Тој не го знам ама еднаш кога отидов во Систина баш дежурен Бојаџиев. Викам овој доктор или манекен е
A za koj mislish deka e? Ja znaesh onaa ,,bolje star da te uchi otkolku mlad da te muchi,, Da se nasmeeme malku,se si e i do vkusot.
Не сум знаела дека толку време го важат, јас мислев ќе мора во рок од три дена да биде најмногу, како што е за патувањеСи помислив до крај на недела ќе треба да бидеКако и да е, секако ќе биде во брзо време.Фала ти на инфо
Како го чувствувате бебе при крај, 37-38 недела? Јас сум 37+4, но некако овие два дена многу слабо ја чувствувам, два три пати во денот и тоа кога ќе ставам рака на стомак приметувам само дека се поместува.Вчера бев на цтг, добро беше, но приметив дека срцето беше меѓу 120 и 140, што секако е во ред, но на претходните цтг било многу повеќе до 160 па и малку над.Не знам дали тоа има некаква врска.Му кажав на докторот дека слабо ја осеќам, но ми рече на крај се смируваат.И покрај тоа, пак ме фаќа паника, па ме интерисира дали и кај вас е така, после 36,37 недела?
Jas sum oslobodena radi merite za Kovid. Uste pred transfer sum doma. Vo red, znači za tie na patološka mora odnapred da se otvori porodilno. Go prasav Dr kaza da otvoram otkako ke se porodam
Јас мислам дека пред крајот намалуваат со движење зошто веќе немаат толку простор. Сосем нормално е. Само мојава нема запирање, клоца, мава, боли веќе многу 37+6 сум јас.
Помина мојот прв скрининг. Се е во ред. Му ги измерија сите параметри, нос, врат глава, стомак, должина, срцеви отчукувања, протоци со доплер итн. Баш сум задоволна од прегледот. Според докторот здраво бебе, уште тестот преку крв го чекам за да ми дале 95% гаранција деке нема никакви синдроми бебето. Инаку 12+3 сум а бебе одговара за 13+1 Такви се моиве деца и со двете срцева реакција уште во 5 ипол недели и постојано се поголемки Пол не ми кажаа
Каприкорн, те прочитав одиш во Ремедика, и јас имам закажано прв скрининг таму, кажи ми кои пренатални тестови ги нудат и колку чинат?
Не одам таму, таму го правев инвитрото. Во странство живеам Немам претставува што тестови прават. Можеш да им се јавиш верувам дека ќе ти објаснат
Фала мила, да се враќа со убаво. Втор царски е каде каде понеболен, денес станав за 2 мин спрема првиот пат кога ми требаа 40. Болки минимални, првиот пат знам матката мн ме болеше. Сега со трчање станав за до вц дека ми извадија катетер. за докторов, ќути-ептен е харизматичен
Zavisi do denot Koga kje stanam obevezno tursko pijam a vo tekot na denot mozhe ushte edno tursko ili pak neskafe 3in1 kapucino zavisi