За ддимери и хемостаза не мора да биде на гладно, а за Хемолаб не знам дали е со закажување. Во Авицена испитував без закажување.
Мами добро утро ☀️ Јас се наспав, сега ми ја донесоа цуца. Гревче е и таа има на рака канела, сигурно инфузија и давале, појма немам. Сакав да прашам вие што сте тазе породени, што документи за второ дете треба за општина/социјално? И кога треба мм на работа да оди, за да ми отворат породилно? Некоја да ми сподели точни информации, за човеков да не лута по институции
Мами вие што сте на патолошка дали некоја знае како оди со исплата од фонд од кога ќе отвориш породилно а не си уште породена. Мене ми рекоа ќе ми го отворат сега на 23 јуни ( 45 ден порано од термин). Е до сега земав боледување од кај матичната и од комисија и го носев во фонд. А сега дека ќе бидам на породилно а не сум породена што ќе поднесувам во фонд дали зне некој. Правничката од фирма ми спомна дека нема да ми исплаќаат се додека не се породам?
Да, откако ќе се породиш носиш документи во фонд или фирма и веќе од следниот месец ќе почнат да ти исплаќаат.
Има за денеска пуштено неколку термини, јави се одма на гинекологот да ти фати термин... После тешко дека ќе најдеш. Ова за во Скопје е.
И јас не сум сигурна,паталошка ми беше до 10.05....а породилно отворено од 21.05,сеуште не сум породена звонев да прашам не им се достапни броевите...изгледа после пораѓај се доставуваат,ако добиеш конкретно инфо пиши
Законот е дека трудничкото мора да се отвори 45 дена пред краен термин.... Е сега тие што одат на работа, или користат одмор пред пораѓај може да тераат до крај. Ама ако си на паталошка, и си под фонд, мора да го отвориш тогаш... @saki13 документи ќе поднесеш кога ќе го имаш изводот од бебето, така е како што ти кажала правничката.
На паталошка е...така е редот ,и така ни се крати од породилното месец и пол порано се враќаш на работа .
Девојки, матичната ми кажа да си проверам ТСХ сеа го земав резултатот. 2,2 ми е. Додека да се видам со неа некој да ми каже ако знае гледам во референтни вредности е. ок ли е тоа? Инаку 8ма недела сум.
Да е жива и здрава, цел живот да ве радуваКако е втор царски? Имаш многу болки? Иначе Маџунков не го спомињајте на темава хормони вријат. Он ме водеше постоперативно со малиот кога бев. Кога го видов дека он дојде ништо неме болеше веќе
Неможе кога ќе се породиш. Бидејќи не водат како ризична бременост ( патолошка) мора 45 ден пред терминот да се отвори. И ти се крати месец ипол од породилното правничката ми рече ќе ми надокнадат од фирма со стари одмори и акп треба и боледување од кај матичната за да сепак бебе има 9 мес. Да не го оставам на 7 мес
Кога ќе влезеше на оделение сестрите дека се млади само се подбуцнуваа а замисли женаму и она таму работеше. Едната па ме зезаше еве ти нова спаваќа ќе ти дојде докторот