Of lele teshko da se opushtam, pusti stravovi, i jas nekako navever poveke osekjam ama si vikam sekako golem period od denot mrdka, go gledam i na eho koga odam celo deka podripnuva, zosto ne bi go osekjala vaka preku den, sekako celo vreme si lezam si miruvam bi trebalo da osekjam. Ke moram da se smiram veke znam deka preterav
И јас сум 29+5 , кога сум полулежечка на грб се повеќе мрда и во текот на денот и навечер па има и некогаш што е мирно така да нема потреба од паника.. И они треба да се на мирување
Јас почнав од кај 24-25 недела да го осеќам. Обично сите околу мене порано, ама јас и првата и сега втора бременост почнав на тие недели да осеќам кога мрда.
Hahahahaha ama sme otkacheni, ova kako koga ke frli ribar jadica pa cheka da zagriza neshto hahahah i jas sega taka ke napravam pa ako mrdne da stanam da poteram nekoja rabota oti vaka otide denot chekajki xaxaxax
Ne se stresirajte be zenski, ne moze bebe se da mrda. Jas se bunam so ne zastanuva, veke mnogu me boli. Jajnicite mislam vo kolena mi gi nosi. Vcera primiv edna doza Flisteron i denes vtora. Obično, bebe treba da namali so mrdanje. Mojava aber nema, ni inekcii ne ja uspivaat
Pa vi vikam, ne se site bebinja isti. Eve jas i drugarka sme isti nedeli, taa stomak edvaj se poznava. Za mrdanjeto isto, vika retko mrda. Dodeka jas so race krijam stomak, moevo zverče ko da ke izleze. Ima aktivni i pomalku aktivni bebinja. I tie sakaat da odmorat. Sekako si sledete, dodeka nesto vi e somnitelno probajte coca cola, cokolado
Да се вклучам во муабетите за мрдање на бебе. Си мислам шеќер ќе добиев во бременоста од толку благо јадење за да мрда бебе. И кога ќе мрдаше онака нежно околу папаокот и толку, ретко да се размрда повеќе. 2-3пати бев касно кај дежурен доктор од грижи дека не мрда цел ден Сега кога е надвор од стомакот, толку е мирен,само јади,спија и се тегни. Не било за загрижување,бебе било многу мирно,ама ај во бременоста да го разберев тоа хаххаха
Bas taka. Prvata kerkička bese isto vaka, ni den ni nok zastanuvase. I koga se rodi, nitu den nitu nok, ni spienje, ni mir. Plaćenje vristenje. Zatoa sega e ko bubička mirna
И јас како тебе. Се бунам оти не застанува а веќе нема простор требаше да намали со движење, ама не. Еве ја не застанува по цел ден и цела ноќ Само ако не е мирна кога ќе се роди
Морам да го потврдам ова. Мојот толку многу клоцаше, имам видеа ноџиња како се гледаат на стомакот. И ден денес е ист нозете му се најјак адут
Прв пат го осетив крајот на 16та недела ама не знаев дека е бебето, како гасови ми се правеа ниско на стомакот. 17та недела малку почесто и појаки. Инаку вие што сте трет триместер го имате пробано ова? https://www.instagram.com/reel/COlNgafDiwn/?utm_medium=copy_link
Јас прв пат во 13+1 како да ми прошета рипче и се испапчи стомакот на едно место мало топченце, па после до 18та некаде ни трага ни глас и од 18та почнав да го чувствувам убаво. Втора бременост ми е со постелка на заден ѕид