Од 6ти месец почнав да пијам кафе. Сега пијам обично по 2 и тоа второто го правам со половина лажичка
Не се секирај, нема зошто ти да си наметнуваш чувство на вина. Крајно бесмислено е да се чувстуваш виновна за нешто на што не можеш да влијаеш директно. И ликови на раскрсница, што јадат сув леб, и милионери што земаат од "пиле млеко," раѓаат деца и од по 2 и од по 4 кг. Најважно е да е здраво бебенцето, ти да си добра, направи хемостаза обавезно и ќе биде се.
Не си ставај одма се на срце докторите некогаш може и погрешно да измерат и да лупнат некоја глупост и да тр испаничат без потреба. Испитај хемостаза и димери и оди си на уште едно мислење за да се смириш. И ако има некој проблем со хемостаза или димери ќе ти дадат клексани и бебе ќе си надокнади не се секирај. Се ќе биде во ред... @Kalina J. Јас пијам едно на сабајле обавезно а во текот на денот може уште едно ако ме боли глава или ми е низок притисокот.
Мене ми рекоа пиј си. Јас пиев по 2 најмалце а имаше денови и 4 кога ми се фаќаа. Па еве ја крофна цела мајкина, 3130г во 38+2 искочи
Побарај си упат, испитај си, али не си ставај се на срце, не се нервирај. Во ист ден двајца доктори можат различно да ти кажат. И не се обвинувај себеси. Некои повраќаат цела бременост, моја блиска од киселини повеќе од пола ден ништо не јадеше, па си го роди детенцето здраво, право. Еве јас цела бременост ако имам 3 јајца каснато и месо преретко јадам... не дека сум добар пример како треба, али фала му на Бога супер си е бебето. И јас има денови кога воопшто и немам апетит и не јадам, тоа е. Или глупости јадам. Затоа смири се, се ќе биде во ред
Јас и предходно не бев некоја кафеџика пиев по едно на ден. На почеток на бременоста не можев да помирисам кафе, и не пиев до 6месец ама матичната ми препорача да пијам поради низок притисок. Сега пијам пак по едно на ден ама со млеко
Мами се роди и мојата принцеза сабајлево, 2650 гр. со спинална каде каде е поразлично од општа! Сите да си дочекате ваква радост
И мене исто ми кажаа ама во 36та недела, викам како досега не ми кажале, ќе внимавав на исхрана. Ми дадоа инекции 2 недели, малку накачи. денес се породив, 2650 ми реко помала е ради ковид што прележав. Па се обвинував како фатив, како не јадев поздраво итн. Не се обвинивај, ако треба нешто ќе превземат.
Amin Boze! Chestitki majko! Da e ziva, zdrava, srekjna i da ve raduva cel zivot! Gispod da i gi podari site ubavini i dolg zivot!
Женски да ве прашам. Имам гледано кога ќе ставите слики од мукозниот чеп, но мора да е со крв? Јас утрово на ѓаките имав така како парчиња баш лигави... потоа повторно по некој сат... уште 2, 3 пати така и сега на бришење повторно баш како лигаво беше Незнам дали е тој или само така си правам филм... ама досега сум немала вака. И не е приѕирен, туку накај жолтеникав веќе оди.
Јас пијам по едно турско на ден во нормална чаша. Навечер, после вечера некогаш знам да се напијам уште едно мало турско.
Може да е така мене така ми беше кога ми паѓаше без крв тука само така како лигаво парченца како мрсул