Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Јас дента кога се вработив дознав дека сум бремена, дента кога има кажав дека сум трудна ме унапредија, 2 недели сум од дома ама 2 морам да доаѓам во канцеларија... Не ми е лошо ама ми се спие

На IRBBB, ivance.., Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Па јас слично се вработив по неполни 3 месеци останав бремена, и фатив од меркиве инаку во фабрика на нога 8 часа...
    Друго е во канцеларија а и комбинирано и дома е уште поубаво, а за спијање ајде по ручекот после удри некој саат, денски јас мислам повеќе ќе се наспијаме отколку ноќе:rofl:

На ivani30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Морам иначе сум гроги на работа, а кафенце толку ми прија како никад до сега

На S.o.F.i и strelkata им се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Мајки, 27 неделиа, мене почнуваат да ме фаќаат паники. Во последно време, ако не доручкувам веднаш штом станам, обавезно инстантно ми се слошува, па повраќам (вода), пропратено со главоболки и болка во рбетот. Уште ми е рано да одам кај матичните, а не знам што друго би можела да напраам освен да јадам со сила...

5. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    I jas isto sum 31 nedela navecher ne mozham da spijam od shto me bolat :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Не знам за останатите мајки што им се ближи due date, ама јас сум целата во паники. Ај плиииис споделете искуство тие што сте природно (без епидурал) дали се издржува? Многу сум упрпана... ми е страв да не почнам да припаѓам таму, да се губам :(
    Планирам во Чаир да се пораѓам :)

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Нема што да се плашиш, ќе добиеш сила да ги издржиш болките. Аза болење боли, нњма да те лажам, се зависи колку трпиш болка, еве јас не трпам болка ама ич ич издржав за тие мали очиња. За бебето вреди секоја болка верувај. Со лесно :l:

На mjay.yyy, strelkata, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.432
    И мене ми се ближи датумот, прва бременост, незнам што ме чека, но засега барем немам паники... и јас ќе одам природно без епидурал па ќе видиме што ќе биди..
    Од искуства што знам од другарки, роднини дека боли да, и треба спремна да си, не е како да ти извадат заб, ама па сите издржале, сигурно и ние ќе издржиме, нема да умриме од таа болка.
    Некако се тешам :D

На mjay.yyy, KonstantinaM, strelkata и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелеее се надевам дека ќе ми даде Господ сила кога највеќе ќе ми треба. Ептен сум исплашена, а сите вака како тебе ми зборат... ама пусти страв... пробувам да мислам позитивно само и едвај чекам да си го земам во раце :)
    Инаку и јас не трпам ич болка и затоа ми е страв, ама ваљда во тие моменти е подруго ... што знам :)

На mjay.yyy, strelkata, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    И јас се тешам така, си викам кој не издржал па и јас, ама пак стравот ми е тука :( се надевам на сталоженост и правилно дишење во тие моменти хаха. Мене ми е страв да не почнам да припаѓам таму, па да ме остаат хаха. Такви филмови ми се мотаат низ глава.. хаха

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.432
    Ех сега и тие не мисли така хахаха
    Немој да мислиш дека јас кизне колку трпам болка... дури едно време сакав и царски да им побарам да бидам и сите ми рекоа да не ми текнало на тоа, освен ако царски веќе немора во краен случај..

Мене ми е во глава само увртено да ги слушам таму доктори,бабици и да дишам правилно.. па сега како ќе биди незнам во тој момент, ако овде вака велам хахаха

На IRBBB, Ana.Jones и Lili90 им се допаѓа ова.
  12. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Ние оваа ја земавме, ама тек јули здравје ке ја употребиме, иначе е многу лесна за возење, и е повисока за разлика од другите што ги гледав, големки тркала има. Ама уште од старт си ја бендисав. Исто и корпата е прилично големка. 2во1 е. Седиштето се прави корпа, и транспортер плус.

Прикачени фајлови:

На Capricorn Taurus, brm_brm, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Сите сме биле во паника, но веќе на крај си викаш само нека излезе :D
    Јас конкретно последните недели не се трпев, бев спремна на се само што побрзо да го видам.
    Болките реално болат ама се издржува, за чудо и брзо се заборава. Јас добив епидурал после 8 саати од прилика и завршив царски ама сепак би сакала за второто природно да пробам. Со лесно :)

На ivance.. и Lili90 им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Najbitno e da sorabotuvas. Dodeka bev na staziranje na ginekologija, vidov sesto. Mnogu lesno pominuvaat tie rodilki sto soraboruvaat, ednostavno slusas so ti zborat

На Simooone, mjay.yyy, Naatashka123 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Јас првата бременост се породив без епидурал и иако прилично лесно и брзо се породив, тоа беа прејаки болки. Мислев дека некој со пиштол ме упуцал:rofl: Сите ме тешеа и ми викаа, боли ама се издржува! Да, се издржува ама тоа е болка што во животот никогаш нема да ја осетите, не се споредува. Јас не трпам многу јаки болки, може затоа. Потоа мораа за шиење да ме успијат, зошто ќе се онесвестев:sweat:
    Еве ви едно реално мое лично гледање на болката. Не сакам да ве паничам, туку психички да ве подготвам да знаете што да очекувате. Доколку имате шанса земете епидурал, јас оваа втора бременост уште пред да имам контракции ќе си барам епидурал|-)

На Macufceee11, AnonimnaDevojka, Trpkovska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Ееееее и јас би сакала епидурал, ама не даваат во Чаир. И врски да фатиш ти викаат "аха важи" и кога ќе дојде моментот не ти ставаат... иначе со епидурал би било супер олеснително :)

На AnonimnaDevojka и saki13 им се допаѓа ова.
  17. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Мене па шиењето ми беше најнеболно во споредба со породилните болки. Ја гледав ќерка ми покрај мене и изгледа заборавив на болка кога ме шиеа. А за породилните болки ја дигнав цела болница во вис.

На AnonimnaDevojka и Trpkovska им се допаѓа ова.
  18. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    И јас барав во државна ама нема ми рекоа:D ( ова пред 7 год а за сега незнам) сега за два месеци кога ќе се пораѓам ќе си барам пак па ќе видиме.

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.432
    Да и мене сите тоа ми велат. Затоа само тоа си го повторувам во главава.
    Па таму ќе видиме што ќе направам :?:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    И јас така бев за син ми кога го раѓав, не знаев како и што ќе биде. А сега знаев што ме чека па не ми беше сеедно. Само слушај што ти зборат, полесно ќе биде.

На ivance.., AnonimnaDevojka, Naatashka123 и 2 други им се допаѓа ова.