Најбитно е да се следи. Кај тебе гледаат дека протоците се слаби и внимателно те следат и тоа е се што е битно. Страшно е затоа што протоците значат храна и кислород за бебе. Се што е вон нормала може да е страшно ако не се следи и не прима жената терапија. И бактерија може да направи проблем. И скриен шеќер и многу други работи. Твое е да се опуштиш и да слушаш доктори што велат.
Хахаха дај Боже да стигнеме до мекици давање, али овој стрес секој ден и анализирање на секоја промена аман, а кај ни е крајот Мене ми е чудно дека до вчера немав никаков симптом и болка, а денес уште кога станав почнаа овие менструални болки Се тешам и јас дека е нормално, ама поубаво е и кога од друг ќе слушнеш совет и искуство. И јас се стабилизирав не ми сметаат веќе ни мириси, а и така сал тој симптом ми беше Следна контрола Докторот ништо не ми рече, може ќе чекам прво резултатот од Панорама да стигне па да закажувам, освен ако пак не ме фатат паники па следна недела да се нацртам кај нив. Ајде нека ни е со лесно
Да така е, можеби повеќе тоа што не очекував така да ми каже, ме исплаши. Ајде здравје кога кажат докторите Ќе побрзам со брисот за стрептокока, знам дека се е важно. Уфф колку сакам да се опуштам, се надевам ќе успеам некако
Ubava tezina ima bebe, se ke bidi vo red, jas si velam 36 samo da. Vlezam pa neka izlezi koga saka sepak sme 9ti, moze I so terapijats ke se. Podobrat
Кој знае мами колку ќе делува терапијата И јас така си викав да стигнам само до 9ти ама сега па ме фати страв, сакам да поседи уште малце Ајде здравје само се да биде добро, друго не е важно
Се ќе биди во ред, чим си и во 9ти веќе немај гајле Јас уште 3 дена во 9ти, али како вечност ми се гледаат овие дена
Ќе летне времето. Еве сега јас секој преглед ќе бидам во неизвесност кога ќе биде средбата со моето бебче Нека си почека барем уште една недела па ќе се гушкамее
Kaj mene se pojavi malo krvarenje, sega ke stavam utrogestan a utre sum na kontrola da vidime cervix I ako treba da primam inekcija za zreenje..
Секако дека не е сеедно, но не заборавај, 36та и молење за бар 28 не е исто... Во ниеден контекст.... Бебе е, зрело, пораснато... не е никаде правило дека мора да се роди во 40+. Посебно затоа што физиолошки распон е 37-42...
Da, vo pravo si za toa deka ne e isto, I sama si go velam toa, koga ostanav bremena se. Molev da pomini 8ma.nedela, pa 12, vo. 19ta mislev pukna vodenjak, sekoj ima nekoja istorija koja dlaboko vo sebe ja pritiska. Samo na kraj se da bidi dobro
Здраво, да прашам дали е потребен упат за уринокултура од матичен лекар или може директно да се однесе во некоја лабараторија?