Vcera nokjeska vo 3ipol stanav i cela se tresev. Bev do vece i povrakjav, mislev deka srcevo kje mi izlezese od gradi, tolku mi bese loso so mislev nema nikogas da pomine. Merev pritisok 140 so 100 mi bese, puls 120. Posle pola saat lezev i pak merev ne mi padna mi bese 138 pak ramno so 100, puls 116. Sakaa da me nosat na lekar no insistirav da ne odime. Sto e najdobro da pravam vo vakva sitiacija? :/
на лекарр да одиш не се одтавај така....јас заввчера имав нокта грозница три пати жи ва вода се нспраив и ме тресеше ама немав темпер. иначе притисокот ми е низок природно а другарката имаше висок па примаше терапија некои апчињна за проитисок мс природна база......ама ако ти е лошо според мене у никој случај не треба да оставаш така....
Devojki znaete li nekoj butik za trudnici sem onoj dole u trgovski zosto imaat garderoba od pred 100.00 godini mnogu demode ili odnosno kade se prodavaat helanki za trudnici ??? Fala vi
Во Буњаковец долу има три, не знам колку модерни или не Мене ми требаше гардероба за на работа, па ми завршија работа. Плус имаш во Waikiki во City Mall дел за трудници. Некој и De Facto во City Mall ги спомна, ама таму не сум видела. Во Mothercare во Рамстор има нешто малку, ама цените се превисоки.
Fala Ti da bas mi kazaa i za toj vo bunjakovec deka e super Fala vi a ne Mothercare bev denes nekako 3500.00 denari za kosula ne mi se davaat mnogu se skapi
Честитκи сρцκа да е здρав и жив синот голем да ρасти со мама и тато гушκајте се сега,ве поздρавуваме со Маκсим пρеубаво име сте му одбρале и нас ни беше фавоρит
Честитки за сите нови мамички и добродојдовте на сите нови на форумов. Имам дилема Принцезава од 22 недела и некој ден и цела 23та недела беше активна многу. Вчера влеговме во 24та недела и некако последниве 2/3 дена ми е многу тивка и имав некоја си тапа болка околу папукот, нелагодност.... Ноќеска не спиев цела ноќ од паника и параноја Секако ќе одам на преглед ама сакам да слушнам и ваши мислења и искуства.
Ima razlika od tivka i neaktivna. Stom e tivka ne se grizi se desava da spijat nekoe vreme. Za da ti olesni Na dusickata poseti doktor. Ke vidis se e vo red.
Маркиза нема потреба од грижи, сите сме поминале низ такви денови кога бебушките се помалку активни... Немој никако да се нервираш, малечко е бебенцето тоа можеби си прави слаби движења а ти не чувствуваш. Пробај да легнеш на лева страна, касни нешто благо, или ладна вода и држи ја раката на стомачето, сигурно ќе реагира барем малку. Толку рано бебињата немаат ни ритам на спиење ниту пак треба да им ги броиш движењата. Болката околу папокот е што ти се затега кожата и се шири мешето, може и така било наместено бебенцето па ти засметало.Без нервози и стресови, гални си го мешето, сигурно не е ништо
во секое време можеш да го осетис по пулсирање на стомакот легни на грб опушти се ќе видиш и визуелно и со допир не се секирај јас тиее почетни движења од почеток не ни знаевв дека се од бебчето викам ај јајниците нешто сум настинала коа порасна поголемо укапирав дека оно било а моментално ми отиде дијафрагмата од газето негово