Jas bev taka nekade okolu 30 nedela do pred nedela dena, Sega koga stavam kako da e mnogu siroko, si vikam moze otvorena sum
Ете ма Натке! Стигна до целта! ептен ми е мило. Спремај се сега за најубавата средба Иначе мене во 35та почна да ми се спушта. Кај 36та се доспушти и веќе отиде скроз ниско. 39+1 се породив
Фала ти, се надевам само се да е добро вие како сте? Се навикнавте? Да ти кажам цела прибраност што ме држеше месеци веќе попушта, на моменти сум расположена, смирена, на моменти ми е страв, плачам, се нервирам... вчера прв пат на цтг, хаос бев....
Ние супер сме. Се привикнавме, фативме некој ред. Еве 3 недели денес, уживаме, не можеме да се изнагушкаме. Иначе знам како ти е, и јас на крај бев со 300 емоции и стравови. Само опушти се и со позитивна мисла. Све ќе биде супер. Знаеш колкав пат изоде до сега ехееее. Сега си на чекор до целта после коа ќе го гушнеш све ќе заборавиш
Знам дека кај секоја жена е различно ама ете по искуства. Од кога ќе дадат провокација, за коллу време од прилика сте се породиле? Дали од одма почнуваат болките?
Леле како ги поднесувате жештиниве.. ако уклучам клима нос ми се затнува ако исклучам мислам ќе пукнам..
Првиот пат бев отворена немав напон ставија нето о инфузијата за 15 секинди дојдија напоните родив за некои 5 мин Втор пат во 6 уклучија провокација 8.15 ми беше првата контракција родив во 12.15
А вистина ли е дека повеќе боли со провокација? Јас најверојатно ќе морам така, бебулево абер нема од искачање
незнам да ти кажам првиот пораѓај сум се отворила нокта додека спиев со некои за мене минимални болки вториот со провокација имав прилично болни контракции незнам до шо беше може и има вистина во тоа
Не знам дали е за тука прашањево, ама знае некоја дали и како се остварува правото за работа од дома за трудници?
Одиш кај матичниот гинеколог, тој ти издава потврда дека си бремена и ослободена со одлука на Владата и таа потврда ја доставуваш на работа
http://www.denica.mk/Blog/story/35 Еве ова го најдов на интернет, и се ми се поклопува сите симптоми... Ама во постов не е спомнато за бременост... Дали мислеше ти на оваа појава???