Јас не дека и сум имала некои симптоми. Не повратив ниту еднаш. Некогаш ми се гадеше, не го чувствував убаво желудникот. Неколку пати само така на празно нагон за повраќање, истото ми се случи и претходната недела. Градите ме болеа повеќе, сега и тие само на допир ништо страшно. И најмногу се нервирав кога ќе ме прашаа а повраќаш ли, лошо ти е? Ако повраќаш божем само тогаш било во ред, нешто се случувало. Па бетер ми набијат комплекси и нервози. Ти која недела си ?
Девојки, вие што пие(в)те сидерал форте, по едно на ден или две?? Јас еве 6 дена ги пијам по едно, па сега баш се замислив да не треба по две, ич не прашав...
Zdravo meshinja kako ste ? Jas ovie denovi umorna nekako 31 nedela sum. Sakav da prasham od koga se otvara porodilnoto od denot na ragjanje ili kako. Inache rabotam vo drzhavna institucija i sum doma so merkite. Ubav den
И јас сум 31 недела и некако овие 2 дена како да ми тежи меше повеке и се осекам уморна,а и она е некако деновиве по активна. Денес сум на преглед ке ја видам,ке видиме што ке каже доктор колку пораснала
Моето заостануваше 2недели, во 39+3г.н. се роди 2520гр. а на ехо пред раѓање ми кажаа дека е 3100гр. Замисли колку застануваше во кг.Така да незнам колку се точни овие мерките на ехо. Битно бебе да е зрело и да се развиваат сите органи. Штом сите органи се како што треба, нема место за загрижување. Кај мене кога се роди заклучија дека тоа што го мереа дека заостанува било дека бебе е многу слабо
Јас сум во понеделник 38ма недела и моментално осеќам како притисок доле... од што може да биде. Искуство некоја? Веќе два дена. Како да ми се оди во веце, не знам. Како тупа болка, не менструална, како сечење... како да имам тег доле хахаха
Cetvrtok sum na kontrola ama nekako ne me drzi mesto, se mislam da prezakazam za vtornik.. Sega neznam dali da baram za carski ili koga ke pocni samiot process.. Za organite velat deka se super...
Ич да не се секираш мами. Добредојде во клубот. Нормално е. Бебе се мести, се спушта надоле и буцка со главчето да го омекне грлото. Јас сум исто 38 и тој притисок си го осеќам уште од пред две недели, ама денес посебно. Баш како тег да имам на дудата и како да ме притиска некој, дури и некоја слаба болкичка, ептен непријатно чувство. Утре сабајле сум на контрола па ќе видиме
Исто истооо. Баш убаво опиша. Ај баш пиши утре како ќе поминеш. Јас сум во понеделник На цтг, па ќе видиме...
Ако била состојбата загрижувачка самиот доктор ќе ти закажел за побрзо. Како сакаш, според мене нема потреба. Јас цела бременост бев со доцнење па ете речиси до крај дојдовме. Кај мене кога почна да се намалува плодовата вода тогаш ми задржаа за царски.
Ја искрено се надевам дека утре ќе ми речат ај остани не можам веќе, баш ми е непријатно и ОДВАЈ чекам да се олеснам ќе ви пишам утре шо ќе биде
36+5 и викаш бебе абер нема. Полека Мајка каде го брзаш плус прво ротка и без никаква индикација да се породиш порано.