Јас јадам глупости, се преместувам од една на друга страна и ќе се јавиНе личи на мене, ако нема нешто за да не паничам
Ние сакаме бебушките 24/7 да бидат активни па и тие мора да си мируваат да спијат, ама нас одма паника не фаќа ако ги нема да мрднат 2-3 саати. Место да уживаме во бременоста ние си правиме само стресови бар јас за мене си кажувам Маж ми ме вика ,,миле паника,,
Мајки 29+5 недела сум , вчера бев во движење и добив болки во долен дел од стомакот од двете страни , како притисок или тегнење ми изгледа некако.. Се напив магнезиум и легнав , и сега сум подобра, има ли некоја вакво искуство ? Од што може да е , дали има место за паника?
Затоа што си била во движење и може си се исфорсирала и тоа е тоа. Телото се менува, плодот си натежнува, сѐ е нормално башка во трето тромесечие. Јас секој ден ги имам тие болки, болки во препони затоа што нон стоп сум во движење и на нога, не се паничам, ќе се напијам вечерна мг и утредента сум ко нова
Другарки ви благодарам на сите за убавите пожелби,да сте живи и здрави најсреќни,јас си плачам уште пд среќа на моменти,уште не ми се верува
@Maya12 Да е жив и здрав мама, цел живот среќа да го прати За плачење не спомнувај хаха... сите денови во болница кога и дојдеше педијатарот да ми кажи дека е се во ред, јас плачев од среќа. Ќе го донесеа бебе, плачев од неверување дека е мое ххаха.. Дома сега да ме погледне и одма солзи ми идат,како гледа убаво
Баш така мила уште не можам да си поверувам каква љубов е ова,толку искрена на прв поглед сакам цело време да сум со него.Инаку за Плодност баш како што кажа трет ден ми е тука ама презадоволна пд се,пд третман од персонал од се,никаква болка не осетив туку баш имав поддршка од целиот пероспнал
И јас исто, ни таму, а ни дома не сакам да го пуштам од раце Еден педијатар таму го прегледуваше и јас плачам хаха, таа ми вика мајката плачи уште од позитивниот тест, па се до крајот на животот од среќа за детето... Нема збор за Плодност,раѓањето благодарение на нив ми е најубавиот спомен во животот. Опоравувањето оди побрзо со нив, поддршка огромна.
Мене денес кичма премногу ме боли Неможам ни да седам, ни да стојам, ни да лежам, ни да движам.... ама ништо уффф Одвреме на време и стомак ме заболува Си се пожалав, ама морав..
Ве читав за мрдање на бебчињата, па ајде една анкета, кога прв пат ги осетивте да мрдкаат? 15недела сум, неможам да дочекам!
Веќе од сега ќе чувствуваш како бранчиња пример кога лежиш на грб. Туку сакам да прашам...29+ сум некако бебка не ми мртка баш, до пред некој ден насабајле /навечер си мрткаше, ...сега јок.
Jas mislev deka samo jas sum zagrizena ama izgleda site cat pat gi fakja takva misla, jas sum skoro 18ta nedela, osekjav brancinja nekolku nedeli, sega nedelava malku pointenzivni ama jas neznam kako sum si zamislila deka treba da bide i sega non stop cekam nesto tamu da mi mrdka da mi pulsira, legnata sum vo krevet i ne mrdam sakam da osetam a nekako nema i na momenti se plasham na momenti ke procitam ovde deka e normalno i deka nemoze da mrda 24h za jas da bidam mirna i mene da me ,,zabavlja,, hahah ako nekoj moze da uteshi na ovaa tema neka pisuva malku, drugo e nekoj drug koga ke ti kaze deka e normalno toa i deka se si e ok.
Јас од кај 17та почнав да осеќам така нежно знаев дека е тоа, некои може и порано, јас бидејќи сум по полничка па тогаш осетив
Имаат денови по бавни се... пробај јади благо нешто и легни од лева страна... или полулежечка на грб, би требало така да го осетиш.
Ве читама Тука сме слични, моево навечер мрда преку ден ретко. Ама веќе се опушти, па помина најстрашниот период... Сега да се опуштиме за некоја недела ќе почне да мава