Како издржуваш со болки во бубрег? Или со телевизија на гак или на приватно оди или и двете најдобро. Мораш да си упорна до крај пред да се деси нешто после џабе е и да кривиш некој секако ќе се извлечат од гак, оди и не излегувај од таму, телевизиите и онака се жедни за материјал, не се срами. Ако немаш пари за приватно не се срами да побараш.
21 vlagam denes, eve i jas ke odam na privatno nemam deugo care djabe samo se matkam po drzavnive institucii
Trebalo ama ne go napravija iskreno ne mu gi posakuvam na nikogo ovie bolki samo sto disam pa me boli
So placenje pa so pcuenje pa so mavanje po sto mi dojde taka izdrzuvam, kje odam na privatno nema drugo care djabe samo nervi kinam i vreme gubam
Ух, скроз ти ја разбирам нервозата, со првата бременост прв пат имав прилика да се запознаам како функционира нашето здравство, сосема друга мака си имав јас, но ова со шетањево од едни кај други го поминав и јас, се чудев, се нервирав, пцуев како работат со таква неорганизираност. После тоа искуство си извадив приватно здравствено осигурување и се молам на Бога никогаш да не треба да се вратам таму. Ти посакувам што побрзо да се среди проблемот и да си уживаш во лесна бременост.
Мене денес ми дојде да си кажам, ќе ПУКНАМ од жешково, од спарнинава... од климата ме боли глава, секое место кај што ми се допира телото со креветот ме чеша, ме поти, смачено ми е на моменти.. И денес после колку време на контрола, по неа ај да му купам нешто од продавничката за текстил спроти Клинички, картичката од нлб, цела аплилација не работеше, и му останаа лигавчињата таму.. мм свири, полиција не дава да се стои таму...свекрва sвони на 3 мин "внукот до каде е" снаата кој ја.... и скарана сум со сите денес, освен на форумов
И јас денеска не дишам од жешково... Мислам кожата ми иде да си ја одерам... За скарување со сите не збори....
И ја ви се приклучувам за скарувањето задњиве 10 дена по 10 души на ден ме "проверуваат"до кај сум и баш ми ствараат притисок ко у реално шоу се осеќам ,можда и до мене е,ама ја на никого така не сум ја пратела бременоста
Лелеее не ми збори! Поготово дека денес ми е due date, 10 луѓе ми се јавија... притисок за џабе. Абе немаат попаметна работа. Ааааа не му се искача на малото а? Убаво му е? А кога си следно пак на цтг? Ајде па чекамеее веќе.... ајт сите
Зарем во Мк има приватно здравствено осигурување? Има ли доброволец кој ми објаснил подетално околу ова може и во лп?
Ете барем ти ме разбираш ,озбилно на 2,3ца до сеа им кажав да олабават...ама стварно не разбирам што очекуваат да им се јавиме "еве отидов ја ајде доаѓајте"? Стварно малку осет треба да се има,ако некој чека и мисли тоа сме ние!
Има, и тоа од повеќе осигурителни компании, јас си извадив од Halk isurance, а имаат и Триглав, Кроација, Сава, Еуролинк... Некои го мешаат со животно осигурување, ова не е тоа, полисата си ја вадиш годишно, си ја продолжуваш понатаму доброволно, не те обврзуваат. Ако сакаш пиши ми лп слободно, ќе ти објаснам што знам.
И јас имам од халк приватно, еден куп прегледи на приватно ми имаат покриено, плус прегледи во бременост и пораѓај со царски рез. Нема подобро нешто.
Мами мене ме интересира тие што се боцкаат со клексани дали ви ги прекинуваа на недела-две па пак ви ги продолжуваа или воопшто немавте прекинувано?