1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    2.690
    Кисела вода и гастрогард, а мислам дека смееш и рупурут. Јас сум 19 та недела ако не секој ден,секој втор сум со гастрогард.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелеее хелп! Една болка кога ме удри во кичма сега, не знаете едвај до кревет дојдов! Една чудна болка, не знам како да ја опишам... како треба да болат контракциите? Може ли само од кичма да почнат, а да немам менструални болки? До сега во бременоста не ме болела кичма никогаш...

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Рупурут (мене тој највеќе ми помагаше), гастрогард, сода лажиче во вода, кисела вода, семка од маслинка да голтнеш, неколку зрна жив ориз да голтнеш, ладно млеко, зелено јаболко, сушена папаја, печен лупен сончоглед. Пробај шо ќе упали. :sun:

На Bubamaricka, tina2018, Speechless и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    18.605
    Мене така ме печеше од октенисепт спрејот,но тоа е нормална реакција .
    Упатство прочита?

5. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Нема упатство, цел вечер читам на нет ама нема ништо конкретно Кажи ми само дали во 8 недела матката е целосно затворена или можно е да си направам проблем Фала

6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ohoooo od koga e toj post i ne pamtam. Ne go koristev toj rastvor

На Ane1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Затворена е, цервиксот е затворен, но ако не си мирна, или те пече, оди на гинеколог...

На Ane1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Што направи,да не има нешто ново :$,или лажна тревога?

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Еден апдејт од мене... Цтг покажува некој контракции ми рекоа, јас не чувствувам ништо, грло омекнато, 1см отворена... Ќе видиме до кога ќе тераме...

Еве во прилог цтг, некој ако се разбира да ми каже какви се овие контракции, да се спремам или не :D

Прикачени фајлови:

На fashion1111, Kaja991, Capricorn Taurus и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лажна тревога... уште ме боли кичма, ама вчера мнооооогу ме заболе одеднаш и паники одма. Мм беше излезен го вратив од искачанка ... хахаха :)

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Не е страшно уште мислам дека и јас имав една ваква планина вчера. Не ме проверија со прсти така да само знам дека ми е омекнато грлото од претходниот пат... сега сум во среда на следно цтг :)

Прикачени фајлови:

12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Јас имав вакви планини еден ден пред да се породам припремни контракции ти се пошто грлото ти е омекнато али не се вистинските

На Lili90 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  13. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Мене и вагинално ме провери прв пат... И јас сум во петок следно видечемо :inlove::D

14. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Па јас лажни одамна си имам. Тие ли се? Нели тие не ги регистрира цтг како што знам :^)

15. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Да го прибереш била работата :D,шала :),ја пред 2 дена му викам денес ќе раѓам и у 2:30 вечерта вика легнувам не те чекам веќе :lol:

На Kristina1172, IRBBB, Andrejaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Не се лажни туку припремни контрации ги имаша ама се на нередовни интервали плус и кај тебе имаш една не толку шпицаста планина која одела до 100ка

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Tolku sum nervozna i isfrustrirana od nasevo zdrastvo sto ne znam kade da se ispukam,
    Znaci vo CETVRTOKOT mi se pojavi bolka vo bubreg i omalaksanost so temperatura me upatija na GAK pa oni od tamu da me prenasocat kade ok odam jas so mm na gak tie od tamu vikaat ne si za ovde nemas ginekoloski problemi odi na nefrologija, na nefrologija odam mi vikaat koj te prati tebe tuka zvonat po telefoni se raspravaat pred mene ajde vise koga si dosla fizoloski rasrvor infuzija gledaa bubrezite bebe peitiskalo na kanal so sto rabotata na esniot bubreg e vo zastoj i bolki i infekcija ,za temperaturata pij si paracetamol i almacin antibiotik, utreto denta temperatura konstanta so shto se kaci na 40, ajde pak na gak za taa da mi se dere so sum dosla kako ona da mi dade upat maticniot trebal da mi dade upat (u 22h navecer i voedno praznik) prepisa od prosliot den pregledot i mi dade na kraj isto za nefrologija upat i mi vika ti ne si za doma neka te zadrzat neka ne te maltretiraat, odam jas pak so temp 40 i nenormalni bubrezni bolki na nefro tie pak digaar ramenici ginekologija toa nie tuka vise niso ne mozeme i so ne ti prepisat tie neso da skratam prikazna.... 5 den temperatura bolki sto i na najgolem dusman ne bi mu gi posakala i si igraat so mene ping-pong topce ni drzavna ni cair ne me primaat a site vikaat ne si za doma, i utre ako ne daj Boze neshto se desi kogo da go krivam?
    Izvinete na dolgiot post ama stvarno nemam nervi vekje :@

На tina2018, Keri и Babycool им се допаѓа ова.
  18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    А која недела си? Јас би отишла на приватен преглед.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Ова што го кажуваш е страшно и кој немал напад на бубрег не знае за овие болки, ти всушност си цело време како со породилни болки од тој интензитет.
    Значи на еднато или другата клиника требало да те хоспитализираат и да викаат конзилиарно доктор гинеколог/нефролог зависи каде би те задржале, тоа барем го прават на клинички.
    Се надевам дека ќе ти биде подобро од срце.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.632
    Допаѓања:
    140.594
    Оди на ГАК, кажи дека бараш итен прием и да дојде нефролог заедно со гинеколог да утврдат што треба. Ако не, ќе одиш на телевизии. Како не им е срам!
    На приватно ако имаш кеш види дали можеш. Таму на преглед ќе те видат двајца, по 2500 за двата прегледи ќе ти земат и ќе ти кажат што да правиш. Плус ехо на бубрег, јави се ќе ти кажат цени. Од антибиотик за 24 саати треба да се смири.

На IRBBB и KonstantinaM им се допаѓа ова.