Ако се појави пак ќе отидам вака да не ме рачепкаат само. Нема ништо чиста хартијата. Колку сум исплашена реков готово крај е.
Мамички вчера бев на контрола и протоците се пак намалени. А веќе неколку дена примам зголемена доза на клексан 2 по 0,4. Сега сум 36+1 бебето си одговара за неделата и тешко беше над 2700гр. Нема заостанување во раст фала му на Господ. Матичната вика ќе следиме, ако треба и секој ден ЦТГ. Ми најави дека ако не се подобрат протоците во секое време да очекувам царски. Многу сум исплашена. Незнам дали тие протоци е толку страшно да се намалени и покрај тоа што сум покриена со висока терапија. Се молам да изгурам над 37 недела па после не му ја мислам толку
Не се плаши мајка. 36та е веќе 9ти месец бебе е спремно. Плус 2700 е не е мало. Смири се и мисли си позитивно
И јас мислам исто како Андреја. Веќе си 9ти месец влезена и бебче не е мало, машала 2700 е супер. Па јас сум родена 2800 во 39та недела, па сеа ти види Не се секирај, само позитивно...
немој да се секираш чим бебето си е таман за неделата + примаш терспија. Јас примав од 30-38 недела истата терапија, протоци уредни бебето растеше до 36та недела после застана. Докторот викаше да помине 38ма и ќе закажеме провокации ама јас точно на 38ма се породив. Он го процени во 36та 2400-2500 така демек застанало а се роди 2200, излеговме од болница со 2кила и SGA назнака. За второво сум со иста терапија уште од 15-16 недела, кај друга докторка она вика цтг на 2 недели ама ќе инсистирам на еднаш неделно. Од мое искуство чим нема застој во растот не се секирај.
Мене исто ми се случи околу 25 недела, тој период јадев многу лути феферонки и запек па после дијареа дали можеби малку напнав и на хартијата имав на бришење црвенко кафено.Престанав да јадам луто и една две недели после голема нужда се измивав со ладна вода,се консултирав со Плодност ми рекоа или хемороид од лутото или капилар што сум напнала и ако нема крварење понатаму и болки не е страшно дека се случува.Мене само еднаш ми се случи и толку
Од напред ти се случи тоа така? Еве нема ништо само еднаш сњ случи, само одам во веце гледам но нема ништо. Јас јаболки јадев вчера вечерта па од нив изгледа дијареа.
Мила веќе си полна 36 што значи влезена во 37 недела немаш потреба да се секираш.И плус кажа дека неколку дена само примаш зголемена доза на клексан што значи дека ќе се среди и плус и да дојде до проблем со протоците веќе си во безбедна зона
Да да однапред,следи си деновиве ама чим после немаш ништо значи тоа е.Може од јаболкитњ може од некоја храна,мене дијареа ме фати од магнезиум во кесички што е
Настината сум...носот ми течи,затната сум....28 недела.....нешто да ме подучите ????? Корона не е сигурно хахаха
Од сабајле како станав имам благи менструални болки, јас во почетокот ги имав ептен малце и се до вчера ги немаав воопшто. Дали е нормално, сега ми е чудно? Се напив и еден магнезиум, дали може што вчера докторот баш ме притискаше онака на стомакот за да ме прегледа и мене многу ме болеше, па продолжи вагинално. И веднаш после прегледот имав нелагодност во стомакот како грчеви. Друго што сакам да се консултирам со вас. Претходниот преглед Др на сестрите за вчерашниот преглед рече да го пишат како скрининг кога закажувавме. Вчерам одам и дека го правев и Панорама тестот и бев прва и вели на сестрата значи сега само да го измерам бебето тоа ли тражат од Панорама. Јас велам Докторе зарем не е скрининг, вие така рековте. Тој си продолжи, ама бебето стварно многу мрдаше едвај го измери. Потоа ми кажа мешето е добро нема дефек, еве едно ноже, еве друго двете коски, рачињата. Кај вратчето колку виде незнам, вели од горе е поубаво да се мери, а тоа само си мрдаше, носето еве го. И сега незнам таков ли е скрининг преглед? Или тој не се замараше толку дека ќе имам од Панорама резултат? Инаку ништо не ми наплатија и сега незнам на што сум.
Буквално исто100 видеа снимив ко демек ќе направи нешто ама не бре, а го тргнам телефонот почнува , исто и на мм кога ќе речам погледни што праи , штама го нема нигде
@Andrejaaaaaa @Lili90 @AnonimnaDevojka @Maya12 фала ви мамички на подршката Што и да е ќе биде за доброто на бебче Некако ми дојде шок, не очекував дека така ќе ми кажат, не сум уште спремна со се за бебче а ни психички. Вчера цел ноќ не заспав, денес глава ме боли две кафиња испив па еве малце си дојдов при себе Ајде што и да биде нека биде само да сме добри со бебче @Andrejaaaaaa во Ремедика идам на ЦТГ а матичната не ми правела до сега. Кај неа имам закажано брис за стрептокока при крај на наредна недела, ама ќе мора порано да и појдам за да бидам спремна со резултатот
@mace89 Мене два дена пред 36 недела ми пукна водењакот и бебе си беше одлично, со килажа со се. Немаш што да се плашиш ако треба нека го вадат поубаво со време.
Хаха таман работа од лутки не сум таква Размислував и се воздржав и си отидов на терминот, издржав некако едвај. Еве денес сум со менструални болки, посебно кога сум на нозе Нормално ли е? До сега ги немав воопшто, дали ти ги имаш? Дај утеши ме, еве пак си паничам. Велам немој нешто да не е во ред па и бебето беше премнпгу активно, докторот неколку пати повтори на што сестрата потенцираше немој да мислиш дека нешто не е во ред дека толку мрда Јас сум ти чудо едно...
Hahahahau ti koga ke se porodis i jas mekici ke davam za da proslavam raganje na bebe od majka panika, spored mene normalno e, jas edna nok duri i nemozev da spijam kolku me bolese stomakot kako za dobivanje, me secese, samo jas pa toj del ne go zemav zdravo za gotovo i ne se panicam na tie bolki, ednostavno si rekov ok e se shiri stomak, se tegnat ligamenti, udira na nekoj nerv ili zivec bebe dodeka mrdka iako e mnogu malo i toa e toa, shtom pominuva i shtom ne e za apce da bara covek normalno e, zavcera i vcera imav toooolku jaka bolka na leva strana shto duri malku se isplasiv mora da priznaam, edvaj stanav za vo toalet, kako da mi se zategashe mestoto, kako da stanuvashe tvrdo pa pushtase, kako nekoj so nozh da me sechese, mi reche maz mi debeloto crevo deka e od shto najverojatno ne sum bila toj den vo wc i me fakjale grcevi, posle pak si zamisliv deka se tie grchevi normalni i deka nesto tamu raste i toa e toa, eve denes nemam nikakva bolka, nemam veke ni nagoni od vcera dodeka mijam zabi nautro, si ja imam silata, ne mi se spie veke kako porano, i na momenti me fakja safra si vikam gotovo nemam simptomi, na momenti pak si vikam abre shto mi e pa veke pomina toa vreme ja ne sum veke prvache hahahah sega sum chetvrto, dzomba golema ajde tamu olabavi se i taka mi pominuva. Ke lazham ako kazham deka ne zabeguvam i deka uzivam, edvaaaaaj chekam petok da dojde da vidam deka e se ok, no mislam deka stvarno malku preteruvame i deka treba da se proba polabavo! Poveke muabet so sebe i toa e toa. Sleden pregled ti koga? Za testot ne se sekiraj, sega ke vidis kako 10 dena traat ustvari 3 godini hahahahah, ama koga ke go dobies i ke vidis deka e se ok i koga ke vidis kakvo e odma ke zaboravis na se. P.s, ne mi se veruva be deka zemav i ja nekogo da tesham cccc hahahah