацетамол пак 2 на 6 саат можеш да пиеш од синиот не знам кој ти е доктор прашај ќе ти одобри само тоа го даваат
Stomakot mi e postojano tvrd I mnogu me boli, duri I rebroto od desna strana, bebeto cel den go. Nemam oseteno, ama. Se trudam da. Ne. Panicam bev vo sredata na pregled I se beshe OK.. Neznam kako da si pomognam, bolkite se neprijatni I nemozam da. Spijam..