Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Кремата за гради/брадавици може да се користи пред пораѓај или таа за после раѓањето на бебето е? Глупаво прашање знам:$

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    И јас наеднаш потеков на крај на бременост и после пораѓање наеднаш ми се повлече отокот. Најчудно ми беше што едната нога личеше на нешто, другата буквално како на слон ми беше.
    Сега имам глуждови. :party:

Јас користев од крај на 8ми месец. Реално нема потреба, само што ќе даваш пари беспотребно.
    Ама да си имаш за после породување обавезно. На почетокот додека учите доење со бебка, ќе ти биде потребен ланолин.

На kostovaivana, Lili4e, Dancewere и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Јас би рекла не, воопшто не ми се допаѓа, еднаш дојде на визита, и беше нервозен се дереше по цел персонал, дури и прегледуваше за 2 секунди, ништо не збори поточно не објаснува, "најди си" друг доктор. Јас имам супер искуство со Бајалски, Илиевски, и Демири.

Сакам да прашам друго, имаше еден доктор ли беше, акушер, појма немам, тој ме сецна за епизиотомија, и тој ме шиеше, висок црн, не повеќе од 40 год. албанец беше, многу сум задоволна и од него, некој да знае како се вика, кој е, што е? Ми треба инфо.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    @IRBBB @ivance.. многу ви благодарам, навистина многу ми помогнавте.Барем сега сум сигурна дека се е во ред, и нема да мислам:*:*

На IRBBB и ivance.. им се допаѓа ова.
  5. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Намалени ти се времињата, затоа верувам дека ќе мораш да продолжиш со клексани За витамин е, Иванов во Систина ми кажа да земам дополнително плус 100iu,покрај тие што ги има во Фембион, но тоа е мала доза.Сепак внимавај на дозата, и преголема доза на вит е, како и на вит а, не се препорачува во бременост.

На Bubce38 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  6. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Нема на што мами тука сме за што и да треба опушти се на крај си веќе за брзо ќе си се гушкаш со бебка :l: :hug:

На IRBBB и Маја Т им се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    За после раѓање, сега се мачкаат АД капки маслени. Ова ни го кажаа на школата за трудници и за првото така правев и супер поминав. После скоро и да не ми требаше да мачкам ланолин.

На S.o.F.i, mace89 и Dancewere им се допаѓа ова.
  8. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    mamicki, kazuvajte sto da zemam za zelezoto, od 13 minatiot mesec, sega mi padnalo na 7. do sega terav bez nisto, veke sum 34 ta nedela. sto e efikasno?

9. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    да да, баш така, ќе се заработиш и оди седни после :)

10. AnonimnaDevojka

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    може:)

11. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    2.090
    Јас можам да ти препорачам сидерал форте
    Од 6 на 14 ми го крена со 10 таблети, т. Е. За една недела

На nevenask и thelittle17 им се допаѓа ова.
  12. AnonimnaDevojka

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    кај секого различни препарати се ефикасни, прва бременост почнав со тотема, не ми помогнаа ич, па после хеферол. Сега вторава директно со хеферол почнав и цела бременост ми е 13-14

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Мене околу 30та ми падна на 9, и за неполни 3 недели го качив на 12, 13 со ferropil complex. И сега постојано ми е толку, не се крева повеќе, али барем не паѓа.

На AnonimnaDevojka и nevenask им се допаѓа ова.
  14. LinaFina

LinaFina Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    64
    Здраво трудници, малку сум исплашена. Во 23та недела бев на скрининг и ми кажаа дека бебето според меркте по глава и стомак одговара 22ра недела, а нозе и др. мерки си одговара за 23та недела. По природа јас и маж ми сме ниски и ситни, а јас до сега имам качено само 2 кг од почетокот на бременоста, Инаку останав бремена од инсиминација и знам кога точно останав бремена и затоа ме плашат мерките. Инаку цела време во бременоста настинував, пиев антибиотици,мнгу време лечев уринарна инфекција и затоа сум многу уплашена

15. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Здраво идни мамички :hai:
    Некоја што скоро правела торч на микробиологија да ми каже од колку до колку саат се земаат резултатите и после колку дена.

Јас денес бев ми рекоа резултати во петок ама не запамтив добро кое време...
    Е сеа прашање е дали овој петок или наредниот, бидејќи во некоја др тема прочитав за 10 дена дека ги даваат а мене ми рекоа само петок од толку до толку саат

16. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Mene hemohlobinot mi e na granica a zelezoto super ama pijam Lactiferon Plus apcinja i plus nasabajle na gladno 1 saat pred dorucek pijam Borum,toa e cist sok od borovinka bez sekeri i sl.Od Berovo go naracam .Imam citano deka mnoguu go kazuva i zelezoto i hemoglobinot go pijat anemicni , bremeni zeni isto taka. Prasaj si go maticniot toj treba da ti kaze koi apcinja da gi pies za zelezo ne zimaj nisto na svoja raka. Gi ima mnogu ,Hemovita Plus, Iron Foliq ...

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Тотхема ампули и витамин ц од 1000мг

18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    ништо страшно и кај мене му се поголеми нозете и матичниот вика ова ќе било високо бебе, првото беше со неколку дена назад во нозете и се роди 48 см. 2 недели плус минист се толерира и ништо страшно не е.

На LinaFina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Мене во 4 месец ми падна хемоглобинот на 110, а железото на 19 (имав многу јака крвна слика и претходно). Сега сум 38 недела и ги качив хемоглобинот на 114, железото на 25. Од 4 месец навака
    - секој ден семе од коприва со мед, цеден сок од портокал и лимон, капини, малини, боровници со јогурт
    - минимум еднаш неделно: беби спанаќ, рукола, брокула, киноа, грав, риба, јатки.

Никогаш не пиев никаква друга терапија за железото, а во 5 месец и корона прележав.

На IRBBB, nevenask, mommy's love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Бев кај матичниот и ми рече дека не даваат упати за ЦТГ, си се договараш со докторот во Чаир конкретнк за пораѓај и тоа е тоа :) ако одиш во Чаир нема потреба да одиш и кај матичниот на прегледи. That's all I know :)

На ivance.., Andrejaaaaaa и lady.N им се допаѓа ова.