@mace89 мами ич да не се секираш. Братучедла 36+4 се породи природно без никакви проблеми. Ене го баткото година и нешто сушер си е. Јас термински сум 2700 родена па еве ме машала колкава сум сега . Другарка пред 10 дена со високи ддимери и намалени протоци на клексани ко тебе со паника вака во 36та и рекоа да почекаме, мало бебето демек 2500, ја породија за 2 недели од тогаш бебе 3500 искочи. Како и да е, будно те следат докторите, у сигурни раце си. И да те породат сега бебе ќе си е супер! Доспреми си се раат и чекај
Фала ти милаа Котлатова и Димитров ме водат, знам дека сум во сигурни раце ама ете пусти страв Секој ден идам на ЦТГ а на неколку дена ќе ми мерат протоци. Се молам барем во 37 полна да влезам но како треба така. Нека биде се добро само
Све ќе биде супер ќе видиш. А коа ќе го гушнеш тој лепотанот све ова ќе заборавиш. Затоа опушти се и уживај уште малку
Добро е се кај мене нема ништо. Имаше неколку пати и наеднаш прекина. Да влезам бар 34 недела, оти веќе под ваков стрес неможам.
Сабајлево ололу 03ч ми се појави розевко на бришење, го занемарив и легнав. Накај 7ч пак станав, гаѓите чисти, но на бришење пак нешто како розева лига Одма појдов на болница. Ме прегледа докторката и видовме уште една точка Има шанса да расти и ова или реално мало е многу?!
Две бебињааа Имаат и двете сакус, само што едното е малку помалечко и уште не се детектира ембрион, но вреќичка има (што е добар знак) Не е многу помало, 3мм, а и многу рана бременост е! Кај мене ембрион се појави во 7+3, тој одговараше на 6+3, и тогаш чувме и срце... Одмарај, чувај се, и пуштам среќа!
Леле Бубче дај Боже навиваме да расте ти го заслужуваш тоа премногу, за сите маки што ги имаш поминато.
Има, како немаМоже Господ ќе те награди со две бебенца за целиот труд и за се што помина.Уште си многу рано, во 6та недела ќе си слушнете срценце или срценца.За розевкото не се секирај, и јас имав на почеток неколку дена на бришење, а во петта недела ми се појави и свежа црвена крв.Веднаш прекинав клексани и кога проверив ддимери ми беа ептен ниски.Ете сега е се во редАко пиеш аспирин консултирај се со докторката за дали да го продолжиш.
Денеска Не го испив аспиринот. За од утре ќе пробам да го добијам др.Поповиќ да видам што ќе ми каже. И моите дд димери се испод 500. Ама времињата ми се скратени. Баш попосле ќе закачам слика да ги видиш.
Ако ти се скратени времињата, тогаш сигурно ќе треба да ги продолжиш.Мене и времињата ми беа придолжени и тоа активно парцијално ми беше над граница, но верувам дека аспиринот ќе ти го прекинат.Јас кога бев на преглед во Систина ми кажаа како замена за аспринот да си земам вит Е, дека има иста улога како аспиринот само што не предизвикува краварење.
Два тридневни вративме @Маја Т еве ја хемостазата. Ова е од пред недела дена одприлика. Витамин Е пијам по 200-300. Вие по колку пиете?
Јас по еден од 400,иначе за овие намалените парцијални времиња да тркнеш да ги види трансфузиолог, мислам дека со оваа дијагноза ќе ти даде клексан, утре е државен во среда јани има приемен ден оди на кај 1 и 30 ќе те прими, нема да те врати. Со лесно бременоста нека ти е
Bubce 2 se i ne se nekoja golema razlika Opushti se,odmaraj poveke ke bide se dobro.Konsultiraj se so d-r Popovik za aspirinot mislam deka nedela dena ke ti go iskluchi za da se regulira toa rozevkoto shto si go imala potoa pak aspirin i kleksan ke prodolzish.Napravi si i konsultacija so transfuziolog,veruvam ima dobri i vo tvojot kraj.