Ти имам пишано и порано, и јас сум со такви болки од 20та недела, стомакот камен тврд и тогаш и сега уште, и магнезиум и све џабе... Ми рекоа дека се ми е ок и јас тогаш тоа си го сватив како нормално, таква ми е бременоста, потешка и тоа е тоа... Втора бременост ми е со првата врска нема... Првата бев како пеперутка до дента кога се породив.. Сега сум укочена што се вика од 6ти месец... Нема правила ете... За дијазепам и ајс би ти рекла да пивнеш еден од 2мг, ако претерано си стегната повеќе лошо ќе му направиш на бебето од тоа, него ли од самиот дијазепам... И јас имав зелено светло за дијазепам кога сум имала реална потреба, не секој ден нормално... Во цела бременост имам испиено 2 или 3... Ќе ти делува и на болките и на психата малку..
Да знам дека ми имаш пишано и претходно и знам дека кај секој е различно еве ти од една до друга бременост разлика 100% Сакам ствсрно сакам да се опуштам ама не ми оди.. Се напивам б6 во вака полоши денови ајде да не е дијазепам да не ми дојди убаво па да се привикнам Фала ти
Konsultiraj se za diazepam od 2mg,mene mi e dozvolen no jas sepak odluchiv da pijam bedoksin ×2dnevno.Bolki si imam postojano.Na storogo lezenje sum skoro 4 meseci(ni jadenje,prvam,chistenje,shetanje nishto...dyri ni kafe jas ne si pravam)prethodno bev na 80% odmaranje. Bolkive shto gi opishuvash da gi imam i jas periodichno i mi traat den,dva skroz istite. Imam i realen problem skraten cervix i preventiven serklaz i veruvaj imam denovi na strashna panika...ama mora da se smiram. Moj naj dobronameren sovet e da si ja zimash terapijata,da slushash shto sovet ke ti dade lekar i kolku mozesh da se opyshtish sekako po potreba da si pomognesh i so lek.
На прогестеронска сум утрогестан утро вечер и магнезиум.. Како за беља кога сум таму ни ме боли ни ме стега и не можат ништо и немаат начин како да видат. Тоа е ќе си трпам само се да е во ред на крај.. Фала ти
На почеток бев со хематоми крварења па после ниска постелка што е уште ниска ама од кога добив зелено светло за да мрдам почнаа болките баш таа 13 14та недела.. И мене ми велат чим не се крати во ред е ама ајде де.. "Што ако" виси секој ден над глава
Денес реков ќе одмарам, утре ми е денот за царски ама нема шанси, не седнав ејјј! Цел стан го превртив, мислиш крај на свет иде! Ц ц ц дали ќе заспијам, ми се јаде многу, а ми кажаа гладна жедна да се нацртам сабајле рано. И ај викам да не јадам, полајт денес бев со храна. Бебе размрдано, си вика мене убаво ми е во меше-салта правам, не мора да ме вадите Дома цакум пакум оставив, се исправ испеглав, 2 саати во купатило се тинтрав мислиш утре на одмор идам, ама си викам убава да и бидам на цуца моја Синко го испратив кај моите, се изнаплакав по него, сега му се јавив вика ‘кај е бебето’ Син мајкин ми е.. Толку мами за вечерва од мене, со Господ напред утре, па ќе ви раскажувам.
Цервикс од 5 цм не се крати тукутака. Посебно во 20-22 недела. 5цм, измери со прстот, цевче цело е. "Што ако" ми виси од 15та. Во 19та бев со вистински прематурни контракции, фати-пушти, постелка предебела со забрзано стареење. Со @lia22 последно станавме во јануар да честитаме Нова. Што побрзо сфатиш дека нема, НИКАКВА гаранција за ништо апсолутно, од маж, бебе, кариера, полесно ќе е. Едноставо, go with the flow. Плус, имаш нормална, физиолошка бременост. Во 19та ми рекоа "може да го родиш". Еве сум, 33г.н. Психа ко што вози и напред и назад, ништо.
Штом имаш зелено светло за нормално функционирање, започни така и да се однесуваш.....полајт за почеток, опушти се. Појачај и магнезиум,...со таков цервикс и на трамболина можеш да скокаш
Точно, убаво кажано. Наше е да се надеваме дека се ке биде во ред. Освен редовни прегледи не можеме друго на направиме. Како се поделиле хромозомите така ке е. Ако фатиш инфекција ке пиеш антибиотик и така. Купувајте си, уживајте и не се замарајте со работи кои се надвор од ваш домет.
Мене еднаш ми нема предложено матичната да ми мери цервикс, а сум 26та. Или ако сè е океј со бебе, матка, постелка, нема потреба од мерење? Минатата недела направив скрининг за скриен шеќер, кој преглед следува и кога?
Мене само еднаш ми мереа, во 20та недела мислам на вториот скрининг и тоа сама побарав. Но се беше океј и повеќе не ми го мереа. Тоа беше прво и последно
Матичната ми мери цервикс само ако инсистирам, а кога идам на преглед во систина, таму под дифолт вагинално ми мерат.
Tie bolki dolu, vo preponi... Stramna koska, ne znam ni da gi opisam veke gi imam so meseci. 33 nedela sum. Bolki nazad vo krstot, ksj trtkata, nepodnodslivi. Za vo kolkovi, noze da ne zboram. Toa e, takva ni e bremenosta. Si velam normalno e, ke pomine. Ne pagaj tolku vo depresii, smireno malku. So meseci ne sum spiela.Mi kaza Dr smeam Diazepam, ama ne sum se napila.Pijam Bedoksin vo tekot na nokta 2pati pa me opusta i spijam po nekoj sat
Должина на цервикс нема никаква врска со уредноста на бебето и постелката. Должината најверодостојно се мери со вагинално ехо. Побарај си сама да ти измерат на следен преглед. На мене во 20та недела (на мое барање измерено) ми беше скратен цервиксот. Па од нормална продолжив со патолошка бременост. Гинеколозите не не гледаат како пациентки,туку како денарчиња,да се полни касата. Па не секој се залага да биде се видено,прегледано,измерено. Затоа постои форум фемина кај што ќе научиш многу работи
Кај мене кога ме боцнаа со спинал тогаш го ставија и катетарот и ништо не сетив. Со лесно да тие, сигурно веќе се гушкате.