девојки,не ве прасувам вас дали да абортирам,прасувам дали некој имал слицен проблем,знаци,дали некој од вас или некој вас близок без да знае дека е бремен испил некоја терапија,лекови,и дали тоа имало последици на плодот,сто се слуцило,некои сто се распрасав,имаат родено здрави деца,но на пријателка една комсивка имала слицен проблем,го родила бебето со аномалии,гледам лосо сум разберена и веднас осудена..велат ако на некого неможес да му помогнес немој да му одмагас,во овој слуцај со невкусни коментарите,на тугите проблеми вицови да правите,се разбира не мислам на сите,инаку имам правено ехо бесе во ред но гинекологот ни реце неможе да каже дали лекарствата ке имаат последици на плодот,ни рекоа да се консултираме со една клиника специјализирана за тоа,им пративме кој лек сум го пиела ,а нивниот одговор бесе дека последиците несе исклуцени,и немаат многу податоци за тој лек,е сега на 30 со тој одговор треба идеме кај гинекологот за да каже сто како,сепак се пласам дека никој од нив неможе да ни гарантира дека се ке биде во ред,секогас до сега ни го даваа истиот одговор,дека неби требало да има последици,но ниту ни гарантираа до крај,јас се надевам дека се кесе заврси добро,сепак,ова исцекување ме убива,
Nema potreba za abortus , cim uste ne pokazalo deka ima bremenost . Uzivaj si vo bremenosta i so lesno ne misli odma na loso za da ne ti se vrati loso ... Jas so prvoto uste plodot ne bil vgnezden jas piev citeral zatoa sto imav vospalenie na jajnicite pa po 6 nedeli doznav deka sum bremena ! Treba samiot ginikolog da preracuna koja nedela si bila trudna , koga si gi piela apcinjata .. moe mislenje deka nema mesto za panika
se nadevam deka imas pravo,sepak od lek do lek ima razlika jas ovoj sto go piev,go piev vo mk,tamu bev na zabolekar,i koga dojdov ovde ovdesnite lekari ni rekoa koj ti go dade toa,toa vo italija so godini e zabraneto,znaci nekoja suptanca vo lekot sto ja smetaat za opasna,sepak nemi ostanuva nisto drugo,osven da cekam i da se nadevam deka se ke bide vo red..
Sekogas vo stranstvo se so pojaki kriteriumi , ne mu se plasi uzivaj ednostavno ne si znaela deka si bila bremena bilo mnogu rano , a sega si veke 12/13 nedela da imalo nesto ke ti kazele ...
Zatoa i ti rekov da ne pomisluvas za abortus. Ako imalo nesto dosega ke ti kazat. Stom ne si znaela deka si bremena, togas ne ti ni docnelo, sto znaci deka bilo mnogu mnogu rano. Taka da bidi opustena, ne mi bese namerata da te osudam ili navredam, burno izreagirav. Kako vremeto sum promenliva denovive. Ti se izv ako te navrediv.
Zdravo mesina, nie stignavme 32 nedela i se custvuvame odlcno...Inaku sme dosta aktivni klocame se prevrtuvame no toa ne e za mene bolno custvo, maleckovo e tolku umnicko sto i koga se prevrtuva vnimava da ne ja boli mama....daj boze taka da bide do kraj!!! Jas uzivam vo bremenosta...do sega sum popravena 9kg a na kontrola sum vo vtornik i toa posledna najverojatno....ke odam vo 35 nedela da mi gi zemat poslednite brisevi i posle so gospod napred...edvaj go cekam moeto malecko da go gusnam....kako pominuva vremeto svakam deka toa mi e najvazno vo zivotov...iako uste ne sme se zapoznale!!! Vie kako se custvuvate?Azelea rastete li?BellaS do kade stignavte kolku tezite?pozz do site mamicki i do onie koi veke se guskaat so maleckite. Inaku mene mi se dopaga noviov forum
Јас сум супер. Инаку беблаков некогаш многу активен некогаш ја нема и незнам што е нормално а што не. Мислам дека менува позиција па не ја секавам многу деновиве. Предходно дирекно на цервикс ме удираше мислев ноџето ќе излезе... Поправена сум 3кг и сега почнува страв да ме фаќа да не качам многу. Не дека сум манекенка па многу пазам, туку сум со прекумерна тежина и ми рекоа многу да пазам.
Еве ме и мене по подолго време со ново бебенце во стомачето и дотуркавме до оваа недела, а се надевам дека ќе стигнеме до крај без проблеми. Поздрав.
Bella, моја познаничка без да знае дека е бремена, правеше ренген на плуќа, 99% од докторите и викаа да абортира поради огромните шанси да роди дете со аномалии, реши да не абортира и роди здраво и право детенце без никаков проблем, а ренгенот е пострашна варијанта од терапијата со апчиња. Сега можеш да направиш амниосинтеза, тоа открива со 99% сигурност дали плодот има аномалии, мислам дека се прави околу 15-16 недела, консултирај се со твојот доктор. И не се секирај, како Господ сака така ќе биде...девојки што не пиеле таблети (не дај боже) родиле деца со аномалии, а некој што пиел или ете бил на ренген родиле здрави и прави деца. Меѓутоа, биди внимателна и направи ги сите тестови, а според мене амнио обавезно. Со лесно и до убаво нека ти е.
Бела ако на ехо се е како што треба не се секирај. Имаш приска, амниосинтеза за потврда. Сите прават грешки не знаејќи декс се трудни. феминката што пиша колку пиеле и алкохол и се па ништо. Штом било на почеток немај гајле. А ако се разболиш или фатиш бактетија како ќе пиеш антибиотици. Во странство точно дека подруг пристап имаат спрема лековите ама ако бебчето се развива како што треба...
Zdravo na site se nadevam site trudnici se dobri. Moeto prasanje deneska e imav zapek I mnogu napnuvav posto ne mozev nikako me bolese I sega mi e strav za plodot da ne sum Nesto nastetila od toj golem napon I kako da custvuvam mala bolka vo desniot jajnik.Dali taa blaga bolka vi jajnikot ima vrska so ovaa I Dali nekoj imal vaka slicen slucaj. Vi blagodaram
Izvini te sto pisuvam na latinica AMA ne mozam da najdam kako e na kirilica ne mozam da se snajdam pisuvam od telefon nemam lap top
8 nedela sum nemam grcevi AMA taka go osekam malku desniot jajnik nekako cuden I si mislam Dali moze od eden takov silen napon da se sluci Nesto na plodot.veke sekoj den se nerviram I mislam da ne mu se sluci Nesto Na plodot te od ovaa te od onaa veke ke poludam sakam se da e ok.
Ne bi trebalo da e problem. Kako sto pisa chache87 napi se magnesium, vo vakvi slucaevi nekoi zemaat i poveke od preporaclivata doza 300mg na den, i mnogu tecnosti. Trudi se da bide okolu 3l. na den. Bolkata desno e najverojatno cistata koja go hrani plodot, pa reagira poosetlivo na sekakov vid na fizicki zamor. tie bolki se kako normalni oznaceni. I jas ne mozam so fondov da se snajdam i da smenam
јас имав страшен запек...... и мене ми беше мн страв од толку многу напнување ама не паметсм боллка се нсдевсм не е ништо страшно ако си загрижена нека те зирнат ехо млеко мн мо помогна за запекот ама откако поќнав да го конзумирам(после периодот на гадење)