Јас кога бев на преглед 35 + недела др Таше ми рече дека според мерките мешето е малку поназад ама дека не е страшно бидејќи секое бебе не одговара на генералните мерки а и може бидејќи мрдаше многу да не се измери убаво.И по една недела бев кај матичната она го измери мешето една недела понапред.Така да според мене не е страшно
Јас мислам дека нема никаков проблем, може да си го пиеш. Јас зедов еден од аптека брусница и јаболко и тој го пијам. Ако грешам нека ме поправи некој.
Те прочитав и во друга тема, јас лично би почекала. Од аспект што не знам ниту дали е киропрактичар, масер, физијатар.. Масажата вo бременост е различна од обичното "трескање" на кревет... Многу органи "болат". Во смисла се тегнат лигаменти, мускулни споеви, таа болка е нормална. Ако барав третман за секоја болка, требаше да ја ангажирам Систина... сепак, твој избор...
После 12та недела на колку време одевте на преглед? Сакав да закажам наредна недела, ама Др.Трајковски ке одел на одмор до 8ми, а оваа недела нема термин. Јас последно бев на 21 сега, некако до 8ми ми изгледа далеко паничар сум Нешто ми се врти во глава, зошто утрето после прегледот имав цел ден менструални болки само тој ден. Кај матичниот па ич не ми се оди.
Доколку нема никаков проблем и ако бременоста си тече најнормално без потешкотии, на 4-5 недели. Јас досега одев на 4 недели.. Денес влегов во 32ра недела, последен преглед ми беше во 30та недела , додека нареден ми е закажан во 33та. На секои 4 недели е сосема во ред
Здраво на сите јас сум нова на форумов, пишав и во друга тема за мојот проблем па сега и тука да си прашам. Најпрвин на сите ви посакувам лесни денови во бременоста. Имам 32 години со дијагноза Хипопластична матка, мала матка со тенок ендометриум. Па ме интересира дали има и некоја друга со сличен проблем да сподели со мене искуства дали може со таква матка да се остане бремена и некоја насока да каже. Ако има нека ми пише во приватна порака.
Јас на 4 недели. Ако нема потреба, ако не каже докторот нема потреба од порано. Зависи каква бременост имаш.
Мој масер е со години, грбот страшно ме боли па мислев на кратка масажа за грб да одам, ако не одам ептен ќе се влоши болката, ќе си го прашам гинекологот па ќе одлучам, фала ти мила
Блазеси ти штом лесно си прошла, јас хронично си патам од грбот и редовно одев на масажа, сега не сум била 3 месеци и веќе е критично
Тие што ставате утрогестан до каде со прстот? Од 5та недела ги користам и никако да ги научам. Ми е страв дека не се апсорбира доволно. Некогаш е суво одвај пола прст успева да влези некогаш ми гини внатре и се откажвам не можам да ја најдам А повнатре да пикам ми е страв одма притисок осеќам и шубе ме фаќа. Има врска колку е длабоко со тоа колку ке апсорбира? Пошто гледам саат два да не мрдам од ко ќе ставам
Ne forsiraj tolku mnogu eho, ako nema potreba. Kakvo daleku, 20 dena ke imas skoro pominato. Jas odev na 5 nedeli, Sega posledno bev vo 28ma nedela, eve Sega sum 31va,zakazav termin na 2ri Juni, togas treba da primam za zreenje na pluka inekcija
Да и јас кивав 20-30 пати на ден па и повеќе во рана бременост ме фати, ама не му беше ништо на бебето. Во цела бременост не потрошив ни еден спреј целосно, уште ми стојат, само ептен кога не се издржуваше ги користев и немаше никакви последици. Прво гинеколозите ми викаа само спреј со морска сол ама ниеден не помогна.
Zdravo, koja nedela si? I jas treba da pravam To Здраво, Јас треба да правам торч, хепатит б и с, и хив. Може сите на исто место да ги направам на микробиологија И дали има гужва ?. Дали ова торч е испитување преку крв? Благодарам
Здраво 16та недела сум, вчера бев кај матичниот само за брисеви да ми земе ама со тоа ми даде и упат за торч. Торч е испитување преку крв и ти земаат крв на микробиологија каде што ги оставаш брисевите. Јас малку покасно отидов за брисеви, не направив во прво тромесечие ама претпоставувам дека може и тогаш да се направи торч. Јас бев околу 9ч на микробиологија и немаше многу гужва, брзо завршив работа.