Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    До сега прегледите беа на 4 недели. здравје после 30, кај некои доктори после 32 на секој 2 недели :sun:

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Се оди на 4 недели а јас дека одам кај двајца и ми е на 2 нед некако пораат сум
    На 4 нед закажуваат ама јас дека одам кај двајца и ми е погодено на 2 нед. Така и пораат сум

3. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    До 30та некаде на 4 недели, некогаш и повеќе, после 30 на нецели 2 недели, одприлика 10тина дена

4. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Ние две имаме исти термин :D
    Ти машко јас женско :l:

На saki13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Со лесно да ни е на двете :l:
    Може и цимерки во болница ќе бидеме :D

На Babycool му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MareMarionka

MareMarionka Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки.. Според 1 ден на последна менструација бремена сум 6 недели и 5 дена. Денес бев на преглед и ми кажа дека плодот е 7 мм и срцева реакција има. Т. Е. На ехо се гледа пумпање крв, црвени и плави точки но немаше фрекфенција не се слушаше. Таа ми ксжа дека е во ред, ама некако јас се исплашив, дали е се во ред и зошто нема фрекфенција?

На Kristina1172 и sikica7 им се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    @Naatashka123 @saki13 @Andrejaaaaaa @Dancewere
    Значи тоа било работата, од нареден преглед живи здрави и ние ќе се гледаме почесто на ехото. :inlove:

На Dancewere, stevemila, Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Do Sega na 4,5 nedeli. Utre sme na pregled so polni 32 nedeli, pa ke vidime so ke kaze dr. Dali sme ok so cerviks.... Se nadevam ke izdrzime uste bar 3,4 nedeli

9. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.433
    Сите ќе издржите.:hug::hug:
    И јас така велев, мислам единствена цел откако останав бремена ми беше да влезам во 9ти, имав преголем страв од предвремен пораѓај незнам зошто:whew:

А сега како што тргнала работава бебка ќе надмини и термин |(:rofl:

На Kaja991, saki13, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.983
    Јас тој период со двете бебиња немав никаква срцева акција, тек со полни 7 недели. Немаш потреба за грижа.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Колку брзо а бавно помина времето, понекогаш кога ќе си го погледнам мешето не ми се верува :inlove:

На Маја Т, saki13, Kristina1172 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Женички породени во Санте да ве прашам што пакувате и носите од дома за вас ? За бебе знам дека не треба ништо, освен облека за кога ќе излегуваме...и за мене ми кажаа дека не треба ништо освен за лична хигиена.
    Дали имаат таму влошки, мрежести гакички, пешкири, пижами?
    Јас сепак сакам да си земам и влошки и гакички од тие мрежестите, пешкир, пижами, влажни марамици, четка и паста нормално, облека за излегување...и што друго треба ? Да знам ако некоја е скоро породена таму да ми појасни ? Поздрав

13. Crush

Crush Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, се извинувам што ке напишам подолга приказна, ама ми требаат ваши мислења... Имаме едно детенце и некако постојано се премислувавме за второ. Де финансии, де има време, де не сме спремни....
    На 05 април имавме односи, не сврши во мене ама некако се подзамислив, не бев сигурна и пиев норлево...
    На 10 април направивме сообраќајка, јас имав скршена нога и ребро. 2 пати ме снимаа на ренген. За среќа се ооравив брзо, брзо ми тргнаа гипс и на 16 Април добив редовен циклус... Имавме потоа односи, и излезе дека сум бремена. Уште се плашам искрено, ама и се израдував многу... Некако веста ме врати во живот по траумава.. Со бебе е се во ред, се додека не го споменав ренгенот... Е тогаш гиникологот се мршти некако, дури ме исплаши рече се е во ред но ке следиме. Бев на второ мислење кај Орханџиски, тој исто ко матичниот зачуден, ми вели" сигурна си дека кога имавте сообраќајка не беше бремена?!"
    Е овде ми почнаа нервозите. Јас потоа имав уреден циклус од 5 дена, плус норлево испив, значи 99%сум сигурна ама овие ме исплашија, 2 пати ренген не е добар за плодот Инаку и кај еднуот и кај другиот на ехо ми рекоа дека е ок, дека е големо 7 мм и дека одговара со 6 недели и 3 дена, дури срцемце слушнавме. Ама пусти страв на мир не ме остава, да не сум порано останала бремена, дали плодот ми е голем за овие недели сметано од 1 ден менс. Нареднста медела закажав и преглед во Систина кај Петровска, ама ме интересира ваше мислење околу се ова.. Сеа кога веке го имам не би сакала да го загубам Ви благодарам

14. Klem4e

Klem4e Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    65
    Девојки дали некоја имала висок притисок, јас сум 13 г.н и денес имав главоболка и притисокот 140 со 80 се јавив кај Др. ми рече да се напијам метилдопа 1 таблета и да мерам на секој час да видам како ке ми варира. По 2часа ми се симна на 129со80 а сега по 2часа пак ми е покачен 140со90.
    Утре ке одам кај матичен гинеколог. Ве молам споделете искуство. Инаку никогаш не сум имала висок сегоаш ми бил 90со60 како нормален.

15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    6.221
    Јас мислам да бидеш оптимист бидејќи гестациската старост на плодот точно одговара според датата на твојот последен циклус. Така да многу е поверојатно да си останала бремена отпосле.
    Ти кажаа зошто се сомневаат дека може да е зачнато порано и покрај то што си имала редовен циклус?
    Плус, од 5 до 10 април е многу кратко време да настане и оплодување и имплантација на плодот, обично треба повеќе од 5 дена, а толку рано доколку делува некој штетен агенс ќе биде по принцип “сѐ или ништо”.
    Паметно што ќе бараш уште едно мислење, се надевам дека ќе биде се во ред.
    Со лесно.

16. Crush

Crush Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам мноогу. Не ми кажаа зошто така мислат, т.е.пред јас да го споменам ренгенот според ехо и мерки се беше во ред. Јас знам дека е штетен ренгенот, јас плус и двапати одев јас знам дека нема шанси пред циклус да имам зачнато па да добијам редовен... Плус норлево пиев... Истото и на двајцата им го кажав, ама не знам зошто такс реагираа. А со плод се е во ред. Од пусри мисли притисок качив

17. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    "Capricorn Taurus, post: 5641240, member: 112103"]Мешковци на некоја од вас и кажале пол во 13та недела? Јас наредна недела сум на скрининг и хромозомски тест. Се надевам дека бебето е здраво и се е во ред. Ама колку сум нетрпелива за полот уфф ...:D:inlove: мнооогу сакам девојче :l:[/QUOTE]
    Да, може да се види во 13та недела. Кај мене Докторката кажа дека не и личи на машко второво, сега на наредната контрола ваљда ќе се види поубаво, пошо ни се вртеше беба тогаш не се гледаше со сигурност.

18. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Другарки еве го моето цтг,ми рекоа добро е...ова шпицовиве на долнава линија покажуваат контракции?Не биле вистински и плус бебе размрдано...
    Некоја искусна да растумачи?!
    Прашав дали е можно да не осеќам болки,ми понудија ако сакам вагинално да ме видат ама не сакав...пошто стварно не осеќам болки :?:

Прикачени фајлови:

19. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да покажуваат контракции ама не се вистинските вистинските се со заоблени врвови како планина овие ти се припремните :)

На IRBBB и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.433
    Мислам ист термин имаме ние и ќе си тераме докрај :D
    И кај мене припремни контракции само имаше, а и јас немав болка и не ме видоа вагинално, но ми рекоа нареден пат ќе ме видат |(