Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    А во која недела се мери скриен шеќер?

2. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    24-ta jas pravev

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Ve citam za zdravstveno osiguruvanje. Tie sto ste rana bremenost, da si uplatite ic da ne mu ja mislite. Epten se isplaka, jas ne go fativ i krivo mi e. A uslovite od Halk sto mi gi objasnija bea mnogu prifatlivi. 8 meseci treba za bremenost, spragaat sekakvi skrininzi/pregledi/poragaj vo bilo koja privatna bolnica. Uplakas 14.500 godisno, ne si obvrzan da prodolzis naredna godina, ako sakas. Vo taa godina vodenje bremenost kako sto napomenav, stomatolog i red drugi raboti e pokrieno. Za familijarno bese uste poevtino.
    Od Eurolink voopsto ne mi odgovarase, nemaat limit tie so mesecive-no e kako kredit da zemes.
    Od Croacia ne mi bea usluzlivi na tel. I tesko gi dobivav, a isto i Triglav ne gi dobiv - 3 pati me nasocuvaa kon drugi broevi, zaludno.
    Taka da ova nesto e mnogu ubava rabota. Odis na privatno fino lepo, nit cekas nit plakas-ovaa suma godisno e smesna za celava rabota.

На SophiaBella и Bejb15 им се допаѓа ова.
  4. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Значи сега се враќам од прво цтг и сум буквално во шок. Бевме кај докторка што е познаничка на свекрва ми демек ете со врски, дека се така си иде во нашава држава. Цтг добро е рече. После тоа рече дека е се во ред дај боже така да си дотераме до крај. Се посомнева во д диметри и ми даде упат и тоа да испитам што јас бев во понеделник кај мојот матичен гинеколог не ми кажа ништо дека имам липиди на постелка. Напротив ми кажа се е во ред, ќе си се породиш кога ќе ти дојдат болки. Ајде тоа ок, ќе проверам д диметри сепак за мое добро. После тоа она била на одмор од 20 ти, мене ми е термин на 23 ти јули и ми вика ќе средиме до 15-16 со царски и мене ми дојде шок. Ја прашав зошто со царски, ми вика па имаш скриен шекер, имаш диметри, имаш зголемено количество вода ( што матичниот во понеделник ништо од ова не ми кажа) ке биде шок за организмот најубаво царски. Е сеа дали е се ова нормално?? И плус ми препишала сидерал форте, витамин ц, лактогин што не ни знам за што се и зошто да ги пијам. Ве молам ако има некој попаметен да ми каже дали е нормално или мене ми е само од шок што не очекував

5. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Ако системот ја дозволува таа дијагноза не би требало да е проблем.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    И дали може да ми препорачате некој доктор и приватно да е да појдам да проверам и таму се ова

7. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Dali nekoja od vas ima odeno na odmor vo 8mi mesec od bremenost?
    Jas ovoj vikend planiram da idam do Ohrid 3 4 casa e pat od mojot grad do tamu , vleguvam vo 8mi za kratko ..Inaku ne planiram da se banjam nitu soncam ednostavno sakam da uzivam.Maticniot mi veli slobodno da patuvam da plivam ako sakam posto imam uredna bremenost, ama ete da ve prasam i vas za mislenje? Sekako deka planiram da zastanuvam po pat da pravam pauzi..

8. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас од што одев кај неколку др на преглед, се се изнаслушав, секакви дијагнози ми изнакажаа, и тоа при крај на бременост.не да бев во шок, реков со Господ напред. Појди на приватно за мислење, одбери доктор што ќе те смири и не мисли. Јас додуша ги послушав се што ми кажаа, за мирна глава - ама стресови еден куп

9. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Некој доктор на приватно да ми препорачаш од кој си задоволна ?

10. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Исто така го имам забележано сега пред некое време.Но ми се појави труднички дијабетис и го препишувам дека можеби од шеќерот да ми се појавило и проблем со видот, се јавив неколку пати да закажам за очно но немаше термини и овој ден оној ден и си остана така.Сега сум при крај имам уште 3 недели до породување сигурно ке остане за потоа да отидам да видам што е, се надевам дека не е нешто посериозно.

11. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ама изгледа јас сум направила грешка;(
    Денес изедов доста цреши и тоа со се семки.
    Сега читав нешто по нет и пишува цреши е убаво да се јадат во бременост, ама само без јами бидејќи содржеле некои отрови:sweat:
    Јами се семки така ли ?
    Ај сега мене утешете ме, направив ли грешка огромна?
    Ќе се убијам:envy:

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Da,jami se semki. I jas go istoto citav zatoa prasav tuka na forunot dali moze da nasteti na bebe ama jas edna sano goltnav e sega za tebe iskreno ne znam ako ima nekoj sto e poveke infirniran okolu seto ova neka pisi neka kaze.mada jas mislam deka ne bi trebalo da e stetno..

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Mislev do utre nema da imas nekoja panika ama ti ne dade da se stemni bre odma pocna so loshi filmovi. Ne e strasno spored mene, ako chitas taka na net ke se raspametish, toa e kako da zemes da chitas upatstvo od lekovi, vnatre od losho polosho pisuva ama toa mora taka za da bidat pokrieni so se za nedaj boze, taka i ova sekoja hrana ima neshto sto ne e bas bezbedno, jas taka se raspametiv koga jadev ananas, koga procitav shto sodrzel pa kako mozno bilo spontan od nego ako se jade vo rana bremenost pa za dinja kako imala listerija i dr bakterii, pa shto uste ne! Garant ne si izela 1kg, a i da si izela ne veruvam deka e tolku strasno, no ete sega znaes i nemoj veke

На IRBBB, mamaJana, saki13 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Мене шеќерот ми е во ред сега последното мерење, 4.1 ми беше. Јас па го препишува на хормоните. Ама прееска кај прочитав статија кај се запустив, дека можно било од проблеми со рбет да се појават проблеми со вид, па ја одма филмови како спонтано ќе раѓам да не биде нешто од тие напони... Испаничив скроз... А јас сум ептен на крај, денови бројам...

15. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Мила, јас ги имам уште пред бременост. Прво мислев некое конче, влакно.. Дури уствари тоа да ти било внатре во окото(facepalm)
    Бев на триста доктори, незнам какви испитувања.. Резултатот сегде ист, не се знае од што е. На почетокот беше едно, сега се повеќе и баш така како го движиш окото и тие се движат.
    Мене ми рекоа дека нема простор за паника, а нема ни лек, освен кога си пред компјутер наочари со заштита и да се следат еднаш годишно.

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Што да ти кажам, таман си бев мирна што ми требаше тоа да прочитам(facepalm)
    Искрено јас јадев и претходно ама само неколку, и воопшто не ни помислив на тоа дека е проблем.
    Цел живот така ги јадам бе.
    И денес изедов стварно многу:| и ми текна дека една членка имаше пишано за тоа и се замислив, прочитав и сега се изнервирав:@
    Се надевам некоја посикусна и со повеќе информации ќе ме утеши.
    Јас сум ти едно чудо бе, аман.
    Гледаш ни 5 саати не сум мирна, а со стресот сигурно повеќе лошо си правам!

17. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Ги прашав одма и докторите рекоа не е од бременоста. Само мене ми се појавија некаде во 8ми месец пред тоа сум ги немала и затоа се исплашив. Дај Боже ништо да не е

18. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463

Ако се тоа ситни точкички, што се појавуваат при шетање на погледот лево, десно, тоа се сотни холестеролски кристалчиња во окото и се сосема нормална појава...

На zverkica и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  19. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Мене крајно што ми рекоа е да се следат еднаш годишно, за да не дојде до одлепување на ретината, што е ретко, но сепак да се следи.
    Јас некако се навикнав да ги гледам, освен на моменти кога ќе се појават повеќе. Со лесно до крај, па после отиди на преглед за да си мирна:hug:

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Laktogin ti e vaginalen probiotic go pies za da se postigne regulirana mikroflora vo vagina.