Јас го пијам овој сега, ама пијам 600, некогаш 800 мг на ден. Едно апче е 200, ама пијам 3 или 4 дневно
Мила авокадото исклучи го мене др ми рече создавало контракции а може и од тоа да ти се менструалните болки на почеток од бременост било добро а потоа во мала количина бар така ми кажаа исто и за ананасот создавал контракции... Инаку и јас сум со мутации б12 од 1000 метилирана и фолна метилирана од 1000 примам и плус клексани...
И јас овој го пијам веќе две недели, ама ме чуди упатството пишува по три таблети дневно за да се исполни дозата од 400мг
Da i jas bash toa go prochitav,pa se mislam da ne e mnogu.Pijam i premama treba da proveram kolku ima i dali ima vo nea. Po kolku piesh ti od ovoj?
Мојот е 200мг и едно апче си одговара на 200мг. Тоа е за препорачана дневна доза од 400мг магнезиум да се испијат 2, ти пиј си помалку ако сметаш дека ти е многу 400 мг
Pa neznam iskreno.Jas od magneziim direkt 400mg shto e na alkaloid piev po 2kesichki,nekogash i po 3.Sega od ovoj po 2 ke pijam (sabajle i vecher) valjda ke e ok.
Да бе мене така ми кажа тоа за почетокот било добро за имплатација после контракции ставарало како и анансот бразилските ореви во голема количина не се препорачуваат баш па овие месеци ми рече одбегавај ги ореви обични најдобро биле за да се јадат наутро за мозочето на бебето
Anatasot go iskluciv posle transfer a pola avokado pola cveklo pola banana I edno brazilsko pravam smuti.Bas ke go prasam na kontrola dali da go isklucam, posto ne li Ima zdravi masti avokadoto.
Прашај си најдобро јас така сум информирана на почеток може потоа да се намали не дека е забрането ама да не се претерува а посебно тие што имаат контракции, болки, грчеви...
Дали има некој мајки од источниот и југоисточниот регион што се породиле во скоро време во Штип и Струмица во државна, да споделат искуство,кој доктори породуваат бидејки незнам ниту еден, од кој сте задоволни или за кој сте слушнале добри зборови,како е со хигината по болницит....
Искрено нема врска Јас и со првата бременост посебно јадев секој ден буквално авокада бидејќи бев на plant based diet. Еднаш неделно обавезно ананас јадев и урми секој ден! Контракции немав воопшто додека не ми ставија провокации во 39та
И јас нон стоп јадам авокадо, искрено прв пат слушам дека предизвикувало грчеви и контракции. Исчитав и студии, нигде не сретнав ништо ни приближно.
Мoетo гo дoнесoа, кoга ме виде уште oд надвoр дoдека ги sирнав се уби oд плачење. Дури на сестрата и падна жал па jа пушти сo мене и сите маjки да седи внатре дoдека ни ги дoнесат бебињата. Ама затoа кoга гo виде батo прави радoсти беа (среќа фoтoграфирани). Земи си гo пoгoлемoтo.