20та недела синојка ме разбудија страшни грчеви во нозете дури истегнав и мускул додека да пројде грчот. Зимам магнезиум од 400мг во кесичка. *Дали имате појачана доза за магмезиум? * Што превземате за целулитот? *Како се справувате со отоците? Зглобовите на нозете не ми се познаваат дури јас не се препознавам...
Jas imam grcevi vo nozete uste od 8 nedela i sega imam grcevi, celulitot na pocetok se mackav do talog od kafe, sol i maslinovo maslo, a magnezium pojacvav po potreba.. So otoci nemam iskustvo.. Osven sega so sum potecena najmnogu vo lice..
Да и јас за тоа си размислував подобро и да го закажам царскиот од колку после да правам паника да треба итен царски со компликации. Сигурно докторите знаат повеќе од нас па ќе ги слушаме нив.
Јас би чекала. Бебиња се вртат до последен момент. Ќе те следат и затоа не си создавај непотребен стрес што може да се случи (а може и да не се случи и сѐ да биде во најдобар ред). Штом докторката вика дека може да се чека сигурно ние не сме поискусни.
Devojki zdravo, 16+4 nedela sum. Vo petokot bev na pregledot dolzinata na grloto na matkata mi bese 35.3 mm. Dojtorkata ne mi izreagira, samo deka e dobro. Dali e vo red ovaa dolzina za nedelata. Sekako moram da odam na uste edno mislenje da vidam dali se poklopuvaat ovie dimenzii i so drug doktor.
Искрено прашај си и за друго мислење, кај мене го игнорираа тој проблем на крај ја забалежав дека многу ме влече надолу и дека едвај се движам и кога дијагностицираа скратено и омекнато грло беше касно за некоја интервенција и лежам од тогаш и се молам и радувам за секој ден што е поминат и наближува до погорни недели. Воопшто не сакам да те исплашам, само прашај си може и се да е најнормално и со таа димензија да си останеш до крај.
Ајде и јас да се пријавам. Утре due date, денес ЦТГ мирно мноогу мали контракции ама незначителни, така да ... си чекаме кога на бебка ќе и се излага
Нема абер а ,и јас сум до среда крајно,а у вторник цтг не знам дал да барам со провокации ако е мирно или да чекам .Ти во Систина ќе се пораѓаш?
Да во систина. Се мислев искрено. До последно одев во Чаир... ама некако ми се направи страв од Кировски и се пишманив у последна... ти? И јас не знам искрено. Ќе видам во среда може и со провокации да пробам, не знам што е паметно... ај нека советуваат поискусните
Ајде нека каже некоја искуство ,мене ми е план на Гак таму имам докторка пријателка,баш тогаш е дежурна па да видам што ќе предложи не сум паметна до кога да се чека,ако надминеме ваљда па треба по често на цтг...можда па само ќе си почне денес,утре
Па мене тоа ми вика докторов... цтг во моментот ти покажува. Не мора да значи дека ако сега немаш контракции, дека до вечер нема да добиеш така да може и ќе добиеме, да се надеваме хаха. Али во секој случај ако може некоја мама да сподели искјство, добро би ми дошло. Што кога се надминува термин, што се советите? Да се чека или?
Јас и двете деца ги родив природно после 3 дена од терим. Докторите велат дека до 10 дена поминат термин се чека ако бременоста е уредна и нема никакви индикации. Среќно и со лесно
Да се чека. Немаме сите овулации во исто време, така што ни бебињата не се спремни за искачање сите во 40та недела. Се чека до 42ра. Дури тогаш провокација. Може да се помине лесно со провокација но не реагира секое тело исто и кога е поприродно е и најбезбедно. Самото индуцирање пороѓај си носи и свои негативни работи.
Хелоу, моментално сум 18та недела, и деновиве ме утепаа киселини, што дури ме тераат на повраќање.. Прво тромесечие ниту еднаш не повратив ама си викам сега ќе биде прв пат.. Некое чаре? Идеа како да ги смирам? Дали да се секирам? (гледам мали оброци често да јадам ама полошо ми е така... )
Женички да ве прашам нешто Дали некоја од вас употребувала Gentiana violet раствор во бременост? Докторот ми го даде за внатрешно испирање за кандида ама откако го вбризав внатре целото шишенце од 10 мл осетив многу јако печење од внатре и сега ми е многу страв да не му наштетат на бебето инаку сум 8+2 Ве молам споделете ако сте имале искуство целата сум испаничена Фала
Здраво Ќе сакаш ли да ми кажеш после употреба на растворот имаше печење од внатре и дали си беше се ок со бебето???
Од што имам гледано на вежби, промивка на вагина во рана бременост, со генцијана виолет на газа, и со газата се пребришува внатре...да не е многу концентрирана, да не си ставила многу количински, па како да те гори?
Мене Др. ми кажа со шприц директно внатре и така и направив цел шприц од 10 мл го истиснува внатре и сега многу ме пече и затоа ми е страв ама сигурна сум дека докторот така ми кажа