Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас првите 3-4 мес ич не сакав кафе, ни со прва ни со втора бременост, а ептен сум кафеџика. Наеднаш кога ми се присака нес кафе, викам леле морам. И од тогаш до крај многу сакав нес, турско едно на ден, макс две ама не ми одеа, макијато поретко, кога ќе седнев со некој.

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Даа Бојаџиев мојот доктор:$ тој ми е топ и како доктор и онака човечен а богами и харизматичен:D

На saki13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Јас дека сум со ивф и тоа 6 обиди прва успешна фала му на господ и страв ми е на државна знам дека ова ми е единствената шанса по толку трнлив пат и докторот ми закажува на секои 10 дена во систина до две недели максимум правиме контрола и затоа и без индикации ги примам инекциите а вчера бев на преглед бебе се завртило карлично... Ти кога се породи во 34 недела примаше ли од овие инекции пошто велат после 35 нема ризик слободно си дише бебето, 115 000 покачиле цаски рез 2000 евра ама највероватно ке си останам Систина за во Чаир имам врска ама пак ми е страв...

4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas sum so ivf, so zamrznati. 6to ivf po red. I prvoto mi E so ivf, 5to uspesno i se rodi mojata Daria. Imav primeno i za prvoto, isto vo 32 nedela

На Capricorn Taurus и Luni им се допаѓа ова.
  5. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Не се нормални... Јас сакам со царски да се пораѓам ама ова е премногу плус пропратни трошоци ќе дојде 2500....

6. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Да многу е е сега има во пакетот прегледи за бебето.. Ортопед, лаборарори, подарок... Али многу е незнам а да одам дежавно да ми се дерат на толку стресови.... И незнам а ваму плаќаме здраство...

7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne znam zosto frlate tolku pari, imajki da gi iskoristite posle za bebe. Izvini, toa e samo moe mislenje sepak so e vas izbor. Doktori se i tie u Drzavna i tie vo privatna. Patem site od drzavnite otidoa po privatni. Jas za prvoto dete, pominav mngou ubavo na Gak, bebe se rodi vo 34ta.Si zemav apartman, i sum prezadovolna

На Пудинг8, saki13, Lili90 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Јас секако не планирам во систинс, ќе се пофалам во чаир..... Ама претераа овие

9. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Напатени души сме нема шо само бог да не чува до крај да биде се како што треба не ми се менува ич за пораѓај се навикнав тука и Др Лазаревски до 4 ти месец терав прегледи многу е внимателен и Др Дракулевски сега внимава на се супер е убаво се чуствувам на прегледите објаснува се сака да сме на 0 % ризик ама што е скапо скапо е пораѓањето гледам има прегледи за бебето во пакетот и ред др испитувања за бебето и мајката во пакетот плус подарок а ваму државна врекнати сите а на овие стресови поминати со ивф уште некој да ти се дере не би поднесила.. Незнам ама здраството катастрофа ни е... Да се надоврзам сега прочитав дека убаво си поминала на гак а во Чаир дали има апартман? Од членки некои ми кажаа дека се дереле сестрите ова она а инаку немам лично искуство затоа се плашам...

На matilda258, sani99 и stevemila им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Iskreno da ti kazam, za 3,ili 5 dena ke izdrzam sekade negoli da frlam tolku pari.Ne sum kralica aman, na Gak nikoj niti mi se derese ni nisto preubavo pominav

На Kitten, Natashka1988 и Luni им се допаѓа ова.
  11. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Zdravo zenski jas denes bev na prvo ctg i eho.36+2
    Ne mi kazaa kakvo ispadna ctg, doktorkata me gledase na eho, vika deka e pogolemko bebusce, i rekov deka imam lazni kontrakcii non stop, me stega stomakot pa.me.opusta, pa bolki, rece normalno e ama gledaj da miruvas povekje rano ti e izdrzi uste malku, a mi kaza i deka glavickata na bebeto e spustena skroz dole...koga se vrakav nazad nakaj doma, bidejki mi e daleko saat ipol, vo taj eden cas dodeka se vozev, stomakot me stegase non stop, ke me stegne, so bolki dole pa me puste.Sto mislete dali na narednata kontrola ke stigne bebus, osekam pritisok dole epten.
    Strah imam mnogu kako ke pominam, mi rece doktorkata ako me fatat bolki da zvonam vo bolnicata i da trgnam.
    Neznam dali ke osetam koga treba da trgnam....:(:(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vlezena si vo 9ti ne se plasi, ubavo e da si posedi uste malku vo mese. Sekako ke znaes koga se vistinskite bolki, so lesno

13. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    И јас би издржала 4 дена ништо не се знаеме сите како ги печалиме а Др Зоран Илиевски ме правеше операција лапаро и хистеро во чаир него го имам во секој момент за се туку психата е посилна а ако има апартман во Чаир подруго е сама си и тие се доктори... А за бебе после не да требат пари арно викаш да не фрламе многу по приватните се изнаполнија пари од нас но сепак би размислила ова ми е една шанса во животот а пари се печалат..

Последна измена: 8 јуни 2021
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Да си одиш во Систина, и да си имаш позитивен впечаток од твојот пораѓај. Кога си поминала толку трнлив пат-заслужуваш да те гледаат како кралица 5 дена. Парите се пари, вака така се трошат-се печалат. Не мисли на нив, мисли на тебе и тоа во тебе, другото само ќе си дојде. Нема да одиме на одмор годинава, така си викам јас, ама за ова ќе дадам. Со лесно

На Martka и Luni им се допаѓа ова.
  15. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Мила како ме наежи те гушкам цо право си за одмори така фрламе пари и за ред др работи... те гушкам за ова ме разнежни сепак за ова работиме:hug: ке се спечалат а споменот останува вечно :l:

На Martka и Lili4e им се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Женчиња, на 300ума сум за пораѓај.
    Чисто ме интересира дали во чаир имаат добра неонатална нега за новороденчето како на гак, за во случај да треба да се остане подолго во болница или слично?

17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Тие што сте примале клексан/фраксипарин, а сте се породиле царски кога ви ја прекинаа терапијата?
    Тука читам 12,24,48 часа за тие што се породиле во приватна , а мене на државно прво ми рекоа две недели, после кога кажав дека трансфузиолог рече до 38ма, сменија на 8 дена.
    Нели е тоа многу, димери мн високи немам, само времињата на хемостаза ми се доста скратени.
    Има ли доктор некој на државно што би се нафатил да оперира со предходно да сте примале терапија до сам крај, пр. 24, 48ч
    Не ми е јасно како на државно бараат да прекинеш, а приватно не?! Нели е ризикот ист

18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.216
    Јас се породив во петок, последниот клексан го примив во средата навечер, по препорака на докторката што ме пораѓаше.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas primiv večerta a naredniot den se porodiv carski iten. Bev celosna anestezija, radi kleksanot. Bar taka mi kaza anesteziologot

На Luni и Grasiela** им се допаѓа ова.
  20. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    2.906
    Te imam chitano deka si porodena so prethodnoto detence na Gak carski,opshta anestezija ke sakash li te molam da spodelish kako pomina(vo odnos na budenje,bolki...)?

Последна измена: 8 јуни 2021