Колку повеќе си поседи бебе толку подобро.И јас кога отидов кај докторот за да се договараме за пораѓај, ми рече немој да брзаш.Така што сега сакам да си поседи што повеќе
Ма нека си поседи повеќе. Ем подобро за него, ем штом дојде на овој свет му почнуваат проблемите вака си е безгрижен
Како го чувствувате икањето? Чувствувам нешто како чукање на срце, и го осеќам дека се вознемири и почна да прета на сите страни, не знам дали е тоа и што може да биде ама како што сум паничар и јас се уплашив.
Исто како што ика човек возрасен. Такво чувство е и бебе кога ика. Мојата се изнаика и во стомак, и како бебе. Малку е непријатно, ама со тек на време се навикнуваш. Може и по 5-10 минути да трае.
Баш вчера и јас осетив мрдање на едно место може 10 мин на некои 15 сек. Си претпоставив дека е икање.
Така е баш, како чукање на срце. Јас во 28ма мислам прв пат го осетив, а сега веќе 37+ многу ми е непријатно, цела потскокнувам како што сум малечка
Ajde nekoja da spodeli shto bila/e na terapija so cardiopirin/aspirin,do koja nedela i kazale d-r da go zema.
девојки денес правев крвна слика и воглавно све добро освен леукоцити во урина, колку сакаш, границата е од 0 до 22 кај мене 49, се уплашив , гледам на предходни рез. 3 ми биле од понеделник ќе закажам кај матичен ама дотогаш, знам дека укажува на некоја уринарна инфекција ама и предходно сум имала инфекции па не биле вака покачени ова премногу
I kaj mene bea visoki koga bev 7mi mesec, a urinokulturata mi beshe cista, so mozi i ne ukazuva na infekcija..
Можеби и вагинална инфекција да е. Провери урино, ако е чиста и брисеви е пожелно да се исклучи било каква инфекција.
Па незнам се надевам ама не ми е показател само уринокултурата и предходно ми била чиста а на брисеви имало инфекција затоа мене повеќе ме плашат овие другиве бактерии со брисеви што се откриваат
Аспирин, до 29+ (ова од трансфузиолог). А гинеколог ми рече може и до 32ра. Јас трансфузиолог си послушав.
Подобро да му е ладно одколку жешко.... Јас првите денови дека под анестезијатолку ми студеше што мислев к на бебе и студи.... Кога дојде патронажната ме искара добро и од тогаш бебе си е како што сум и јас односно и поразголена оти јас сум замрзната
До 30-32. Јас го прекинав сега порано 27ма прокрварив и решивме доста е со него. Како и да е покриена сум со клексан.