Zencinja da ve prasam tie sto ste so ivf vo koja nedela pravevte prenatalen test I vo koja nedela vi bese prviot skrining.
Мајки во која недела ви земаа последен брис и тоа само за стрептокока , така? Јас сум 33 недела , здравје за околу 2 недели т.е во 35та недела сум на контрола. П.С како издржувате на горештиниве
Мене во 35 та недела ми земаа. Леле горештиниве ужас, толку ме исцрпија, толку се осеќам ко претепана на ден спијам по 5 пати
zenski, aj da ve prasam, sabajlevo pravev ctg, 37+7 sum, mirno bese, samo sto na bebeto bese mmogu visok pulsot, do 180 odese, mene pritisokot ok, pulsot isto normalen, okolu 80 mi bese. se napiv b6, jadev i pak napravivme ctg, dobro bese, se se smiril pulsot na bebeto. sledno kontrola vo ponedelnik. se slucilo li na nekoja slicna situacija? ima li potreba od panika?
Може ли некоја од вас да ме запознеа со видовите испитувања во бременоста. Јас сум во 8 недела и се уште не сум правела никакво испитување, ниту она основното за крв. Дали е тоа во ред? Благодарам на сите што ќе одвојат време да одговорат на мојата порака
Да, ми се има мене случено да на бебчето и биде забрзан пулсот. И ме држеа на цтг додека не и се подсмири малку. Ништо страшно. Сепак кажувам само искуство кај мене. Се најубаво..
секој месец ке правите крвна слика и урина, од 11-13 недела ќе правите прв скрининг на бебе и приска и брисеви ке ви зема вагинално . втор скрининг од 19-22 недела за органите на бебето се прави . 24-28 недела тест зс скриен шекер ако сакате има и трет скрининг пд 28 недела и пред 36 недела имате брисеви вагинално.Секој месец имате контрола за бебето . Ако треба дополнително ќе ви каже матичната.
Девојки здраво, Ставам утрогестан од самиот почеток, во последниот период едвај успевам да ја ставам вагиналетата. Како да сум затворена. Можно е со текот на месеците отворот да се стеснува? Вчера вечерта исто приметив како лигав исцедок светло кафеав на тоалетната. Иначе сум 17 недела, во вторник сум на преглед. За до тогаш да бидам помирна ваше искуство
Девојки, кога забележавте дека ви се "спушта стомакот" надолу? По колку време се породивте? Денес гледам, баскетчето отишло надоле, не скроз, ама подолу од што беше... од вечер 9ти
Јас сум 36+4, но сеуште не ми е спуштен стомакот, мислам дека сѐ повеќе ми е испапчен нанапред Знам дека сѐ е индивидуално, но мислам дека треба да почекаме недела две, па тогаш да отиде подолу Не ми се верува, упте неколку недели... Едвај чекам
И мене ми се случи истото, преку 200 почна пулсот да оди, почна да свири апаратот. Мислам причината беше што бев долго време на грб легната, зошто баш кога почна да и се качува пулсот така мене ме притискаше и потешко ми беше за дишење. На ехо ме видоа рекоа нема причина никаква за да биде тахикардично бебето. На следните цтг подисправена бев и не се повтори пак истото.