Па јас ќе идам во Чаир кај Лазар Кировски. Вака сум задоволна и од него и од болницата. Имаат добри доктори ептен... мада секаде се добри во државниве според мене
Пак отварате стари рани Да и кажеш да те преносичи кај друг доктор,они младите си се пола кумашини, кумови. Мислам нема да те одбие така да направите.
Zdravo zeni da ve prasam koi vitamini gi imate koristeno vo prvo tromesecje osven folnata ste koristele vit D vit C?
Кој ти даваше упат за проверка на витамински статус во клиничка биохемија? Матичните гинеколог/општ не даваат упат за таму
Пишав и во некоја друга тема, витамин д јас земав и сеуште пијам ама сум со умерен недостаток, овунорм исто два пати дневно и витамин ц од 1000 дневно. Ама сепак не си земај на своја рака прашај матичен, ако се е супер нема потреба од ништо дополнително.
Јас ги користев и витамин д од 4000 ед. и вит. Ц од 1000 од сам почеток два месеци имав умерен недостаток и плус зимо беше а и со инвитро бев не излегував од дома многу првите месеци и сега од второто тромесечие сум со идеос калциум со витамин д од 400 единици доволно е и лето е се движеме на сонце ако од 1000 единици земај повеќе единици не на своја рака витамин д, а ц не смета дури и супер е од 1000...сепак убаво е да испиташ д вит многу влијае за анксиозност на бебето доколку го имаш како недостаток...
Мамички, трудници дали некоја го знае бројот во социјално.. старите броеви им се исклучени, не постојат ( 023297700, 023297701 ) па претпоставувам имаат нови а не можам да ги најдам никаде.. дали Вие можеби знаете некој нивен нов број ... Ви благодарам
I jas sum so ivf peed transferot dobrar mi bese D 56 mi bese folnata I b12 isti no bidejki sum so mutacii metilirana so b12 zemam od 1000 taka mi kazaa I transfuziolog I ivf doktor plus impril mi vkluci e kazav deka jadam po 2 brazilski mi rece 1-2 moze pa jas sepak 1 jadam za vit D prasav rece moze od 1000 I vit C isto ama jas mi e sube posto ne li nemam nedostatok pa ke si prepolovam vit D tablets na pola ke mi bide 500, drugo mi kaza normal a ishrana I si jadam avokado cveklo jabolka I banani.No mi kaza blago da namalam taka da bananite odat vo auto ke se zadrzam na cat pat edna kicks crno cokolado drugi prenatalni spomnav ne mi dade mi rece zasega toa. A mi vkluci plus magnezim mu se zalev za mali menstrualni bolki rece normalno bilo, a mene deka mi e prva bremenost pa I vrska nemam sto I kako treba
Moze da ti dade internist Ili ako uspees da najdes termin na endokrinologija moze I tamu da ti ispitat ama rezultati po Pismo za 3 nedeli sto e mnogu, podobra opcija ti e internist upat da ti dade za klinicka I rezultati za dva sati na mail stigat, eventualno mislam ako nemoze upat da dobies moze I izgleda I privatno da si ja platis analizata vo klinicka biohemija mislam poevtino e od privatnite labaratorija.
Мене мн ми се покачува, првата бременост пиев некој сируп од артичока, ама нормално е во бременост. Откако се породив си се врати во нормала. Оваа бременост пак ми рипна, ама сега ич не се замарам.
Малку глупаво прашање Колку време после утрогестан вагиналетка може да одам во wc? пред да ја ставам бев, ама сега во бременоста буквално на пола час ми се оди.
Покачени леукоцити во урина,а уринокултура чиста. Дали е можно да е таков резултатот од утрогестан вагиналетите?
Pie li nekoja magnezium citrat 400mg? Neznam shto mi tekna denes pa magnezium direkt go smeniv za ovoj na now