Milo mi E deka pokraj se, se zavrsilo dobro. Neka ti e ziva i zdrava lepoticata, nekoj ke kaze se zaborava se. Ne se soglasuvam, borbata koja ja imav 10ipol god, 5ivf,se e potsvesno vo mene. Najčesto noke koga me guska kerkičkata, ke se setam kolku noki proplakav, kolku molitvi. I samo ke ja baknam i ke se zablagodaram NA Bog sto mi ja podari, i sto po vtor pat ja blagoslovi mojata utroba, čekame sestriče isto so ivf
Kaj tebe sigurno ostavilo posledici kolku što možev da razberam borbata za potomok. Toa e vekje druga tema. Te razbiram podpolno.No jas ne raskažuvav za toa. Mojata prikazna e za komplikaciite koi gi doživeav vo bremenosta koi sekako gi zaboraviv vo momentot koga mi ja stavija kerkičkata na gradi. Pozdrav I ti posakuvam lesna bremenost..
Ајјјј срцки мили, ме расплака а во едно и ме израдува дека кај е господ никој не е ако сака бог и милува и најголемите препреки ке ги руши, се се заборава кога ке се види то мало ангелско лице, бидете здрави и живи гушкате се се надевам сите ке ја дочекаме среќата и да си ги гушниме срценца кои чукаат во нашеите мешиња... Ве гушкам
Da ti e ziva i zdrava kerkichkata,samo radosti da vi nosi Te imam chitano vo vontelesno dolg i tezok pat si pominala,no vredi za toa malechko choveche Teshka i machna e i mojata borba nekoi ja znaat. Te prochitav si imala i serklaz,preventiven imam i jas,postojano lezam so podignata karlica i fala mu pvro na gospod i d-r Tofoski dobri sme.
Vazi merkata vo sprotivno kje ne vknea na rabota. Taa izjava e deka dobrovolno se vrakjas na rabota . Ima firmi koi gi ucenuvaat vrabotenite so namaluvanje na plata i otkazi. Katastrofa.
Буквално исти болки имам. Што викаш порано ги имав ама се смирија, сега сум 34+4 и оваа недела почнаа премногу да ме болат и двете страни. Дури кога станувам навечер за во вц ми се плаче од болка. Ама мислам дека е нормално, телото се шири и се прилагодува за прородување, барем така ми кажаа. Ќе си изржиме уште малку
Razbiram mnogu dobro zatoa ti pisav milo mi E sto se, se zavrsilo dobro. Kolku sto pročitav i ti si imala nekolku ivf, kako i jas. Isto taka i jas uspeav vo New Born, i dvete bremenosti mi se kaj Dr Trajkovski
Jas ja imam skroz istata maka , kako jas da go pisuvam ova ne ti.maka macam so kolkovite i so bilka samo vo levata strana ama kratko trae.Otkako ke stanam da se razdvuzam pominuva se , ama bitno spanje nema za zal.Cela nok se vrtam i samo ofkam mislan deka e normalno seto toa.
Iskreno neznam kako bi se vratila na rab, rabotam so klineti i 8 saati so maska neznam kako kje se izdrzi.
Чекав да ми кажат пол со 100% сигурност за да се пријавам ама поише се напнав, па еве да се пријавам без пол во 17 недела. Кога го правев скринингот кај матичниот ме гледаше со вагинално и со абдоминално ехо и ми кажа машко 100%, денес на ехо ми вика не гледам тестиси и го прашувам како кога ми кажавте машко со 100% сигурност, а кога сум ти го кажал тоа, па во 12 недела на скринингот, епа сигурно тогаш сум видел поубаво, еве сега не гледам лошо е бебето завртено со грбот и со газето и толку. Битно ми е што е се е ок и си одговара на неделите ама се напнав зошто така ми рече. Како на различен доктор да идам Му кажав дека сум имала крварење на бришењепосле однос и дека сум била на дежурен каде што ми кажаа да немам односи, да мирувам повеќе и да не кревам тешко, заедно со утрогестанска терапија ми вика јас не гледам ништо такво, ама изгледа си нежна па понежни односи имајте, лошо е да немате односи, ми дојде да го прашам да не сте под дејство на нешто. Па ме праша дали кај него ќе го правам вториот скрининг, викам не, на клиника ќе одам епа оди и други така прават и така помина мојот преглед кој го чекав 4 ипол недели
Na stranata na vladata ima odluki od denesnata sednica, nema nisto za trudnicite. A osloboduvanjeto rekoa ke trae do zavrsuvanje na pandemijata, dodeka neznam dali bese vonrednata ili kriznata sostojba vo mk ja prodolzija do nova godina. E sega ako im se soni nesto preku nok, gospod neka ne cuva.
Здр девојки , денес бидна и првиот скрининг, резултатите се супер.Направив и приска , кога го видоа рез ми рекоа супер е , ама гледаш процентот 1/10000имаат шанси да родат дете со некоја попреченост ,е сега ако сакаш да сисигурна дека не си таа жена ми дадоа бројче однекој за да направам (ако сакам )нифти тест.не ми рекоа ни хормони да испитам ни ништо сега нз дали треба да бидам загрижена
Не се испитуваат хормони при скрининг. Приската е повеќе статистика, нифтито е тест преку крв кој со 99% сигурност се испитува дали има некои генетски аномалии со бебето недај боже. Доколку сте во можност финансиски направи си го тестот чисто да ти е мирна душата. 750 евра кошта тестот но често е на акција па може пониска цена околу 650 евра. Даваат да се плати на 2-3 рати. Матичниот што ти рече?
Dali osekate namaleni dvizenja na bebe, vo. 38ma.nedela osekam od vreme na vreme kako tegnenje i ne Sum sigurna dali e bebeto..
Ете и вчера дискутиравме на таа тема...изгледа е така нормално .Касни нешто,сладоледче ќе се размрда .Вчера кај мене баш беше мирна.