Јас само смислувам што да испитувам Денес направив кс. У филм сум влезена дека уште од сега ќе паѓа железото и хб. Оно пука. 24 ми е
Торч до 14та се прави, ако си сега 12та прво Приска направи после Торч. И мене ми рече слабо ти е железото, зедов завчера Хеферол, па ќе видиме. Јас навечер по едно пијам, толку треба или? А ни коприви ни семиња јадам, со првата бееменост на се внимавав сега не Инаку, пред легнување кога ќе извадам на маса едно апче па друго па трето и на крај инекција. Мм ми ги става во рака фраксапафинов секоја вечер. Се ухода човекот, да не е тој ќе заборавам и витамини и инекција. Ајде на боцкање ми вика а времево што е вакво? Таман прозори се исчистија, тенда си наместив и еве ти невреме
Во однос на додатоците за железо, сакам да споделам дека мене многу ми помогнаа Сидерал форте. За еден месец железото од 7 ми се качи на 14. Продолжив да ги пијам и на следно мерење пак ми беше железото 14. Докторот ми рече да го пијам до крај за да ми го одржуваат железото. @Bubce38 јас торч правев во 12та недела заедно со првите брисеви.
36+4, утре на преглед сим. Цтг и слично. Има шанси да ме задржат во оваа недела? Се е ок, нема болки ни ништо
вие што се боцкате со фраксипарин/клексан, дали имате интензивно чешање на местото? јас од Јануари се боцкам два пати на ден ама мај месец цело време се чешам и како пликови се појавуваат па ги снемува и секој ден така, ко напад на чешање, те на лева те на десна рака
Jas imav koga gi stavav vo stomak, nokje se budev i se chesav do rasplakuvanje, cela bev plici golemi crveni kaj shto sum se bocnala, stavav acidiborici ne pomagase, sega kako se prefrliv vo noze nemam takov problem i mnooogu sum srekjna, cat pat ke e tvrdo mestoto ama ne chesa ne pomodruva, za razlika od raka kaj shto odma mi se napravija modrici i me bolea do tamu da odam da baram kremi po apteka da se namali otok, modrica i bolka, moja preporaka samo noze!
Јас веќе девет месеци се боцкам фраксипирин и да ми се случува да ме леша многу местото,некогаш да ме боли,имам тртки па некогаш модрици,се е нормално.Помош за сето ова е облоги со ациди борици или боров алкохол,во секоја аптека има,ставај облоги на местото 15-20 минути секој ден и како нова ќе бидеш
Јас имам чуден проблем.Ама ако не можам тука да си кажам, немам каде Утре сум 36 недела, а стомакот ми личи многу малБебе според цтг и мерки е во ред, но кога одам на гак или во Ремедика, имам чувство како да имам најмал стомак од ситеДури ми е незгодно да кажам кој месец сумСитна сум по конституција, но има и други како мене, но со многу поголем стомак.Се разочарувам кога ќе се погледнам во огледало, а и одредени луѓе знаат да ми искоментираат за тоа и се си мислам дека нешто не е во редИма ли и некоја друга со истите маки како мене?
Хахахха Иста сум и јас. Па што, се си е во ред така со мерките? Мене дури крај на 6ти месец почна да ми се познава. Сега сум 28+....носев широк фустан и со една пријателка си збориме една до друга....и и викам ама јас трудна сум...хахахха, се пресмеавме, како ма, ми вика, ја не те познав ...хахахаха Уште си се смеам. А ова муабетот е од денес. И јас сум ситна, со 49 кг останав трудна.