Скриен шеќер имав, но пред да останам бремена знаев и многу внимавав што јадам. Кетони ми се појавуваа, тоа беше затоа што не внесував шеќери. Пиј течности обавезно. Леукоцитите цела бременост ми беа околу 12 и не се симнаа додека не се породив. Немав бактерии.
Со првата бременост ја имав и тоа ептен изразена темна, и цел папок ми беше Кафеав... Незнам после колку време но ја снема скроз, така да не се секирај... И сега ја имам ама мн побледа за разлика од првиот пат и само до папок, нагоре немам, а првиот пат низ цел стомак ми беше
Сигурно и нив им е жешко чуствуваат прцлите мали, за контрола брв на 3ти месецов, незнам дали ќе издржам до 3ти или ќе одам порано Земи јади нешто и ќе мрдне не оставај да биде гладна Ах овие момички наши
I jas sum vo petok na vtor skining sme i dvete edvaj cekam da dojde petok stojam pred kalendarot sekoj den kako pred ikona, brojam prebrojuvam zaokruzuvam, zabeleski pravam mislis dropki reshavam.
Ma se otruv bre od cokoladi i od koka koli, od ishrana 1 godina od nutricionist zavrsiv na koka koli i milki.
Утре најверојатно ќе се запознаеме со синче, велат може и задутре. Онака официјално Не се знае уште дали ќе биде природно, но големи се шансите за царски. Измешани емоции, страв, паника, возбуденост. Уште не сум добила онака некој сериозен паничен напад ама знам дека се ближи.
Јади тоа што ти се јади и ич да не се секираш, јас со вишок кг останав па не се замарам само да е се добро мама ќе ослабне
Ајде мамичка со лесно... Се ќе си биде во најдобар ред, како и да биде ❤️А кои ти се индикациите за можен царски??
Едно прашање, Дали на клиничка биохемија плаќаат трудници? Конкретно за анти тела и витамин Д ме интересира. Јас сум ослободена посекако со дијагнозата за малигна неоплазма, ама ако може да терам со онаа за бременост поарно ќе ми биде на душичката
Денов од убав поубав. Сите резултати супер (освен железото де, ама и таму има некој напредок), хемостаза и димери во граница. Мочкото голем пораснал, жив, здрав, прав, по сите мерки е една недела понапред, сега за сега е свртен како што треба, абе се изнарадувавме со докторот. Како се ближи времето така сѐ повеќе се радувам, во исчекување сум да се запознаеме и да си го изгушкам.
Девојки дали на некоја од вас и се појавуваат црни точки, како мушички во погледот...?? И како го движите окото и тие се движат.. Можно ли е да е од хормоните...?? Некаде прочитав дека и некој ревматски заболувања можат да направат проблем со видот сега и се исплашив... Јас и така проблем со грбот и кичмата си имам, сега викам да не е нешто посериозно... Да напоменам дека сум со диоптрија и цилиндер, не сум најсјајна со очиве... Ако има некој искуство нека сподели или ако знае нешто...
Би требало сè да е бесплатно за трудници. На ендокринологија за ништо не плаќав, антитела, Д, калциум, сè испитував. Само кажував дека сум бремена.
Здраво на сите идни мајки..прв пат пишувам и би сакала да знам дали има некоја со откриен скриен шеќер и дали ви дале инсолин или само диета..