хахаха па секако какво менување, имам јас едно синче знам што значи таа љубов и конекција со свое дете. Имам желба за девојче, но тоа никако не влијае на безусловната мајчинска љубов, каков и пол да е како и да изгледа и се останато ...
Јас не би ги прекинала.Се боцкам со фраксапарин од 0,6 и би терала до крај.Јас сум 36+4.Не знам зошто ти викаат да ги прекинеш толку рано.И кај мене е се во ред, последен пат кога испитував ддимери ми беа мирни, скоро иста вредност како и пред месец дена.До сега гинекологот во Ремедика не ми рекол да ги прекинам и покрај тоа што се е во ред.На клиника ми рекоа да примам до 37 недела.Сметам дека од клексаните можеш само корист да имаш.Мислењето на трансфузиологот е сепак порелевантно.
Се слагам дека дефинитивно трансф. Треба да се слуша во однос на клексанот. И јас сум со мирни д димери ама превентивно ги земам
Јас ги пиев првите месеци,баш по препорака од гинеколог.Сега земам магнетранс,биле со продолжено дејство
I za prvoto i Sega, vo 12 nedela. Sega bev sigurna deka e masko, koga mi kaza Dr vikam sigurno e greska. Isto koga bev kaj Trajkovski, vika nesto ima negu noze, jas skoknav, vikam masko e neli, vika e ne e, papočnata vrvca bila hahahha. Nez zosto ama bev sigurna deka e masko, ama prčla mala e
Zdravo zenski, Vo pocetokot na bremenosta imav macnini, gadenje povrakjanje. Sega sum 14 nedela i od pred nekoj den vekje nemam. Sat pat vo tekot na denot ama ne se sporeduvaat so tie sto gi imav. Nemozev vo toalet da odam sega kako da mi se podsredi i toa. Prethodno skoro sekoja nedela odev na eho zosto imav hematom pa doktorkata go sledese dali raste se namaluva. Od pred edna nedela koga mi stigna rezultatot od niftito rezultatite bea dobri pregled mi zakaza duri za eden mesec. Nekako mi e cudno deka mi gi snemuva simptomive prvo se zalev sega mi falat. Se mislam dali se e vo red so bebeto. Prva bremenost mi e. nekoja iskustvo da mi pise ? Blagodaram
Сосем нормално е. Јас од 12-3 недела па скоро до 26та немав никакви симптоми (ако не го сметаме претањето), освен колострум и еднаш што ме фатија силни болки од преголема активност.
Првото тромесечие е кај сите така.Мене ми беше многу мачно.После 10 та недела е веќе подруго.Сега уживај.И без симптоми се е во ред
Како влегов во 14та недела оддеднаш се престана.До тогаш имав гадење, не повраќав, но многу ми се лошеше, немав енергија, не можев да јадам одредена храна, после се исчезнаЕве сега сум 36 недела и баш немам никакви други симптоми освен стомакСе е нормално, обично и симптоми престануваат после 13,14 недела.Се разбира не кај сите, но најчесто да.
Колку често идете на гинеколог? Јас одам еднаш месечно (на 4 недели), ама како ве гледам во темата со големината на плодот ми делува како вие секоја втора недела да сте таму (може само така ми делува).
Јас од старт немав никакви знаци за бременост освен изостанување на мензис и болни гради.. сега 30+4 сум освен стомак,замор и боксирање од мојот боксер немам ништо. Секоја бременост е различна. Биди среќна што ти престанале мачнините другарка моја цела бременост повраќаше од почеток до крај.