Jas znam za prvoto dekA Dr mi kaza do 12 nedela da izbegnuvam farbanje, Dur trae organogenezata. Isto i na krajot od bremenosta. Sega ne se farbam voopsto
Жив, здрав и од Бога благословен да е Дамјан, голем и безгрижен да расти! ❤️ Се брзал да си ја изнагледа и изнагушка мамичка. Уживајте заедно мама. ❤️
Офф две недели се мислам што да правам, се изначитав се и сешто на интернет Да не направам некоја глупост сега прикрај...
И јас ви првата бременост се фарбав со регулар фарба од почеток до крај... А сега не се фарбам воопшто веќе затоа не сум се фарбала
И јас цела бременост си се фарбам со истста фарба како и секогаш. И во прво тромесечје негде 8-9та недела се фарбав и понатака, па еве не живи здрави со бебка, се си е ок. Благе везе нема според мене тоа со фарбањето. Слободно да си се офарбаш, да си ја дочекаш бебка разубавена мама
Ne si pravite nepotrebni grizi, bebeto ke mrda koga ke saka.Ke ima denovi koga ke go nema ama ke ima denovi loga ke te utepa od udaranje,mrdanje..Jas sum 27 + i poslesnive 2 3 dena , skoro pp cel den mrda,udara ,si velam ova bebe spie li ili ne .zatpa relax i uzivaj si vo bremenosta ne misli na negativni raboto se e vo red so bebeto bez griza.Zamisli na zenite primer vo Anglija ( ke ja zemam za primer ovaa drzava) kako im e sto samo dva do tri pati najmnogu idat na eho cela bremenost i toa e toa, pa rodat zivi zdravi bebinja. Opusti se , bremenosta e nesto najubavo na svet.
@IRBBB , @Andrejaaaaaa , @kostovaivana ајде женски ко така утре се фарбам, да бидам спремна и разубавена
Се согласувам, апсолутно си во право.Треба да уживаме во бременоста, ама ете некогаш се замараме со се и сештоЈас сум 36+5 и мислев дека овој период треба бебе да биде најактивно ама изгледа и они си имаат свои периоди
Ti si veke pri kraj epten znaci , uzivkaj si kaj i da e ke se zapoznaes so bebenceto , mene tek me ceka klocanje, mavanje hahahaha
Си имаат и тие периоди како не Јас сум 37+, тука сме некаде ние. Јас мислев па баш дека овој период треба помалку да чувствувам движења зошто веќе немаат толку многу простор, а моево само се тегни, раце, нозе вади надвор на стомак И нив како и нас, не ни е секој ден ист. Али како и да е, за брзо ќе се запознаеме со нив, да не си создаваме непотребни грижи
Јас сум плавуша,цела бременост не се фарбав и сеа пред две недели поштено си отидов на фризер се шатирав ...мислам дека нема штета,барем моиве доктори од старт така ми рекоа за после 12та недела,така да спреми си се
Стисни ја малце ,ја кога ја нема само ја буцкам,а маж ми ме кара .Си спие малата,ама ние одма паника.
Jas bev sega samo sto si dojdovme, nema nisto bebe OK, pomalo bilo za nedelite odgovaralo na 35ta a jas 36, prvoto ctg pokaza Tahikardii kaj bebeto, mi dadoja dijazapam po pola sat novo I bese OK, sega mala igra fudbal a mama ke spie I prv pat imav pregled so raka, I definitivno e najgrozen del barem za mene
Се замислив за прегледиве со рака,по кое правило се оди,во која недела,задолжително ли е?Мислам дека следна недела ќе сака докторката така,38ма ќе бидам...да не е рано,или така е редот?
Мило ми е што сте добри.Верувам нормално е овој период да се појавуваат такви болки.И јас сум иста,еден ден мислам готово е, а друг ден ништоНека си почекаат уште малку Јас планирам царски, па се надевам дрка нема да имам преглед со рака, или пак и тогаш требаКако и да е, ќе издржиме се, само се да биде како што треба.