Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Леле олабави немој толку да се плашиш. Зависи како ке се пораѓаш природно или со царски рез. Јас 2 родив природно сега и третото сакам природно само со господ напред. После 4 часа од породувањето јас бев одморена и избањана. Значи само тој ден е болен ама верувај се се изджува и заборава барем јас од искуство ти кажувам. Среќно и уживај си во бременоста :* :* :*

На Madam S, mace89, Milaаа991 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Нормално е да чувствуваш доза на страв, но не дозволувај да завладее со тебе до толку и да неможеш да спиеш како што кажуваш. А страв како страв секоја трудница си го има, која повеќе која помалку. Ќе се справуваш така што ќе исфрлиш негативни мисли, и ќе си го мислиш само позитивното што доаѓа со тоа. Дека ќе донесеш на свет една душичка која ќе ти го промени и разубави цел живот понатака. И ме слушај секакви муабети и приказни, секој е приказна за себе. Плус не секој доживува се исто. За некоја нештото ако е хорор, тебе може нема да ти изгледа како толку страшно. Секој има и различна толеранција на болка. Смири се и се ќе биде добро :hug:

На Luni, mace89, Trpkovska и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Девојки денес моиве бебиња се некако многу активни дали има место за паника или едноставно таков е денот инаку сум 22+ мислам стомакот ми го растегнаа на сите страни

4. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Јас 9месеци немав страв,ама кога дојде моментот бев преплашена. Ми дадоја инекција за смирување, со спинална анестезија,царски.
    Бебе беше надвор за 10мин. и уште 15-20мин ме средуваа. Екста брзо беше се, дури размислив што се случува ми кажаа готова си :D
    Уште вечерта станав,денеска 3 ден, се бањав, си шетам слободно. Раната боли ама издржливо, а кога гледам во бебка ништо не боли и 100пати би поминала низ истото за таа мала душа :inlove:
    Уживај си во бременоста и не слушај никој. Секој си е приказна за себе :D
    П.с. Да не почнам да пишам како ми кажуваа со царски е тешко, со денови не можеш да станеш... |(|(

Последна измена: 23 мај 2021
    На Madam S, AnonimnaDevojka, Пудинг8 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Мамички вие што сте со мирување како практикувате да лежите? На грб или на страна...

6. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    До кај 15 недела на грб после матичната ми препорача на лева страна претежно ради проток на крв

На Luni, Hristinakiki02 и dipsidipsidipsi им се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас после првиот пораѓај го поминав најлошото можно сценарио и среќа излеговме двете живи и здрави. добро јас 6 недели бев со загноена рана, ама помина и тоа. Овој пат убаво знам што ме очекува и за чудо сум смирена и уште не паничам. Некако скроз се помирив и знак дека колку и да е тешко се ќе помини и ќе се заборави. Од друга страна еден куп жени поминуваат ептен лесно, па се тешам дека овој пат можеби и јас така ќе поминам. Жената е чудо и се може стоечки да издржи. Не се плаши воопшто и радувај се за убавите мигови што идат. Јас иако знам што ме чека едвај чекам да дојде денот и само бројам недели и денови, зошто колко и да се тешки се најубавите денови во животот. Не знам како да ти објаснам за да ме разбереш, но кога ќе почувствуваш на себе ќе знаеш и ќе се сетиш на моите зборови. А тие жени така што плашат трудници верувај не ти требаат да ги слушаш ма ич.

На Madam S, strelkata, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Зависи од гестациската недела...
    Јас исклучиво на страни, менувам бидејки ќе ми се искриви рбетот од една...

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Мене ништо не ми спомна само мирување ми рече, инаку сум 19+4..
    Мене на страна особено ноќе ми се здрвува колкот и менувам, а на грб ми е шубе да речам дека веќе го осеќам бебето како топче да ми стои, а за вака преку ден веќе незнам како

10. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Имаш ли трудничка перница?...обично помагаат и малку е по удобно. А јас исто така знаев и на маж ми да се потпрам па полесно ми е така. Знам дека не се препорачува спиење и лежење на грб.

11. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Немам ама изгледа ќе треба да си набавам, како што викаш ногата кога ќе ја навалам врз него ми е подобро, а за на грб ноќе знам да се разбудам во спиењето несвесно сум се завртила одма се вртам на страна, за дење ми беше повеќето оти само на страна не можам нонстоп здрвена сум, некогаш знам и во полулежечка поза ама повеќето сум склона на грб и затоа си прашувам

12. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Ти ја разбирам болката и јас колку пати се чувствувам дека ми трпнат колковите па само се местам од една страна на друга... преку ден пробај во седечка положба со испружени нозе и со меки перничиња на грб мене така највеќе ми годи :)

13. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Јас добив за роденден зимата, и искрено, лично искуство, не можев да ја користам. Не ми беше удобна за гледаее тв, за читање, секако под главата ти треба уште една...
    А сега? Посебно на тампература над 30°С? Прежешко, "склет", ужас. Од Лала.

14. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Баш така седнав сега нозете ги испружив и подобро е инаку од пуст страв само лежев повеќето, ќе не биди ајде само сакав да видам да не правам погрешно:?:
    Имаш право ме замисли, посебно за тоа што изгледа цело лето ќе бидам дома.. ќе видиме, а искрено смешно или не бев на заболекар пред неколку дена ама така ми гпдеше баш таква столица да ти кажам уживав за 1пат на заболекар:D

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ќе биде се добро! Кога јас издржав 16 недели и уште лежам, ќе биде се! Како ти е згодно, така..
    И обични перници ќе ти завршат работа, меѓу нозе, под тебе, на грб, ќе биде се добро!

16. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Те читам те следам знам и браво знам дека имаш секако пробано и поминато се затоа и реков да прашам ..мора да биде кај сите нели рековме и јас уште толку да издржам како ти па што сака нека биде:)

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Мамички имате ли одберено имињата на вашите малечки? :D

18. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Не сум само јас, да знаеш колку не има... До каде стигна ти? Ќе биде се добро! :l:

На IRBBB и dipsidipsidipsi им се допаѓа ова.
  19. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Ќе издржеме сите за нашите сонциња, само вака да не случува на никоја наредно.
    19+4 сум затоа вилам уште колку ти, како што спомна уште 16 да истерам и што сака нека биде ,
    Фала ти, ќе биде мила:inlove: а тебе уште колку ти останаа:D:$

На IRBBB и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  20. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Јас имам засега замислено да биде Бисера бидејќи не е сигурно за полот 100% ми кажаа за женско а имам до крај уште, така да може ќе се смени:D

На Natashka1988, Bebe2021, Autumn Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.