Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Со лесно и на тебе Кети, ептен си блиску до средбата, стигна до крајот, сега ке узивас:)) јас сум сести месец и секој грам ми оди во стомакот, се чувствувам како да ќе пукнам, усте сега а до крајот како ли ке биде :?: немам никаква друга потескотија или мачнина само стомакот сто ми е преголем, незнам дали и на другите е така во сести месец!поздрав месиња и на сите со лесно нека ви биде до крајот :inlove:

2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    фала срцка,едвај чекам да ти кажам право :) инаку и мене ми беше така во 6ти,некогаш толку се осекав мачно оти стомакот го осеќав мн подуен,како што викаш ти се чуствував дека ке пукнам..јади помалку а почесто и мене мн ми помогна јаболков оцет го мешав со вода и пиев по една чаша... инаку јас 13 кг досега :( иако само стомак имам ама сепак,две кила за две недели ахаха и ми рече докторката на диета да се ставам овие недели,подобро да не качувам повеке кили за да ми биде полесно.

3. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    здравооо мешиња и мамички,ме нема да пишам али ве следам цело време :) N.Kety со лесно само,колку убаво уште малку остана, за да си се гушкате со бебушот :inlove: ....имам и јас вртоглавца од времето е,ние сме 34+5,сакав да прашам ....чуствувам како да ме притиска јако доле малку и ме приболува,тоа трае едно 3_4 сек. највеке,дали тоа нормално ? :?: Со лесно уште еднаш на сите мешиња :* :* :* :* :*

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Како сте денес феминки. Еве јас како ептен тазе, дали е нормално ништо да не ми се јаде, се чувствувам подуено, како да сум се прејала, некоја блага мачнина имам во стомакот.
    И само на спиење ме тера. Незнам што да правам, јас сум ептен кафеџика, и сега дур не се видам со гинекологот некако ми е шубе кофеин да внесувам, ама па како пијана кокошка сум цел ден. Дали вие пиете кафе?

5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Jas od pocetok po edno kafe nautro pijam, nekako denot bez toa ne mi ide :) Gi otkazav ostanatite 1-2 sto porano vo tek na denot gi piev, za niv I zelba nemam...

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    ve molam za sovet ne znam sto da pravam po celoto telo imam bruski alergija od nesto ne znam od sto. pred 4 dena mi se pojavia mali sitni bruskicki bev na lekar i mi kazaa da pijam apcinja protiv alergija no ne mi pomagaat mnogu me cesaat. ke poludam a termin za poroduvanje mi e 31 oktomvri e molam zapomos ne mozam ni da spijam :devil:

7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ahhhh kaj te trefna sega bas toa :x odi vo apteka i pobaraj GinGira, zeleno, okolu 600-700denari e i spricaj od toa, smiruva mnogu i mislam deka ne e stetno,ama podobro prasaj si vo apteka i procitaj go upatstvoto,Moze i za bebinja da se koristi! Drugo se sto znam e stetno za tvojata sostojba! mozebi e najdobro da se obratis na lekar, ima edna super doktorka vo Aerodrom, Jane Sandanski, Lidija se vika, zenata navistina prav doktor!!! Ti posakuvam pobrgu da ozdravis i so lesno do kraj!

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Isto tusiranje so mlaka voda, ne koristi samponi i sl, ne nosi volneno. Pobaraj bela tecna pudra od apteka da gi mAckas brunkite.

9. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Devojka ако си цела нафрла на одма оди на болница ќе ти кажат што да пиеш или ќе ти пуштат една инфузија за да се стабилизираш. Од крем нема да ти помине ако имаш на цело тело алергија

10. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    мамици на 22 на свет дојде мојата принцеза мелани ндома си дојдовне вчера па денес да ви пишам се роди 3 150 кг долга 50см.многу убаво чуство после се но и малку е збунувачко се ама ке се навикнуваме полека полека .

На mon4i91, tincemajmunce, ddevojce и 7 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    да не ти се случајно сипаници убаво провери поздрв

12. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648

13. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Голема да расте:)

14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Добар ден трудници...
    Молам за совет... Дали Ви се случува крварење од носот?
    Ова е ново - од петокот па навака 2 пати дневно си лијам само од левата ноздра. Еднаш сабајле, еднаш навечер. Течењето трае околу 3-4 минути... Дури и парченца од засирена крв ми паѓаат... Бев на доктор, видоа дека има некој сплет на крвни садови во носот кој се иритира и од таму тече... Не ми се верува дека е нешто страшно, ама сепак некако ме нервира... Иначе, полна 30 недела сум утре.
    Случајно некој со слично искуство?

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    здраво на сите,ги разгледав темите и мислам овде е во ред да прасам за мојот проблем,незнаејки дека сум бремена во поцетокот на бременоста,бев на заболекар кој ми преписа некоја терапија за воспалени жлебини,откако ги испив апцињата дознав дека сум бремена,се работи за лекот рогожил,така мислам бесе,сега сум веке во трети месец и се усте ниеден конкретен одговор дали треба да абортирам или не,ве молам ако било кој има некоја информација или слицно искуство ,нека ми писе,дали постои некој тест со кој може да се одреди дали има остетување кај плодот,ве молам за одговор...

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    На стартот од бременоста е правилото се или ништо.

Во периот пред да се открие бременесто, во првите неколку недели често некој испил едно пиво, се напил некој лек...
    Доколку лекот имал негативно влијание во оваа фаза, немало воопшто да дојде до срцева реакција и создавање на ембрионот.

А како 3 месеци докторите не ти даваат информации?
    Тестовите со кои се следи правилниот развој се фиксни, се знае во која недела што се испитува.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Kakvo abortiranje sto ti e tebe??!! Nas ne prasuvas dali treba da abortiras. Mi koga odis na kontroli ginekologot neli ti kazuva dali e se vo redd. Toa se gleda na pocetokot. Ne se voznemiruvaj voopsto, ima slucaevi kade sto trudnici pijat lekarstva niz cela bremenost. Mene mi vadea umnik a ne znaev deka sum bremena i toa mi bapnaa dve anestezii, i posle piev kafetin mislam za bolkata. Poseti drug lekar, pobaraj deugo mislwnjw, kako taka pomisluvas na abortus. Pravese li priska ispituvanje?? Stom ne si znaela deka si bila bremena, uste plodot nw bil vgnezden ubavo i ne pocnal da se formira, sigurno si bila nekade na pocetok od bremenosta.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    ti zenska definitivno nesi ko sto treba .. tret mesec bremena i nas ne prasuvas dali treba da abortiras ili ne..odi be lecise ..tesko na to dete so tebe

На x-tina64 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    колку злоба во тоа сто го имас написано не прасувам никој од вас дали да абортирам или не прасувам дали некој има слицно искуство,рреков немам конкретен одговор од лекарите усте ни немаат казано дали ке го задржам бебето,реков имам преглед на 30,ке видиме сто ке не советуваат.....знаци колку злоба по лугето,размисли нареден пат со тоа сто ке го писес дали некој ке навредис,срамота..

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    kade pisa na 30ti jas ne gledam vo postov nikade 30 :^) a odis ti voopsto na kontroli??