Zenski zdravo.Utrovo se razvudih so bolka vo grbot dole nisko.Tapa bolka, stanav se razmrdav, se napiv i magnezium ama bolkata si stoe, nekogas me udara i nakaj preponi i stomak.36+4 sum. Lazni kontrakcii so steganja na stomakot i bolki dole nisko si imam odamna ama.ovaa bolka vo grbot ja imav samo dokolku nesto rabotev, i sum aktivna, a sega od spienje stanav vo 07h, i bolkata uste ja imam. Doktorkata mi rece deka glavickata bila spustena dole vo kanal koa me napipa so rakata od gore...sto da napravam za da ja nemam bolkata, ako ne e nekoj pred znak za poroduvanje deka e blisku.Nekoja so takvo iskustvo i se porodila nabrzo posle toa?
А бебе ти го носат и го земаат или цело време е со тебе? И ме интересира дали пуштаат посети во соба маж, дете да дојдат да те видат?
Nemozam da svatam ni jas kako toa magnezium od 400mg da se ispijat e za da se postigne doza od 400mg,mi nema nikakva logika Te molam ako sakash da spodelish info tuka od zegin.
Доколку пишува на упатството како на сликата што ја постира членката Serving Size - 3 капсули и Amount Per Serving 400mg, тоа значи дека во 3 капсули вкупно има 400мг магнезиум. Ако беше Serving Size 1 капсула, тогаш ќе беше една од 400мг.
А селен не смее да се пие за време на бременост? Јас па пијам во последните 10 дена, зш е добар за имунитет. Една таблета има 55 мкг.
Јас сум 38+, а таква болка во грбот имам сигурно една недела...нема начин да престане да боли. Мене ме боли постојано, и кога движам, седам, лежам...
Смее секако, тоа спаѓа во тие дозволени количини според дневни потреби, ама бразилските ореви содржат многу селен (колку што ме држи сеќавање едно оревче задоволува дневни потреби за селен), и не е убаво пример да се јадат како што јадеме количински други апетисани, туку по едно-две не знам точно, одамна не читам нутриционистичка литература . Имаше и епизода на Хаус со труење од селен од многу јадење бразилски ореви .
Овие се додатоци на исхрана и не се регулирани како лековите и ова 400 мг е отприлика, во некои серии може да е повеќе од 400, во некои помалку. Така да, колку има и во 3 не е сигурно, камоли во 4 и затоа и се препорачува на 3 месеци да се менува брендот, сега ако земаш Now, по 3 месеци смени ги.
Молим, туку ти/вие како сте и ај почесто споделувај менито, кога читам шо јадеш ми се отвара апетит, оти ич го немам
Женчиња да ве прашам, тие што работите пред компјутер-односно седечки по 8 часа, како се справувате? Јас дали од што сум навалена ме боли мешето (не станува збор за јаки боплки) ама и грбот почнува па не знам како да се справам.
Jas bev na ishrana od nutricionist, dozvoleno mi bese samo po 2 brazilski oreva dnevno, a mesecot koga bese ivf po 4-5 za da pojacam folna, vo niv imalo izgleda mnogu i morav da pijam metil folat i mi rece nutricionisrkata plus po 4 brazilski orevi pa posle ke namalime
Супер сум. Никакви симптоми немам. Апетитот си е на исто ниво како и од секогаш. Све живо лапкам. Нит ми се лоши, ниту ми се спие.. Све најнормално ми е. Денес бев пак на преглед. Дефинитивно е еден плод. Бебе одгивара на 8+2 , а 8+ 1 еден сум. Ваљда е во ред тоа Ми дадоа и термин И пак некој нека ми се смее на суеверието. Моја Ристена или Ристан има термин 19.01. Водици
Auuu nikako! Tie se mnooogu shtetni ako se mnogu kolicinski, ako veke vi se gricka zemete bademi, lesnici nespoleni nepecheni brazilski orevi nikako poveke od 3-4 maximum ama i toa e mnogu, najdobro po 2!
Дали знае некоја од вас дали со ХПВ инфекција можеш да се породиш природно, а притоа да не се пренесе нешто на бебето? Јас имав ХПВ вирус (18ка) па после го немав едно време, ама додека сум бремена не сум проверила дали го имам и сеа ме фати шубе некое... докторотот ми кажа дека не може да се пренесе и да го имам повторно, ама да слушнам и ваши мислења ако може Тенкс ♡
Е да ти кажам си го вратив муабетот на чат од Др_от и ми пишал никако авокадо намас со индиски оревчиња значи заклучок дека сум го јадела во комбинација намаз со оревчињата а не самото авокадо да не го јадам... убаво си напишал човекот....