@brm_brm Се си е во ред за сега.На маж ми му викам да бев отечена и огромна многу полесно ќе ми бешеЈас се тешев со тоа дека во 8-9 месец се расте повеќе, ама ете и 8 ми ми пројде и уште ништоТи барем полесно си ги прифаќаш коментаритеМоже треба по тесни работи да носиме
Аии немој воопшто да се оптеретуваш со тоа Мене до 7ми месец не ми се приметуваше стомакот Кој како ќе ме види шо прајш дома на одмор ли, викам да Носев широк блузон и не се познаваше, имав мало меше После 31/32 почна да ми расте меше ама и сега кога сум во тесно облечена и ќе кажам оти сум 37 недела или 9ти месец некако не им Се верува Ама сум мала и си одговара мешето и бебето со неделите, а тоа е најбитно и не се замарам ☺️
Мешиња jас се пoрoдив. Се рoди мoетo маже, на секojа и пoсакувам лесен и без пoраѓаj какo мojoт. Дефинитивнo сo втoрo е пoлеснo. Се читаме вo пoрoдилни
И јас сум со истите бројки. Ама обратно 94 имав кога започнав постапка, почеток на март. Неќни се мерев, сум намалила. 86 имам сега и ме водат дека со толку сум започнала бременост. Жими све Не изгледам дека имам 80+ кг
Иста сум и јас хахаха Баш денес во аптека купувам, и ми вика вработената а кој месец си? И велам 9ти , и таа цела вика малечка си, само стомак имаш малку, ама и тој не е голем. А јас последниве недели се гледам на огледало и мислам дека не ми расти а бебка машала не е мала. Ама не се замарам јас ич. Со 52кг.ја започнав бременоста, сега ако имам 62кг.најмногу. а јас не ни знам кај ми се тие 10кг, баш сум подвижна, не ми смета нешто посебно стомакот.
Честиткии мила,нека е жив и здрав пашата,леле мајка кога те прочитав возбуди на сите страни,ист термин имавме .Баш ми е мило што лесно си поминала те чекам одвај во породилни да кажеш како помина ама чим кажа дека си имала лесен пораѓај ептен не израдува
Иста сум и јас,ама јас веќе не се замарам со коментарите колку мал стомак сум имала,дека сум била многу слаба и тн.....Јас сум само 5 кг поправена и тоа во стомакот ама 9 месеци со повраќање и мачнини така да јас си знам како ми поминаа и не се замарам за другите што викаат.
Haha me nasmea. Bidi srekna so e mal stomakot, polesno ti e. Mene site me prasuvaat dali nosam bliznaci veruvaj mnogu e tesko, ogromna sum. Plus so 3ipol god kerkička, ne mozam da se navednam, kutro dete taa mi zakopčuva sandali
Се во свое време. Ќе те упати докторот што те води во се што треба да испиташ. Џабе сама си смислуваш. Прво нека пројде прв скрининг, незнам дали ќе правиш од некој пренаталните тестови па тек после ќе те упатат што следно.
Се плашам да не е нешто друго, ама се слушнав со др. ми рече дека водест исцедок било нормално во бременост. Ќе видам наредна недела на контрола. Фала ти
Земав сидерал форте, но во упатството не пишува кој период од денот да се пие. Само еднаш дневно. А и во аптека ми рекоа, нема значење кога да се пие. Вие како ги пиевте, сабајле, на гладно? Се мислам дали насабајле со медот/коприва да ги пијам?
Девојки, ги знам одговорите многу пишуваат по форумов за исцедок во рана бременост ама морам да пишам за утеха. Пешачев малу и после тоа гледам кафенушкав исцедок. 5+4 сум утре сум на преглед. Се трудам да не паничам, но тешко дека ќе се спие вечерва