Bev , me vidoa na eho bebo uziva mrda nema gajle ama poshto go nosam posole udiralo po placenta i toa doprinelo do kafen iscedok, poveke odmor mi rece ,tabletki mi dade i crinon gel
Јас ги правев скрининзите таму не дозволуваа да дојде и таткото, освен сега ако не се променило нешто во меѓувреме.
Во Чаир ќе се пораѓам дека имаме таму познаник доктор. Да прво дете ми е и баш ме фаќа страв од тоа што ме чека во болница Ти каде ќе се пораѓаш?
Си знаеш што те чека барем ама немој да се плашиш, сите мои другарки се породија царски и сите викаат чим било вака лесно уште десет деца можам да родам Така да уживај си во последниве недели од бременоста
А за царски од кога почнува да се планира? Зошто се решаваат на царски? Што индикации треба да има? Не ми е баш јасно.
Кај секоја жена е различно, зависи од индикација, (состојба на бебе, на постелка, возраст, претходни раѓања, поставеност на плодот итн итн). Во мојот случај, не е една индикација него се мал милион. Сепак, операција е, и не е за занемарување.... Кај мене, од старт се знаеше дека акo стигнеме до моментот раѓање, ќе биде на тој начин...
Фала ти многу. Нека ти е жива и здрава бебка, се` да помине во најдобар ред. Баш ќе го прашам докторот бидејќи мене до сега никој ништо ми нема спомнато.
Ако нема потреба од царски нема ни зошто да ти спомнат. Сепак природно си е природно освен ако нема потреба за царски..
Сеуште не сум решила. Се мислам помегу санте и гак. Па ќе видиме се си мислам имам уште време Ти каде ќе се пораѓаш?
Јас природно најверојатно во Штип најблиску ми е,имам супер нормална бременост и тоа трета Нема шанси да се сретнеме,среќно и со лесно па ке видиме дали ке родиме точно на термин или некоја ке убрза или задоцни А ако јас се прашувам сакам крајот на јули некако нестрплива сум веке Како треба да биде така,само со лесно да ние
Во систина дури сега почнаа да го пуштаат и партнерот. Ма да и до сега приметив дека зависи од докторот, кога беше екот на ковид некои доктори дозволуваа придружба.