a do koga primase kleksani? kolku saati predvda se porodis se bocna posledno? i mene mnogu me fakja strav za toa, edni vikaat bockaj do kraj, drugi nikako, covek da ne znae kogo da slusa
На Гак одма ќе те прегледаат дека си имала крварење, нема ни да чекаш. Сега доаѓам од таму итните одма ги прегледуваат.
a kako e vo slucaj na priroden poragjaj? aj carskiov ke bide zakazan i ke se prekinat, ama vo slucaj na spontano poroduvanje, kako da znaes koga da gi prekines?
Zavrsi uste edno Ctg . Kontrakcii si imam, pa me pratija na odelenje da vidime so ke kaze dr. Se utepav od plaćenje. Vikam ke me zadrzat gotovo, a malata ne si ja vidov. Dr reče odmaraj, za nekoj den pak Ctg pa ke vidime . Četvrtok imam zakazano kaj Madjunkov. Postelka skoro zrela, plodova voda dovolno. Pa ke vidime..
Ќе биде се во ред, секако следна недела си 9ти, и кога сака нека е.. Ќе видиме утре моето што ќе каже, мене цел стомак ми е камен, ноќескa болки, реков толку е...
Да да знам за другите работи стокмив се, земав и мрежести влошки вир и мрежести гаќи, чисто ме интересираше за памучни дали е дозволено, незнам колку ќе ми биде удобно со тие мрежестите... Дааа, земав и пелени и влажни и павловичева за бебе, за мене земав пешкир за тело, за лице, вир влошки, гаќи, несесер со паста, четка дезодоранс, крема за лице, лабело... И ме интересираше дали да ставам купка и шампон, чим така ќе си доставам сега и тоа... Ако ти текне уште нешто пиши да [/QUOTE]
@monik55 @Natashka1988 @Danicka00 Фала ви девојки, најдов врска во Чаир таму ме прегледаа, ниско плодот бил, да продолжам со терапија утрогестан, магнезиум и да земам Сидерал за железо, вит.Ц и Лактагин табл. да пијам, исто така да лежам многу и да мирувам и никако тешко да кревам. Е сега уште на ќере да и објаснам дека не може мами да ја носи во раце
Jas sum 7 nedela uste malku 8 dosega ednas dva pati imam povrateno a macnini osecam Ili pred jadenje Ili posle zavisi I uvidov deka pocesti pomalo obroci se podobri I da ne se prejaduvam ama se osecam non stop gladna ako jadam malku poveke odnosno ako jadam ko prethodno mi se gadi I zatoa pocesto po malku ama osecam deka nekoi raboti sto gi jadev do pred edna nedela poveke ne mi se jadat, a stom ke osetam gadenje si pivnuvam jogurt I mi se smiruvat macninite ke se osvezam nekako.