1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Ако не е добро ќе те вратат. Барем кај мене беше така. Кај правиш цтг? Јас првиот пат кога бев отидов гладна, дека одсабајле, и цтг беше линија што се вика, ми рекоа да јадам да го повториме. Изедов еден геврек тогаш и кока кола и после тоа беше ок. И од тогаш секогаш практикувам шеќери пред цтг за да не ме враќаат. А што ми беше најчудно, и првиот пат кога бебе спиеше, јас чувствував движења и им кажав, ама ми рекоа дека и кога спиело тоа си правело движења ама цтг не ги регистрирало. Муабетот ми беше ако не е добро ќе те натераат пак да правиш, така да вероватно е ок

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Фала ти, се надевам се да помине во најдобар ред:l:
    Породилното е премалку тука само 3 месеци, а за со царски можеби малку повеќе, ама јас не работам моментално среќа мажот ми има породилно 3 месеци да ми помага зошто сме само јас и тој тука. Затоа уште повеќе осеќам анксиозност за понатака:whew: маки мајчински:D

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Decki ,malku e mozebi gkupo prasanjeto no nemoj da mi sudite , mala panika me samo fati , jadev cresi i nesakajki edna semka giltnav ima li mesto za panika i za grizi, moze li neso da nasteti ba bebe ili ne ?

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    6.152
    Ноуп :D.

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    I mene ni e smesno prasanjeto ama so da pravam ,psiha

6. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    695
    Преку недела кај матичната, за викенд во болница. Не сум од Ск.
    И нејзе и го пратив ми рече таман е. Не бев нешто посебно јадена, ама не бев ни гладна. На почетокот добро е цтг-то после некако се смири, тоновите се од 140 до 150 што е таман ко што читам, ама ај да не де правам попаметна од нив, ваљда знаат што е добро што не од толку прочитани цтг...
    Јас посекако ке си бидам во паника додека не се роди и тоа е тоа. Мн стресни последниве недели/денови. :/

7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    6.152
    Не е смешно, на место си е прашањето. Се насмеав дека и јас пред некое време за семки од портокал испаничив зашто имав сомелено во смути и отпосле ми текна да паничам.
    Нема гајле, посебно не за една семка :).

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Mi olekna Fala ti mnogu..

На Luni и Autumn Love им се допаѓа ова.
  9. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Леле колку непотребно се оптеретуваме.... Се извинувам ама се изнасмеав... Тоа е си имаме полни мешиња и само мислачки јас па денес изедов многу благо и си велам леле дане му наштетам...значи сите жени психа иста сме си..

На saki13, mjay.yyy и sikica7 им се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Hahahaha milo mi e so te nasmeav ama i jas dodeka pisuvav se smeev. Toa r celo vreme ke si mislime na gluposti , ibaku ne sum nekoja panicarka ama ete me mavna psihata. hahahha

11. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Уживај во бременоста, а после да си уживаш во најубавата улога,мајка.
    Еве јас сама сум со бебе, повеќе од пола ден,мм оди на работа во 2смени, па се снајдувам супер.
    Верувај на бебе само и вие сте му потребни. Колку повеќе луѓе околу тебе,толку повеќе нервози.

На kostovaivana, saki13, mjay.yyy и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    ^во право си. И онака ме нервира присуство на повеќе луѓе, не па со бебе.
    Се слушнав со докторката и ми рече за утре за царски, како гром од ведро небо ми дојде :D или ми рече да почекаме до понеделник да ме провери пак и да видиме дали ќе се сврти. Во меѓувреме ми рече да одмарам да не предизвикам пораѓај. Ако случајно се деси да се сврти пред царски (ќе имам пак ултразвук да проверат за сигурно) ќе ме остави на болница и ќе ме породи со провокации. Не знам сега кое е полошо од овие две:D и сега се мислам да звонам пак дали да закажам за утре дирекно и што е тоа е :whew:

На Luni и mjay.yyy им се допаѓа ова.
  13. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас се породив со провокација, побарав да ми ја исклучат не можев да лежам веќе, па после почнаа моите болки. Со природно имаш болки додека се отвориш и породиш, асо царски викаат потешко било станувањето. Со лесно до крај.

На Luni и Quincy им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Секоја жена индивидуа за себе.
    Станувањето според мое искуство беше лесно, и што повеќе се движиш толку побрзо се опоравуваш.
    Со природно има жени што се сечени партал па со недели неможат да седнат.
    Така да споредба нема.

На Luni, Maya12, LoLa♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Така е. Јас бев природно, па неможев да одам и да седам 2 недели после природен пораѓај.

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Јас што се не се изначитав за тој царски.
    Станувањето било како да те колат, неможеш да одиш со денови бла бла.
    Ич да не се секираш за царски, таму додека си во болница ќе те направат авион.
    Блиска моја многу лесно помина и е презадоволна од нивната стручност и нега.
    Маж ти ќе си е со тебе цело време во соба ќе ти помага и он.

На Luni, Martka и Quincy им се допаѓа ова.
  17. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Па затоа пишав така викаат за царски дека било, не сум била царски, со двете сум природно.

18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И тука на Малта е три месеци. Јас работам, а маж ми нема да земе породилно :D. Плус со скоро 4 годишно дете сме. И да, скроз сами сме тука. Така да теши се со мене. :inlove::D

На Luni и Quincy им се допаѓа ова.
  19. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Јас искрено би почекала и еве така се одлучив да видам до понеделник пошто терминот ми е на 24. Ама ако не се сврти докторката ме испаничи најмногу дека ми рече ако ти пукни водењакот бидејќи бебето е свртено настрана може да излезе папочната врвца :^) и сега мислам дека и понеделник не би ме оставила само по себе да ми дојдат болките или да пукне водењакот туку би ме породила царски. Затоа не знам ептен ме уплаши кога ми спомна за врвцата и затоа дури се замислив за да одам уште утре.

20. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Секој одлучува за себе... пролапс на папчаник не е воопшто безопасна работа, но, може и да не дојде до тоа... најмала работа физички е ако испадне, но таа е носител на највиталните 3 крвни сада за бебето...може нема ни да пукне воденик, ќе го доносиш до термин.. ти си знаеш, но искрено, во 39? Сега да треба, сега.

На S.o.F.i, Sofi.ja, Quincy и 5 други им се допаѓа ова.