@Lili4e Нека е жива и здрава принцезата. На крај краева не е толку битна килажата, како другите дечиња, така и нашите ќе си пораснат.
@Lili4e мила честитки. Баш ми е мило, жива и здрава да е душичката. Што ако е помала, битно да си е здрава права... Тие помалите полакоми се, повеќе растат после
Имам пишувано многу низ темиве за моето бебе, ама ај ќе пишам пак. Моето исто каснеше 2недели, во 39недела-3недели каснеше. Се измачував себеси, со вина, плачење, со исхрана, детално да се внимава што се јаде и колку цел ден. Бебе си растеше, но повторно каснеше. Буквално ништо не помогна. Кога се роди помина милион прегледи, за на крај да се донеси заклучок дека е се во ред, само бебе е слабо. Се роди во 39гн. -2520гр. што е многу мала килажа за неделите. Сега кога е надвор, само гладно е и напредува дури повеќе од што треба
Да ве прашам тие што одите да се депилирате. Знаете ли некое козметичко студио што депилира со ладен восок и е проверено дека е на место ко што треба? сакам да одам ама шубе ми е заради коронава, ама од друга страна до сега се правев со депилатор и приметив дека додека одев на депилација влакната ми беа поретки, а сега обратно претпоставувам и хормоните имаат улога во ова ама ај. Мене ми го предложија Миу Миу во центар, но не сум била таму до сега. Сите препораки се добредојдени, ви благодарам однапред
Женски се преплашив сега на бришење на тоалет забележав белузлава слуз ама поголем количина и лигава и си правам филм да не е чепот. Вчера имав лажни контракции, ама не ми е прв пат и не беа нешто интензивни. Денес сум супер и сега се преплашив од ова. Што ли може да биде. Многу ми е рано за чепот 35 та недела сум. Нели тој треба да е со крв така?
Duso, jas jadam se I povrakam se, imam +15kg a sum 37ma, za na kraj da mi recat golem stomak a malo bebe, I jas pisev tuka I se nervirav, neka se zdravi i zivi ki ke se rodat pa ke si krenat na kg, jas sum 2100 rodena na majkami i kazale rizicno bebe pred 30 God, pa jas porasnav I ja zaminav generacijata.. A vo 34ned bebeto mi beshe slabo aktivno bev na doktor se uredno a bebe nikako da udira to se slucvase 3 dena, a jas prekinav da jadam od so povrakav, veke nemav sila se so jadam da vadam, pa sega jadam I vadam I mi velat drugo. Samo gospod da e so nas..
Здраво. Дали некоја од вас испитува ддимери и хемостаза во Хемолаб? Дали мора термин да се закаже? Утре сум на контрола во 14h, дали после тоа можам да одам кај нив и да завршам работа, бидејќи сега не ми се јавиа може и касно звонев? И дали треба да сум гладна, жедна па да одам порано бидејќи не сум од Ск или нема врска тоа? Фала ви многу.
Мене не, до сега трипати сум била на цтг, само еднаш сум била на ехо.Сега вечер сум на цтг пак, па ќе видиме дали ќе ми прават и ехо.Ова за во Ремедика.
Jas sum poveke pati bidena na ctg a dva pati mi pravea eho samo I toa na brzina.Denes bev na ctg I mi vika ok e mirno e nema bolki I tolku ni eho ni vaginalen pregled ama ok mozi taka treba.
Кај мене беше без крв, баш како што го опишуваш лигаво како желе, се појави две недели пред пораѓај, бев на преглед кај докторката што требаше да ме породи, вагинален преглед и пак болки ме фатија дури по две недели.