Јас како да го пишував ова хаха, штом излезе бебето нема веќе болки, нема ништо. Си ќутев. А додека да искочи и мајки и шајки и мм го опцув неколку пати хаха сирот тој.
Хахахаха епа некој мора да го јаде. Нека ни е со лесно на сите. Во секој случај се надевам нема да се изгубам таму и ќе слушам насоки
Слушај подобро за тебе и побрзо. Со ќерка ми сега ги слушав, а со син ми не. А полесно поминав со син ми. Чудна работа.
Нема да се изгубиш верувај,тогаш како да добиваш некоја сила. Јас се утепав од викање немав веќе сила ама кога ми рекоа уште минути те делат од бебе тогаш како да добив некоја посебна сила.
Јас веќе изгубив сила, дехидрирав и не можев вајда докторот проценил и им кажа да ми стават нешто во инфузијата и ме успаа Ама кога станав, кога почна бабицата да ме стиска по стомакот пак ќе им се онесвестев Не ја заборавам никогаш таа болка, иако бебе гледам до мене, само одвај чекав да ми заврши болката и да можам да си го гушкам бебчето
Јас дека незнам што ме чека затоа сум опуштена баш изгледа, а за второ здравје ко ќе знам што следува е тогаш ќе ми биди полошо
@brm_brm @Lea.Messi @Naatashka123 @Maya12 @stevemila девојки многу ви благодарам на споделените мислења.Како што вие знаете да ми помогнете, никој не знае.Значи не сум само јас со помал стомакКонечно се опуштив и не се замарам, важно бебе да е живо и здраво.Фала ви уште еднаш и на сите да ни биде со лесно
Девојки има ли некоја од вас проблем со кожата во бременоста? Лицето ми е за никаде, цело време ми излегуваат акни па и ме болат, приметив дека ми се појавуваат и на грбот и над градите. До сега никогаш не сум ги имала по телото, многу, многу ретко ама по една а не повеќе. Ако имал некој ваков проблем, поминуваат ли после бременоста? Го има ли некој истиот проблем?
Јас. Нафрлано ми е лицето. Телото не. Претходно сум имала чисто лице, дента кога дознав дека сум трудна почна да ми се фрла. До кај 5ти месец не ставав ништо од пусти страв, после си купив козметика на Пурито (безбедна во бременост) и се шлапам со таа. Уште ми е нафрлано, ама барем ми е хидрирано. Викаат после бременост се средувало... а и да не се среди ќе се среди со козметика. Денес барем има се не се секирај, знам дека мноооогу нервира, ама ќе пројде
Уффф и мене лицето ми е најмногу катастрофа, понекогаш така безбедно се чувствувам под маска . Јас ништо не ставам си имам направено филм дека само полошо ќе биде. Се надевам дека ќе ги однема!
Дааааа сигурно ќе се среди. Мене тројца гинеколози ми рекоа дека после пораѓај се прави рестарт на телото и се менува цела крв. Дури и претходно да си имала проблемтична кожа, ќе се среди после пораѓај ич не му ја мисли и уживај си во бременоста
Кога сме кај пораѓај јас реков второ дете ќе родам само ако се пораѓам со царски. И тоа не да чекам болки, туку со договорен термин да отидам. После првиот трауматичен пораѓај не ми паѓа на памет да пробувам природно. (Ја има таму во тема породилни приказни и мојата во 2017 ) Тука на Малта не знаев дали ќе се согласат, дека во државната клиника планирам да се породам. И пред да одам на преглед, бев во толкава паника што му викав на мм дека ќе си одам дома во Ремедика да се пораѓам ако не се согласат . На мое големо изненадување веднаш се согласија и се договориме ако дај боже се е како што треба, во 39та недела ќе договориме точен ден и ќе ме породат со царски.
Za prvoto bev ogromna, site prasuvaa dali se bliznaci, deka so ivf. Nad 20 kg kačiv, ama postojano lezev. Rodiv bebe 2300kg vo 34ta nedela. Sega pak imam stomak ama ne sum tolku kako prviot pat. Golem stomak ne znači golemo bebe
Навистина не сум знаела дека е така.Цело време кога ќе видев баш голем стомак сум мислела напредно бебе, ама ете не било така.Моето на последно мерење сега во 36 недела е 2830 гр, дури се чудам кај го собравФала ти најмногу, баш ми олесна, барем за ова да не се секирам.Не дека за некој ден нема да си најдам нешто друго за замарање
Не даваат зошто нема анестезиолози. Дефицит се. Башка што кога ќе те боцне, треба да биде таму постојано, да те прати. На моето прашање дали има епидурална добив "ако имаш среќа да има тогаш анестезиолог, ќе добиеш, ако не, нема"
Сите имаме страв во себе и мене кога ќе ми текне кога раѓав прв пат тууууу... Очекував болка ама не до толку, некако се си сфаќав као сите родиле ќе родам и јас. Ама не се плаши затоа што Господ не создал нас жените да донесеме живот на овој свет така да ја имаме ние таа сила што е потребна за да издржиме. И соработката со докторите е битна за да помине побрзо процесот Сега јас нејќам ни да размислувам за тоа како ќе биде и дали ќе боли затоа што и мене ми фуфка ама после сето тоа олеснувањето е неспоредливо па кога ќе го видиш тоа мало бебуле лелеееее љубов најголема
Dobro utro meshinja jas mozhebi sum.dosadno so prashanjava Mi dadoa da primam 20 kleksani od 0.4. Za refundiranje na sredstvata koga podnesovtee imam dokumenti i od gak. Fala ubav den.