Мами сега повеќе психа ме тепа уште 12 дена 9ти...34+2... не ми се верува.... и чудно ми е... Ама во очајот и 28ма ми беше ок, само да се спаси... и сега ми е... мислам дека ке е порано зошто стврднувања и болки имам нон стоп, но друго е, надежта е поинаква... Како сте вие? Буцкото?
Јас првото го родив во 39+2 3100 и ниеднаш не ми рекле дека е мало бебе или дека заостанува... Другарка се породи пред месец во 41ва 3050 исто нормално и го водеа бебето.... Не разбирам јас неможе сите бебиња по шаблон да се раѓаат исти....
Сега сум 32+1 и не знаеш колку сакам да сум на твое место . И верувам дека минимум 36 ќе ја фатиш, макар и на сам почеток
Дај Боже... кога треба, нека биде, само да е се добро.. во паралелниот универзум ќе терам до 40та, во овој не Како си ти? Бебенцето?
Лежиме со две зреења веќе поминати, ме прашаа дали сакам да останам на патолошка за поголем надзор, викам дома немам мрднато од кревет, тука ќе паднам повеќе психички и д-р се сложи. Бебчето е ок, во мерки одговара за неделите, 1800 грама ја мереа.
Ќе издржиш, уште помалку од месец и бебе си е спремно..а може ќе си поседи и повеќе од 36 Душичка нека расте и ужива...
Jas uste 15 dena vo 9ti broime denovi, da vlezeme vo 9ti i,posle ako im se izleguva neka izlezat, mada dobro bi bilo uste 2 nedeli da se vmatre
Нека се врати мојава докторка од одмор, па како каже, така... Искрено, секој ден ми значи и ми е плус... Само малку ме загрижува што не мрда толку многу како претходно..
Спилберг мама, телевиса пресента Нека си има стврднувања, нормално е, си се спрема организмот да донесе една бебка на свет Јас ептен се радувам што и покрај сите стравови, сѐ е во ред. Беба најгорда на свет ќе е за храбрата и истрајна мама. ❤️ Буци мој се дебели, расти и се разгалува. Мајкин син.
Чул те Господ... ќе остане многу големо сеќавање од сево ова, знаеш? И сила и истрајност, ама и страв и голема тежина...последно, ко ме ставија на цтг, срце ми се скина.. јас 30та, за грев, тоа мониторчето, кога фаќа, кога не..околу мене 39, 38, бебиња големи, чука ли чука... Нека биде добро тој, другото се ќе се издржи... Фала ти што ми пиша, ми значи Гушни го буцкото од мене
Edvaj chekam da se rodi zivo, zdravo pa da dojdeme kaj tebe tetka da chastis eden seksi nes, kupiv i jas vcera frappe i samo na tebe mislam, a go vidam vo kujna a si vikam e sega ke smutkam eden seksi nes ama eve uste ne sum smutkala hahaha
Денес нема цтг и си мрдка...не бројам ама чим немам тахикардии значи подсвесно знам подобро е... Ракава не ја одлепувам од стомаков, од крајов малце скренувам..(мислам не само на крајов, ама сега посебно) Вие како, расположени ли сте
Ќе остане бледо сеќавање мами. Кога ќе му ги видиш очињата, кога ќе го помирисаш, кога ќе го осетиш такво топло и мекичко на ништо нема да ти текнува, тогаш ништо нема да е важно. Кај мене до последно се бркавме со цтг-то за да локализираме срце. А и мрдаше еднаш дневно, понежно отколку ко почнав да го чувствувам. Сега надокнадува за сѐ. А и позитивно во целава ситуација, изнаодморена ќе си. Ако е разгален синко ко мојов, има да го шеташ низ дома дури километражот не се преврти. А, си погледа и по некоја серија. Сега следно, кога ќе почни на училиште да оди. Гушки и галење на меше. ❤️ Оооо дај Боже мајко, кај сите сѐ да е во ред, на сите да ви се наполнат рацете. Па да ми дојдите, тета ќе смучка секси нес за сите секси мами и ќе честам по еден чај од анасон за бебушите.
Ако ме читаше пред некоја недела, ќе видиш дека за истото пишував.Баш во таа недела и јас многу послабо ја чувствував а и сега исто.Дури и цтг-то ми е како твоето, а сите доктори во Ремедика викаат супер е.Му кажав и на докторот дека не мрда толку, ми рече нормално е, на крај се смируваат.Барем малку да го почувствуваш во текот на денот и добро е.Не се секирај баш е нормално сега при крај.Јас сум вечер на цтг, а утре на царски.
Да, утре е среда Среда, среќно. Саати до запознавање и гушкање. Најлесно да си поминете Претерувам јас, ама посилно е од мене. Ептен паничам, и да прочитам на куп страни дека се намалуваат движењава на крај од едно уво влева од друго излева. Ама пак кога ке прочитам и друг како мене, подруго е ке ми олесни.
Фала ти, Дај Боже само се да биде доброУште не можам да си поверувам дека дојде време Многу добро те разбирам, иста сум.Ти пишувам и пак паничам.Но баш исто ми се случува и мене.Дури на цтг, сестрите по неколку пати ме прашуваат дали имам јадено и коментираат дека бебе сака повеќе да си спиеЕве баш денес мислам само еднаш ја почувствував дека мрдна.Не мисли на лошо, верувај дека се е во ред.Ајде уште малку броиш и ти
Иста сорта сме сите да може цело време да мрдкаат најубаво ќе биде ...мрдка и кај мене,ама исто цел ден со раката на стомак,само анализирам ја закачкам . @Маја Т ајдеее со лесноо те чекаме
Не ми е јасно како 3100гр е мала тежина? Само страв без потреба. Моето 2 недели беше помало, се роди 2520гр. во 39+3гн. Освен што ми кажаа да внесувам повеќе протеини, витамини.. никогаш не спомнаа за аспирин или било кој друг лек. Доколку се развива се нормално сега пред термин колку грама би додало Ова е само мое мислење од искуство, твоја одлука дали ќе пиеш нешто.