Точни информации не знам да ви кажам женски да не ве излажам, за цена не знам бидејќи осигурана сум преку фирмата каде работам, не плаќам јас. Исто така осигурана сум веќе трета година и каренцата за бременост/пораѓај која секако ја има не ме фати мене. Мислам 6 или 8 месеци беше, не ме држете за збор. Најдобро да си прашате во осигурителната компанија.
И мене ме интересира за приватново здр. осигурување. Јас имам животно на кроација кога се јавив дали може да го користам за пораѓај ми рекоа не, само за повреда.
Ова ми се случува во последни 2 контроли. Активен е додека почне цтг и после заспива, па повторувам по 2 пати цтг.
Нема спиење пукнав јас ноќеска, свртисе левоо сврти се десно. Па уште малово се будеше на секој 1 саат а јас таман сум дремнала. @stevemila Да те известам дека чешањето во нозете го нема веќе еден месец
Денеска одам конечно на прво ЦТГ Мојот фраер секогаш по доктори спие и неќам за џабе да се паничам, што си јадете пред да одите на преглед?
Јас сакам да ви споделам за кроатиа осигурување Се осигуравме до сопругот кога бев 5ти месец Незнам дали е ограничено кога најкасно може Ми покрија скрининзи што бев во 21 и 33 недела Породувањето царски и плус трошоци за бебето што имаше Не сите компании покриваат за бебето Месечно за двајцата плаќаме околу 4500 денари со вклучениот ризик за бременост Јас сум презадоволна Тогаш нс почетокот ѕвонев во еуролинк и халк ама не ми се допаднаа условите
Жени дали можи да си напрајв беља со брисови земање и да падна чеп?? Болките што си ги имам си ги имам стандард вчера бев на контрола се беше во ред и со грло и со цервикс.. Умирам од страв 24та недела сум... Ќе ставам и слика.. Гла не кренав..
Со сигорност не можам да кажам,еве некои што стварно им паднал нека кажат ама јас викам не , мене исто вака ми се има појавено 2/3 пати ама јас не сум ни помислила дека е чепот, не ми текнало на тоа еве 33 нед. сум него некој исцедок а исто вака како кога си во овулација баш таков беше.
Дали некоја била во Ремедика на преглед во последниве 2 недели? Утре сум на прв скрининг, ме интересира дали уште смее само пациентка да влезе или почнале и мажите да ги пуштаат?
Мене со првото кога ми падна чепот беше измешано со крв, и кафеав исцедок. Според мене не е чепот, еве нека кажат и другите.
Mene kaj Madjunkov sekogas vleguva i kerkičkata i maz mi. Posledniot pat bese majka mi so nas. Voopsto i ne pregovaraat.Isto i vo New Born, vleguva i maz mi i kerkičkata. Ama zatoa koga bev na skrining vo 21va kaj Organdjiski, tolku neljubezni tie sestrite. Uste koga vlegovme od vrata odma da izlezele, vikam barem devojčeto da vleze da go vidi bebeto i ke izleze. Ne mozelo. A kutro dete po pat se utepa od povrakanje. Za nazad celo vreme kutese, dusa ke mi puknese. Jas sum mnogu nezadovolna od personalot tamu
Неверувам дека е чепот... исцедок е.. мене во првата бременост ми падна чепот беше лигаво со жолто-црвенкаста боја. И можам да кажам како поголемо грутче.. описов ми е лидница ама незнаев како поинаку да објаснам
Минатиот месец открив дека имам скриен шеќер. Е сега денеска си направив крвна слика и урина, во урина ми искочи дека имам кетони што претпоставувам е поврзано со скриениот шеќер. Е сеа дали некој од вас знае дали е нешто штетно дали треба да припазам на нешто? Освен тоа леукоцити ми се 10.3 а граница е 10.0 Триглицериди ми се 2.04 а граница е до 1,7 другото е се како што треба. Што мислите вие за овие покачени вредности