Фала ти мила, сепак ми е полесно кога ќе се консултирам тука.Истеравме до крај со меркиКако си ти, како се чувствуваш?За само два дена ќе ја доживееш најубавата среќа во животот
Баш исто се чувствувамСе ми е измешано, од една страна едвај чекам да се случи, од друга се чувствувам толку не спремноНо верувам дека нема некој кој се чувствува спремноЗначи јас многу порано сум почнала со цтг,од 34 недела.Ќе биде се добро, до тука стигнавме, па уште малку
Јас сум супер екстра возбудена еве ги замарам во темата за породување за Плодност со глупави прашања хахахаха
Гледам сте збореле за породување. Јас после првото породување реков без епидурал никад. Исплашена, не слушав никој и не соработував баш. Болки огромни и плус долгоо траеше отворањето. На крај и мене како една членка погоре ме успаа да ме сошијат. После скоро 4 год ете пак дојде време за пораѓај. Јас се заразив со Ковид некој ден пред породување, така да породување во приватна болница со епидурал отпадна. Ептен бев во паника, ама на време се свестив. Соработував, слушав. Болки нормално имав, на моменти и навидум неиздржливи, но ние жените сме чудо. Се на се со второто поминав многу полесно затоа што психички бев мн поспремна и многу пократко траеше. Породувањето ми е во убаво сеќавање, не како првото кое го доживеав како траума. Штом можев јас со температура, болки во коски и кашлица да се породам природно, мислам може секој.
Zdravo na site imeno imam mal problem, odnosno ne e problem nego jas ne znam so da pravam, na brisevite mi iskoci nekoja infekcija doktorkata rece ne e nisto strasno ama ne ti ja treba vo tebe i mi prepisa almacin, e sega... mene mi e malce sube da ja pijam 18+1 sum i mi e malce sube za plodot. ima li nekoj da piel ovoj period antibiotici, jas nemam pieno antibiotici so godini segs najde da me snajde ova cudo
Јас пиев некаде околу 13 14нед антибиотик исто за бактерија, па се излечив со 1 терапија, матичниот лекар знае како треба подобро антибиотик и да се излечиш отколку така да се оставиш
Veruvam ama mene mi e sube nekako zemav i probiotik i vitamin c pa se nadevam se kje e kako sto treba fala ti na odgovorot
Чим доктор ти вели да пиеш, значи мора. Сигурно повеќе знае од нас Подобро да пиеш и да ја излечиш инфекцијата отколку недај Боже да се пренеси на плодот ако не ја излечиш и цела бременост да си со неа
чим не знаеш дека е така и шубе ти е, ја ти викам и да сумњаш во резултатите. Кој вика дека стварно ја имаш бактеријата? )))
Ајде дај Боже добро да поминеме,заслуживме ,за цтг да тек сеа скоро 37 и тоа сама си барав ,ама бев во 35та за брис и ехо па ок беше и не ме ставија на цтг.Иначе за чинот све си мислам коа треба да почне да ме фаќа паника...ама како тргнало изглеа коа ќе почне у моментот коа ќе почнат болките или ако ми закажат царски унапред...уште не сум сигурна дал да одам на таа варијанта .
Како ти чувствуваш дека треба, така.Ако си решена за царски, сигурно однапред ќе треба да договорите ден.Јас сега на 7ми треба да се видам со докторот и да договориме термин.Лелее кога помина времето, како вчера да беше кога си ги праќавме тестовите
Еее тестовите ,ја до 10 стигнав ,ама што е сигурно сигурно е.Летна време баш му викам на маж ми,на него баш напротив ко 100 години му се виделе.Ајде само добро да биде...па ќе си пишуваме после во други теми .