Јас кога бев последно на преглед бев 36+5 и бебе ми рекоа дека е околу 2700гр. Ништо не ми рекоа дека е малку или дека заостанува баш ми рекоа дека се е во ред... И моето требало да е ко така над 2800гр....
Fala duso, se smiriv malce.. Da se Nadevam deka se ke bidi OK.. Bev na site ispituvanja vo bremenosta se beshe OK.. Spored aplikacijata so ja imam e ok da bidi 2600 neznam, od Sam start beshe po nazad 2-3 dena, ama ne I nedela, I od site doktori so bev do sega, I za srce, maticnata, doktorot vo plodnost so mi ja vodi, nikoj ne. Mi rekol deka bebeto e so Tahikardii I e malo, stalno beshe super napredvste.. A i jas sum rodena malo bebe vo 38ma sum bila 2100.. Neznam iskreno. Mir nemam mnogu prasanja sega mi se vratat od komentarot na doktorot koj beshe snosti na smena
Абе ајде опушти се веќе бебе си е големо спремно да искача... И не дај боже да заостанува не е страшно, во сигурна зона си, ќе го родиш и готово
@Maya12 честитки. Да е жив и здрав . Се активирам пoлека на фoрумoв, влагаме вo кoлoсек пoлека сo две бебиња. Ви благoдарам на сите за честитките, на сите маjки рацете да ви се напoлнат. Да ни се живи и здрави бебињата.
Po site aplikacii vo 32 nedela bebe treba da e 1600/1800 kg. Cel den gledam po net. Mojata e 32nedeli i pogolema za 5 dena, 2020kg.dr vika super kilaza, kako so smetam na nedela kačuva približno do 200gr so e super. Site bebinja ne kačuvaat isto. Prvata kerkička ja rodiv 34 nedela 2300kg i ja vodea ponapred za 2 nedeli. Za grizite, uzivajte Sega. Otkako ke se rodat togas ke vidite griza. Sum sedela nad nea da gledam dali dise, pa otkako potporasna, padnala, se udrila, ona plaće jas plaćam. Eh majki
Моето во 33 плус некој ден го измерија околу 2400 и го водат една недела плус и наводно долго ќе било. Абе колку не им верувам на тие мерки на ехо. Нека се здрави и живи, па и мали да се родат ќе си пораснат. Само нека си поседат во меше до безбедна зона и да се зрели со развиени бели дробови, за тежина и должина мн не се замарам.
Најбитно е да има гестациска зрелост, да се роди во 37+ што значи да има развиени бели дробови. Килажа не е во прв план. На ехо и со 1 кг грешат. Има тема за килажа на ехо и килажа со која се родени, уверете се сами.
Пробај да се опуштиш како што ти велат и другите членки. Веќе си во безбедна зона, а и не ни верувај многу во тие мерки. Премногу често знаат да погрешат... За брзо ќе се гушкаме со срцињата мали
Za prvata kerkička, vo 32ra lezev na Patoloska vo Sk, i dr so me gledase mi kaza deka glavata na bebe e mnogu golema, od pamet me izvadi. A jas na dve nedeli odev na pregledi, se bese ok osven cerviks skraten. Bebe se rodi malo ko gluvce, kakva golema glava. Zatoa ne se stresiraj, ima dr koi stvarno nekogas ke lupnat nesto da te ispaničat, i sekako merkite ne se 100% sigurni.
Treba da se vnimavat doktorite so odnosot kon bremena zena I na koj nacin gi kazvat informacite, Ali to e to, I jas sum rodena malo bebe 2100, pa nisto ne mi fali zdrava prava, Fala majki na soveti te
Двеста грама не прават разлика.Ако отидеш кај друг гинеколог може да ти го измери многу повеќе.Се што е во рамки на плус или минус две недели се смета за нормално.Јас дека одам кај повеќе доктори истовремено приметив дека едни го мерат плус недела, други поназад ден/два, а трети плус два денаТака што нека не те загрижува тежината посебно кога се работи за мала разлика.Ако ти дал докторот сликичка со димензии и мерки, до тежината ќе приметиш дека стои +- 300/400гр, што значи дека може да е плус или минус толлу од веќе измерената тежина.
Бебуш мој во 32 недела беше 2 607гр секогаш го мереа за 2 недели напред.Иии конечно од денес 4 јуни влегувам во 9 месец. А од недела веќе 36 недела.Во вторник одам на прво цтг. Незнам дали ќе одам до термин.Како се осеќавте денови пред пораѓај, со првото ништо не осеќав како гром од ведро небо ми пукна водењакот, и после 3 дена мачење се роди сите болки ги осетив во болница.Сега за второто, дека ќе се пораѓам во Скопје далеку ми е саат ипол до таму, како да знам кога да тргнам накај болница освен ако не ми пукне пак водењакот па да ми биде сигурен знак, вака болки имам од 7 месец секакви, а контракции лажни од 8 колку сакаш.Синоќе од сон ме будеа стегањата на стомакот, и болкички доле ниско. И уште се прашувам самата дали ке препознаам вистински контракции од што овие лажните што ме пратат мн време веќе.Што мислите веднаш штом ме фатат болки да летам накај болница дека далечко е, или да си се средам на раат, да почекам и да одам. Убав ден јас од денес ќе се спремам што за мене што за бебуш, а во недела ќе ги средувам неговите ствари едвај чекаме со големото синче си правиме филмови што како ќе правиме, каде ќе шеткаме
Бебето и да е родено во лето се облекува во долги ракави исто така и на нозете но тенкиии не многу дебели...потенок материјал бидејки нему му е уште ладно.....температурата во стомакот на мајката е 36 степени е сеа ти извади го уште родено на 25 у соба ке му биде ладно и ке му се ишараат нозете како сино со бело.Мој совет долги ! Другарка ми после пораѓај го оставаше на куси и накрај го прехлади и по цела вечер и плачеше и не и спиеше добро.
I mene ni se smirija simptomite preku nokj, gadenje povrakjanje. I odma ja letnav na ginekolog da proveram dali se e vo red. Site sme panicari
Женички здраво Вака, јас сум 18+5 и пијам магнезиум на Џејмисон ама нозете посебно многу грчеви ме фаќаат па ако можете а ми кажете од кој магнезиум сте задоволни бидејќи очигледно овој или не ми делува или не знам што е работата фала