Девојки денес бев на контрола 16+4 сум. Железото е 20ка но хемоглобинот е паднат и ми даде ферум лек да пијам цел месец па нова крвна слика да направам. Ми препорача црвено месо и многу вода да внесувам.
Женички сакам да си го сменам матичниот гиниколог,поради тоа што на закажан термин чекам уште многу долго за преглед.Што мислите за Ива Попова,во поликлиника коруновски?
Ај да се вмешам, ова ме интересираше и мене, дали треба упат од матичен за цтг во државна болница? Дали ќе ме вратат ако отидам без упат, од утре 37 недела, немам индикации за пораѓај уште ама онака чисто да ме ѕирнат до кај е, а не ми се оди кај матична да чекам и да ме прегледува. Како што разбрав ти отиде во Чаир без упат така? И треба да кажеш дека имаш болки нешто за да те прегледаат или може и ако немаш болки? @LinaFina и кај мене отстапуваат мерките и јас се испотресов, кај мене се пократки ножињата од другите мерки, а исто и јас двапати пиев антибиотик за бактерија и корона прележав. Се надевам дека е се добро како што вика матичната, ама пак некој страв имам што ќе ме мачи додека се роди.
Да прашам дали е дозволена масажа во бременост? Јас само што влегувам во трети месец, ме боли грбот сакам масажа
Си отидов фино лепо без упат, на шалтер си кажав дека сум за ЦТГ и тоа е тоа, си чекав ред. Вооедно, треба да си избереш доктор да ти кажат која смена е и кога ќе биде тука да се видите. Секако ако имаш план да бираш доктор, ако немаш никому ништо Јас конкретно отидов денес на ЦТГ, докторот ми беше таму, ми направи преглед и ми рече пак цтг наредна недела...
Здраво женски да се пријавам и јас од вчера имам болки во половината и долниот дел на стомакот матичната ми рече со такви болки директно во болница ке одиш , накај 10 часот утринава тргнав накај чаир прво цтг па и преглед . Дали знае некоја да ми објасни овие кратенктите што значат и цтг што покажува
Појдов по ферум лек но рецептата била за хеферол па го земав тој и плус Ц витамин. Сеа чекам потврда дали може тој да почнам да го пијам.
Torch за 7 дена имаш резултат. Можеш да ги земеш од 13-14. Или ако не тој ден, наредниот од сабајлечки нема гужва.
I jas da se prijavam so namaleno zelezo. Denes mi rekoa da zemam nesto, eve ve citam Heferol vi pomognal, pa ke zemam. Isto, Fraxiparin zemav 10 dena, sega mi rekoa uste 10 da zemam, 37+1 sum, kaj ne mozam da gi najdam kaj sega na kraj zarem ke pomognat? drugo, me isplasi doktorkata, mi rece deka mesheto e 2 nedeli ponazad, odgovara za 35ta nedela, a jas 37+1 sum. Dali ima mesto za panika?
Od vtorata slika gledam postelkata e ok, plodova voda dovilno, i skraten cerviks. A dtom se skratuva grloto, se blizi poroduvanjeto poleka. So lesno
Цтгто ти е супер бебка си била будна и активна ,а во надот ти пишува дека постелката е добра водењакот ти е цел само грлото дека ти е скратено и ќе треба да одиш на контрола секој два дена бидејќи си со скратено грло.
А како бираш доктор ако си природно и не знаеш кога ќе те фатат болки? Доаѓа ли докторот на повик? Јас со првото се пораѓав во државно и кога ме фатија болки ме пораѓаше докторката што беше на смена. Или ова со бирањето за Чаир е само?
Случајно ја отворив темава и како себе да се читам. Иста бев цел живот дрндав дека ќе одам царски, дека шанси нема ја тоа да го издржам, нема деца да имам никогаш. Се породив за цели 12 минути. Цели 12 минути бев на бокс. И си реков па за ова ли цел живот се плашев... сигурна сум дека и ти истото ќе го кажеш
Дали може да се пие чај од брусница и јагода,неможев да најдам само од брусница и овој го земав од дм. За брусница знам дека е препорачливо да се пие но за од јагода неможам да најдам
Да прашам дали некоја од вас била на масажа во прво тромесечие од бременост, ме боли грбот многу а ми е страв да одам