Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    Unique.chick
    тебе ке ти доделиме медал за трудница со најмногу паѓања хахахах
    што бејла ке беше ова по тебе само не препотуваш и нас тука мала шала инаку добро си не се повреди нели ???? а бе кит породена е а нема да пише знае некој?

2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    е богами ке ми треба и медал, незнам што чудо ке беше ова , де од стол де по скали абе бог да чува, добра сум ништо не ми е само ногата ми е модра бидејќи седнав на нејзе..
    Изгледа е поpодена , не само нејзе ја нема ни Gorda, i Mother 86 .. :)

3. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Вака така тебе уште некој ден ти остана ;) е сега не му се излегува на бебето а? :D

4. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    ДОбар ден мамички. Денеска ладничко, проросува - милина!!! А јас домче..нема денес трчаници по документи фала богу.. Фала за советите, оцетот навистина помогна. НО стои постојано 37,5 доволно да немам сила да станам но премалку за да легнам во кревет. :worried: :worried: Ете во цела ситуација- срека во несреќа дури и мажулево денес подоцна отиде на бизнис па имав прилика да си поуживам со него :P :$ Седам и се мислам ( не знам дали и вие го имате истото чувство ), 20 недела сум а мислам дека вчера му скокнав во кревет на сонливото мм со позитивниот тест во раце. Неделиве минуваат како секунди ;)

5. vega80

vega80 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    ne e stetno jas sum vo 33 nedela i vo vtornikot izvadiv 2 zaba odednas,morase sto da se pravi koga bolka ne se trpese.

Последна измена од модератор: 9 април 2017
  6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Еве сум јас. Денес си подремав во Чаир од 9-11ч за на крај да излезе дека докторот ми заглавил на операција и нема да излезе уште саат време, а потоа заминува на пат.
    Е така славно ми заврши долго очекуваниот ден, сега неизвесноста продолжува до понеделник :doh:
    Уште едно нешто кое ме замисли беше тоа што синоќа ми потече крв, бледо розево. Тоа се случи само еднаш, болки некои немам, но се мислам што ли ќе беше :?:
    Резултатите од уринокултура ги земав и на нив пишува „уринокултура стерилно по изолација од 24ч„ , дали ова значи дека е во ред или???? :|
    Тоа е се од мене денес, продолжувам со исчекување до понеделник |(

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.434
    Допаѓања:
    103.481
    Тоа значи дека уринокултурата ти е ок, нема ништо пронајдено, види што ти пишува за антибиотици, дали е пронајден, ако и тоа нема, немаш гајле, пошто ако одиш порано од што е предвидено, недела дена од последниот испиен антибиотик, ќе ти се појави на уринокултурата. Сега за сега си супер, уживкај си ;)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Срце мое ти има да се изненадиш многу кога ќе се породиш, има да родиш бебушка која ќе ти донесе најубави изненадувања, ќе биде сонце кое ќе уживаш да го гледаш , нема да те уморува нема да ти прави проблеми :D :D :D :D тоа е знак од паѓањата :) чувај се уште малку :*

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Aхх времевооооо колку го сакамммммм :) Конечно малку убаво да залади , па помисли некој и на нас дека има трудници што цело лето дома седат и се потат, редно е сега ние малку да се размрдаме.. Конечно надвор се дишее.. мислам дека цел ден ке го поминам надвор, многу ми е убаво..
    Мојата бебушка несака ни да чуе за излегување , убаво и е изгледа ама кај и да е ке мора ни се ближи терминот :) :) И јас си се мислам како вчера да беше кога му кажав на мм дека сум бремена, и кога скокав по кревет како луда :) :)
    Ивановичка не само на мене туку на сите вас бебушка да ви донесе најубави изненадувања и да си немате проблеми :) :) :)

Имајте убав ден :)

10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да тоа значи дека се е во ред нема бактерија, ако не дај боже имаше нешто ке ти пишеше изолирана бактерија таа и таа... и цела листа кои лекови се дозволени , кј мене така беше на претходната уринокултура, ама сега на оваа немаше ништо ;)
    така уживај во однос на мокрачата се е ок :)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mari-2011

Mari-2011 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Здраво и од мене.
    Многу тежок ден.. цело време ми се зема здивот, не можам да дишам, не можам да се смирам некако, ми снемува воздух.. лежам ама ништо, не ми е подобро.. мачно ми е и до ком да седам.. што ќе беше ова? :(

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    ФАла ви на одговорите, значи конечно едно гајле помалку :emo: Фала Боже
    Женски јас синоќа ич не спиев, се сварив од топло, ама затоа од 13ч кога легнав до сега се изнаспав, па вечер ќе биде интересно :) Конечно времево се смилува :angel:

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Идни мамички, дали помеѓу вас има некоја што очекува 2ро дете или пак двете деца и се мала разлика (на пример 2-3 години)? Ај споделете искуство како ви помина бременоста со мало детенце до вас, како го прифати новиот член и слично.

14. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Здраво на сите идни мамички,
    Еве и јас да се приклучам во оваа тема , како тазе бремена!!!!
    Баш ми е мило што има вака повеќе теми , за да си муабетиме......
    Поздрав

15. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Добре ни дојде Оленце и имај лесна и весела бременост :)

На olence86 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Добредојде Оленце..Ти писакувам лесна и убава бременост :)
    Имаме список со термини за породување ти и сите новодојдени идни мамички би можеле да се додадете :)
    Поздрав до сите :* :*

bremenost/termini-na-poroduvanje-t3883/120.html?hilit=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8

17. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Добредојде Оленце , со лесно нека ти е бременоста :)

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Regenbogen со мало закаснување, честитки за бебенцето, сега веќе наголемо сигурно си се гушкате и галите, и гоооолеми да раснете, да е живо и здраво.
    На новите мамички, топло добредојде, ќе има што да научат од нашите искуства, многу да се чуваат, и со лесно да си поминат.
    Јас почнав пред 10 дена со работа (нели не ми дадоа комисико боледување), па сега сум мртва умора секој ден. 8 саати дремам на биро, и кога ќе дојдам дома ни нозе ни кичма не осеќам. Ама тоа е. Ќе издржам уште некој месец, па после ќе ми ги видат кондурите :lol:
    Поздравче до сите :*

19. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    olence86 добре ни дојде !!!
    А што е ова штама нешто денес или викенд па сите ве нема :lol: Леле јас цела ноќ не сум спала беа внуците на спиење и цела ноќ дежурав со нив и од што не сум спана ме боли половината а и јајниците и насредина највероватно кај матката како да ме притиска нешто. Прочитав на интернет во овој период таа се повлекувала наназад па си викам да не ме боли нешто од тоа или од јајниците па цело место ме боли се надевам не му штети тоа на бебушкото мое :^)

20. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91

Нормално ќе се додадам на списокот, но сеуште не ми е утврден терминот за породување!!!!
    Здравје за една недела ќе одам на контрола и ќе ми го утврдат датумот.....
    Поздрав