Jas imam na Halk insurance, ima karenca 8 meseci. Okolu 4 ginekoloshki pregledi pokrivaat, 3 mikrobiloski nesto taka. Ako napravis dva ili tri pregledi vo rok od dve nedeli ti se racuna kako eden da si iskoristila. Pokrivaat okolu 90000 den od poragjajot vo privatna bolnica, nesto taka bese, ponudata ne mi e pri raka za sigurno info. Osiguranjeto me cinese 14000 ili 18000 godisno den ne povekje. Prv pat go koristam ovaa godina i sum zadovolna.
Исто... таму водам бременост, ниту еднаш не го видел бебето Се надевав барем сега со попуштени мерки на прв скрининг бар дека ќе го пуштат.
Не знам како ќе го поминам периодов... Грло може ли да се скрати преку ноќ? Вчера ми го мерат 4.7 денес 28мм да напоменам различен доктор и различно ехо.. И двете вагинално ми мерат.. Вчера ми велат уживај си се е во ред денес сум врзана за кревет па и за серклаж ме прашуваат дали сум правена... Да издржи бар до 28ма
https://sdk.mk/index.php/makedonija...prisustvo-veli-vladata/#.YNG-KeGd1nQ.facebook Еве девојки, за мерките!
Навистина ми нема логика, со маж ми, спијам, јадам, пијам... Мн убав преглед ми направи, кај Афродита, над 40 мин траеше прегледот, се убаво ми објасни, криво ми е што сопругот го испушти тој момент. Докторката дури и ја тргна маската од неа дури траеше прегледот..... Не е фер... ама тоа е, насекаде има известување дека само пациентот влага, без придружба....
Ехее дојдена сум во темава од старт, читам повеќе ве следам чат пат пишувам по нешто, сепак фалаа мора да расте кај сите мешко гоолем гоолем Јас овие 2 дена малку ми се стресни некако не осеќам мн мрдкање дали од жешково или е свртено некако обратно незнам.. има денови ептен мрда ама има денови и одвај како пеперутче
Женски во бременоста ми се појави linea nigra, еве една недела после пораѓај сеуште ја имам. Ќе си остани засекогаш или ќе исчезни со тек на време?
Ќе исчезни, можи и со месеци да си ја носиш. Јас сум пред три месеци породена уште имам, со првото можи над 1 година си ја имав само бледееше со тек на време и исчезна.
Мислам дека не е можно да се скрати за 1 ден. Да имало поголема разлика во прегледите недела, две да... И кога сум прашувала дали ќе има симптоми ако се скрати грлото ми рекле дека се јавуваат болки доле во стомакот (незнам ти дали имаш болки). Еден од докторите сигурно нема убаво измерено, мислам да отидеш на трето место или кај кого имаш повеќе доверба од овие двајца др. и кажи му што е работата нека измери повторно за да бидеш мирна.
Имам јас болки со недели.. Стврднувања итн.. не знам колку доктори поминав и сите ми велеа уживај шеткај за на крај вака.. Јас си лежев по моја воља цело време и затоа немам доверба веќе ама баш во никој.. Да се надевам до Сабота дека нема да е страшно, тогаш сум пак на преглед.
Хахаха, вртев стари мислења, се присетував како беше Ама не, нема ништо ново. Засега, не сакам да има
I kaj mene isto, gospozata ja nema i zborev preeska i rekov ke ti go pustam pak doplerot ne se zezaj ajde da se prosetas odma da mi mavnes edna kloca da se prijavis na recepcija oti gotovi sme i denes bez ruchek ostanavme lezejki i chekajki jas ona da mrdne beeeee hahahaha
Уште ја имам, а поминаа 13 и пол месеци. Бледа е ептен, од папок нагоре. Треба да исчезне со тек на време.