Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Кисела вода и гастрогард, а мислам дека смееш и рупурут. Јас сум 19 та недела ако не секој ден,секој втор сум со гастрогард.

Speechless likes this.
  2. Lili90

Lili90 Истакнат член

Лелеее хелп! Една болка кога ме удри во кичма сега, не знаете едвај до кревет дојдов! Една чудна болка, не знам како да ја опишам... како треба да болат контракциите? Може ли само од кичма да почнат, а да немам менструални болки? До сега во бременоста не ме болела кичма никогаш...

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Рупурут (мене тој највеќе ми помагаше), гастрогард, сода лажиче во вода, кисела вода, семка од маслинка да голтнеш, неколку зрна жив ориз да голтнеш, ладно млеко, зелено јаболко, сушена папаја, печен лупен сончоглед. Пробај шо ќе упали. :sun:

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Мене така ме печеше од октенисепт спрејот,но тоа е нормална реакција .
    Упатство прочита?

5. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Нема упатство, цел вечер читам на нет ама нема ништо конкретно Кажи ми само дали во 8 недела матката е целосно затворена или можно е да си направам проблем Фала

6. stevemila

stevemila Форумски идол

Ohoooo od koga e toj post i ne pamtam. Ne go koristev toj rastvor

Ane1988 likes this.
  7. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Затворена е, цервиксот е затворен, но ако не си мирна, или те пече, оди на гинеколог...

Ane1988 likes this.
  8. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Што направи,да не има нешто ново :$,или лажна тревога?

Lili90 likes this.
  9. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Еден апдејт од мене... Цтг покажува некој контракции ми рекоа, јас не чувствувам ништо, грло омекнато, 1см отворена... Ќе видиме до кога ќе тераме...

Еве во прилог цтг, некој ако се разбира да ми каже какви се овие контракции, да се спремам или не :D

Attached Files:

10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Лажна тревога... уште ме боли кичма, ама вчера мнооооогу ме заболе одеднаш и паники одма. Мм беше излезен го вратив од искачанка ... хахаха :)

KonstantinaM likes this.
  11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Не е страшно уште мислам дека и јас имав една ваква планина вчера. Не ме проверија со прсти така да само знам дека ми е омекнато грлото од претходниот пат... сега сум во среда на следно цтг :)

Attached Files:

12. ivance..

ivance.. Популарен член

Јас имав вакви планини еден ден пред да се породам припремни контракции ти се пошто грлото ти е омекнато али не се вистинските

Lili90 and Andrejaaaaaa like this.
  13. Andrejaaaaaa

Мене и вагинално ме провери прв пат... И јас сум во петок следно видечемо :inlove::D

14. Andrejaaaaaa

Па јас лажни одамна си имам. Тие ли се? Нели тие не ги регистрира цтг како што знам :^)

15. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Да го прибереш била работата :D,шала :),ја пред 2 дена му викам денес ќе раѓам и у 2:30 вечерта вика легнувам не те чекам веќе :lol:

16. ivance..

ivance.. Популарен член

Не се лажни туку припремни контрации ги имаша ама се на нередовни интервали плус и кај тебе имаш една не толку шпицаста планина која одела до 100ка

Andrejaaaaaa likes this.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Tolku sum nervozna i isfrustrirana od nasevo zdrastvo sto ne znam kade da se ispukam,
    Znaci vo CETVRTOKOT mi se pojavi bolka vo bubreg i omalaksanost so temperatura me upatija na GAK pa oni od tamu da me prenasocat kade ok odam jas so mm na gak tie od tamu vikaat ne si za ovde nemas ginekoloski problemi odi na nefrologija, na nefrologija odam mi vikaat koj te prati tebe tuka zvonat po telefoni se raspravaat pred mene ajde vise koga si dosla fizoloski rasrvor infuzija gledaa bubrezite bebe peitiskalo na kanal so sto rabotata na esniot bubreg e vo zastoj i bolki i infekcija ,za temperaturata pij si paracetamol i almacin antibiotik, utreto denta temperatura konstanta so shto se kaci na 40, ajde pak na gak za taa da mi se dere so sum dosla kako ona da mi dade upat maticniot trebal da mi dade upat (u 22h navecer i voedno praznik) prepisa od prosliot den pregledot i mi dade na kraj isto za nefrologija upat i mi vika ti ne si za doma neka te zadrzat neka ne te maltretiraat, odam jas pak so temp 40 i nenormalni bubrezni bolki na nefro tie pak digaar ramenici ginekologija toa nie tuka vise niso ne mozeme i so ne ti prepisat tie neso da skratam prikazna.... 5 den temperatura bolki sto i na najgolem dusman ne bi mu gi posakala i si igraat so mene ping-pong topce ni drzavna ni cair ne me primaat a site vikaat ne si za doma, i utre ako ne daj Boze neshto se desi kogo da go krivam?
    Izvinete na dolgiot post ama stvarno nemam nervi vekje :@

tina2018, Keri and Babycool like this.
  18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

А која недела си? Јас би отишла на приватен преглед.

S.o.F.i likes this.
  19. Marie.m

Marie.m Популарен член

Ова што го кажуваш е страшно и кој немал напад на бубрег не знае за овие болки, ти всушност си цело време како со породилни болки од тој интензитет.
    Значи на еднато или другата клиника требало да те хоспитализираат и да викаат конзилиарно доктор гинеколог/нефролог зависи каде би те задржале, тоа барем го прават на клинички.
    Се надевам дека ќе ти биде подобро од срце.

S.o.F.i likes this.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Оди на ГАК, кажи дека бараш итен прием и да дојде нефролог заедно со гинеколог да утврдат што треба. Ако не, ќе одиш на телевизии. Како не им е срам!
    На приватно ако имаш кеш види дали можеш. Таму на преглед ќе те видат двајца, по 2500 за двата прегледи ќе ти земат и ќе ти кажат што да правиш. Плус ехо на бубрег, јави се ќе ти кажат цени. Од антибиотик за 24 саати треба да се смири.

IRBBB and KonstantinaM like this.