Дали некоја мајка со две или повеќе деца може да ми сподели искуство како е подобро за детенцето што останува дома. Да дојде до болница со тато и тука да ја види мама прв пат со друго бебе или да си го донесеме дома и да му го претставиме новото братче. Како би било помалку трауматично за него?
Каде се породи? И во која недела? Царскиот беше со индикација или по твоја желба? Зошто кај мене е по моја желба, а ако веќе толку им е ризик ке одам природно, макар што рез од хемостаза не се во ред...и не треба да се чека толку, битно некако неможам да се оставам толку време без терапија
Се породив во Охрид, во 37+6, по индикација…консултирај се со докторот уште еднаш или барај друго мислење
Super pominav, imam preubavo iskustvo od Gak. Duri tret den me odnesoa vo Apartman, dur bev na intenzivna celo vreme mi davaa lekovi za bolki, Edinstveno mi. Ekrivo so ne mi davaa informacii za bebeto, toa bese na intenzivna kaj bebinjata. Carskiot bese vo 11 ipol, se razbudiv okolu 1,2 i sekako posle toa cel den spiev. Bolki ne osekav, primav lekovi
Jas vcera so carski se porodiv, a posleden Fraxiparin primiv minatiot ponedelnik-znaci 38+0 bev, vcera 39+0. Anesteziologot 3 pati me preprasa - znaci pred edna nedela primi posledno taka? Vikam da. Bitno mu bese toa, valjda razmak treba da ima tolku vreme cim insistiraat
Иста сум и јас само што една недела сум помалку од тебе, но и кај мене е бебе плус. Исто цело време со стегање и притисок за разлика од претходната бременост. Матичниот ми рече да користам утрогестан до 37 и магнезиум цитрат. Да издржиме барем до 38 ма.
Na drzavno li se porodi? Jas se javiv vo privatna im kazuvam se kako sto, nikako prekinuvanje poveke od 36h a moze i 24h. Mi vikaat da ima rizik, ama si imame nie lekarstva sto sprecuvaat, na drzavno toa ne mi go kazaa. Neznam sto da recam, site li so terapija privatno da odime Koja doza ja primase na fraksiparin i za sto? Dimeri, narusena hemostaza, mutacii?
Јас денес ги добив резултатите од пренатален, Хармони правев (заради брзината на резултатите). Инаку во Ремедика сум исто, ми ги препорачаа Хармони и Нифти. Од Хармони за 3 работни дена резултати се добиваат
Јас кога го имав сппнтаниот он ме прими ептен е срцка и внимателен и да ти објасни и да те смири. Дури од што плачев и бев многу вознемирена не ми ни наплати. А сега сум кај Дракулевски дека поискусен и за него се одлучив да ми ја води бременоста.
Дали примаше клексан заради мутации или чисто заради димери.. Хемостаза? Прашањето ми е пошто сум со мутации а треба царски да се породам. Фала ти
Пом Ама пак не си сама и си со цимерка. Сите соби се исти како во апартманот. Плус сега ни посети не пуштаат така да џабе давање пари.