И мене ми е тоа страв... не знам тука прочитав дека може да те остават да се мачиш два дена и од памет сум извадена, ама пак не се откажувам од природно хахаха
@Kitten Не знам некако баш се уфилмав докторкава ми беше као сигурна опција и кога сфатив дека можеби нема да е тука баш ми дојде безвезе,ама сега сум ок смирив страсти...познавам многу жени што регулар отишле па ок си поминале... @Lili90 да и ја свашта се изначитав,и чекање по 2 дена и анестезија само со врски...јас верувам дека Господ ќе не чува ни први ни последни.
Не да се пораѓаме сами туку со саати мачење на бокс и сами оставени. Има се не дека нема ама секој со својата среќа.
Само позитивни мисли и се ќе биде во ред. Мене дека втор царски и знам што ме чека ме фаќа паника а на па вас прворотки.
Здр. Од утре 29 недела. Почнав да чувствувам некои нови сензации, поголем притисок, болки некаде подоле, секако и во грб. Како капак на сѐ, ми се увртеа во глава некои мисли дека бебуш ќе побрза, дека нема да дочека до крај, а нема да сум спремна. Од паники место не ме фаќа, не знам како ќе се издржи. Закажав термин кај матичните, се надевам дека колачево е напреднато, барем таа грижа да ми се тргне од глава. И секако, едвај чекам да го видам.
I jas gi imam istite bolki i od utre vleguvam vo 29ta nedela , nemam takvi misli samo bolki no se trpat treba samo odmor.Bebeto si e aktivno celo vreme kaj mene gajle nema a i vcwra se slusnav so ginekologot mi kaza deka e normalno seto toa sa ne se sekiram ic,taka da opusti se ,ke bide se vo red.
Bez panika, jas od denes sum 31va nedela Bebusot e mnogu aktiven, pa me kloca celo vreme i sedejki i lezejki i odejki .. Samo malku poveke odmor , taka mi rece maticnata koga i kazav za bolkite dolu sto gi imav pa sega sum podobra i si odmaram dur mozam.. Kje bide se vo red , samo pozitivna misla ,
Kaj mene vo 35ta beshe mnogu nisko, morase da lezam do 36, a sega gospogicata e gore I ne saka da izlezi a jas mislev odma. Ke se porodam, a. Mozam da kazam deka 8mi krajot mi beshe mnogu potezok nego sega vo 9ti imav bolki I iscedok I se od 28 nedela, a sega bukvalno minimalni menstrualni.. Mnogu promenlivo..
Хај Знам дека е кај сите различно Ама би сакала да споделите, после колку време се породивте откако ми се спушти стомакот Скоро една недела ми е спуштен и бебуш многу ниско го осеќам и едвај седам, како да турка да притиска доле, а пре активен е, боли кога се мести Имам уште една недела до термин па да се надевам дека ќе биде брзо или ќе закасни малку
Девојки дали Гингивалот е дозволен во бееменост? Ми се направија џепови и многу ме болат. Помеделник ќе одам на чистење па денес ќе пробам сама да олеснам со комец за заби и хидроген 3%. Се мислам дали да го земам гелот претходно сум го користела затоа што двапати во годината го имам обавезно овој проблем.
Јас сум истата. Осеќам стомакот спуштен ми е, а сега прв пат осетив како бебето со главата турка надоле.Се исплашив сега....ептен осеќам притисок доле ниско, а од утре 37 недела влегуваме....На првото ехо и цтг докторката ми кажа дрка главичката му е спуштена доле веќе....
И јас сум иста. Во понеделник 39 недела, бебе ниско доле го осеќам и ме боли кога мрдааааааааа мајкин. Јас сум на цтг на 15ти па ќе видиме. До сега беше реактивно...
Dali osekate koga mrda bebeto bolki dolu vo vaginata isto kako igli da imam I mnogu mi se bolni, vo wc trcam celo vreme.. Taman rekov nemam nikakvi bolki..
Mnogu se bolni, celo vreme trcam vo wc 2 kapki I tolku.. I jas gi imam veke 1 sat.. Se Nadevam ke prekinat za brzo..
И јас. Мислам постојано ми се оди во wc. Секогаш навечер вака ми се случува и кога легнам да спијам се смируваат. Или јас заспивам, па не сеќавам повеќе
Кај мене бебуш се спушти со главчето во 27ма недела. Незнам како го издржав времето додека се породив имајќи во предвид дека бев со серклаж од 20та недела. Бебче излезе во 38+4 Не се секирај..